Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

30 μαγαζιά που σου φτιάχνουν λουκουμάδες για τα Φώτα

Έφτασε και πάλι η στιγμή για το αγαπημένο έδεσμα των Θεοφανίων

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2022

Τα Θεοφάνια μπορεί να είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή για τους Χριστιανούς, καθώς γιορτάζουμε και θυμόμαστε τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, είναι όμως και μια γιορτή γεμάτη παράδοση και έθιμα!

Μια χαρακτηριστική συνήθεια της παραμονής των Φώτων, η οποία επιζεί ακόμα και στις μέρες μας είναι η παρασκευή λουκουμάδων για τους "καλικάντζαρους". Οι "καλικάντζαροι", σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, εμφανίζονται στους συγχωριανούς με μορφή ζώου ή ως τρομακτικοί γέροντες για να τους εκφοβίσουν. Γι' αυτό οι νοικοκυρές του χωριού ετοιμάζουν τους λουκουμάδες και τους ρίχνουν στα δώματα των σπιτιών τους με την ευχή: "Τιτσίν τιτσίν λουκάνικο, κομμάτι ξεροτήανο, μασιέρι μαυρομάνικο, να φάτε τζιαι να φύετε".

Σε περίπτωση όμως που δεν θα κάνεις λουκουμάδες DIY, το Check In Cyprus σού προτείνει μέρη όπου θα τους φτιάξουν άλλοι για εσένα, για να τους βρεις έτοιμους και λαχταριστούς! Σε αυτήν την περίπτωση για το μόνο που έχεις να αποφασίσεις είναι για το πού θα τους απολαύσεις αλλά και το πώς: παραδοσιακούς, συνοδευμένους με μέλι, σιρόπι, σοκολάτα ή άλλες γαρνιτούρες.

Διάλεξε και πάρε:

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Λουκουμάδες Κυριλλής
Η παράδοση στους λουκουμάδες στη Λευκωσία συνδέεται με το όνομα... Κυριλλής. Το γνωστό μαγαζάκι βρισκόταν για δεκαετίες στη βάση των κερκίδων του παλιού Γ.Σ.Π., όπου η οικογένεια του Κυριλλή δούλευε για να γλυκαίνει τους πρωτευουσιάνους και όχι μόνο. Από τον Μάιο του 2017 ο Κυριλλής μετακόμισε σε νέα τοποθεσία και κατάστημα, στη Λακατάμεια, δεξιά από τον κυκλικό κόμβο του Metro. Όποιος έχει δοκιμάσει τους μυρωδάτους, τραγανιστούς λουκουμάδες και τα ζουμερά σιάμισιη δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό. Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωσή τους στον Κυριλλή θα φτιάχνουν λουκουμάδες την παραμονή 5/1/22 και τα Φώτα 6/1/22 από τις 9:30 το πρωί ΜΟΝΟ για ΛΟΚΟΥΜΑΔΕΣ. Λόγω των πρωτοκόλλων θα εξυπηρετούν μόνο take away και όχι τηλεφωνικές παραγγελίες. Η είσοδος στο υποστατικό επιτρέπεται μόνο με μάσκα και safe pass. 

Loukou Donuts
Το… νόστιμο κατάστημα στην Τσερίου αλλά και το αδερφάκι του στο κέντρο της πόλης, που ειδικεύονται στα donuts, δεν θα μπορούσαν να μην φτιάχνουν τους αγαπημένους μας λουκουμάδες ανήμερα τα Φώτα. Ζεστοί, λαχταριστοί με μέλι από τους ειδικούς.
(77 787007) Tσερίου 97, Στρόβολος./ (22 260233) Θεμιστοκλή Δέρβη 9 & Στασικράτους γωνία, Λευκωσία.

Café Κυριακίδης
Στο χωριό Μουτουλλάς θα βρεις και τους λουκουμάδες της Πατρούς. Φτιάχνονται στο ιστορικό καφενείο του Μουτουλλά της επαρχίας Λευκωσίας, στο cafe Κυριακίδη, που προσφέρει ίσως τους δημοφιλέστερους λουκουμάδες του νησιού (σημείο μάλιστα αναφοράς της κοινότητας), με μεγάλη βεράντα και υπέροχη θέα. Οι ξακουστοί του λουκουμάδες μετρούν μία ιστορία ενενήντα ετών, ενώ η συνταγή τους παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα. Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις νόστιμους λουκουμάδες στις 5 και 6 Ιανουαρίου. Τραγανούς, της ώρας, σιροπιαστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες για take away.
(97689728) Ελευθερίας 43, Μουτουλλάς.

Λουκουμάδες Πάμπος - Εργάτες
Λαχταριστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, φτιαγμένους με αγάπη και κυρίως με πολύ μεράκι, θα βρεις και στο καραβάνι που στήθηκε ήδη ακριβώς απέναντι από τη Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στον Στρόβολο. Απόλαυσέ τους ζεστούς και τραγανούς με μπόλικο μέλι, άλλωστε είναι οι μέρες τους!

Λουκουμάδες Αντρονίκης
Λουκουμάδες, λουκουμάδες, λουκουμάδες… φτιαγμένους με μια οικογενειακή συνταγή, που ξετρελαίνουν με τη “γεμάτη” γεύση τους και τα φρέσκα υλικά τους. Σερβίρονται παραδοσιακοί με σιρόπι και με σοκολάτες (πραλίνα λευκή και bueno), αλλά και με μέλι. Επίσης πασπαλίζονται με λιχουδιές όπως μπισκότα oreo, κανέλα, τριμμένο μπισκότο κ.ά., που απογειώνουν τη γεύση! 
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής: Τετάρτη 05/01/22 11:00-20:30, Πέμπτη 06/01/22 (Θεοφάνεια) 09:00-21:00, Παρασκευή 07/01/22 15:30-20:30, Σάββατο 08/01/22 15:30 - 20:30 και Κυριακή 09/01/22 15:00-20:00.
(99438132) Λεωφ. Τσερίου 235, 2047 Στρόβολος, Λευκωσία. 

Mr. Loukoumas
O Mr. Loukoumas, άλλως Γιάννης, που βρίσκεται στο Τσέρι φτιάχνει το αγαπημένο γλυκό, τον λουκουμά, στην παραδοσιακή του εκδοχή αλλά και με πρωτ΄ποτυπες γεμίσεις. Ο εξ Ελλάδος ορμώμενος "καθηγητής" του λουκουμά καταφέρνει με τις αλχημείες του να δώσει μια άλλη υπόσταση στο αγαπημένο γλυκό, προσφέροντάς τον ως λουκουμά μπουγάτσα (με γέμιση κρέμα μπουγάτσα και επικάλυψη ζάχαρη άχνη και κανέλλα), λουκουμά lila pause (όπως η γνωστή σοκολάτα, με γέμιση κρέμα φράουλα κι επικάλυψη σοκολάτας), λουκουμά με γέμιση Merenda και όχι μόνο.
Μερικές πληροφορίες για την ημέρα των φώτων: 
•θα λειτουργούμε απ' το πρωί στις 10:00 μέχρι όσο μπορούμε να εξυπηρετήσουμε. 
•θα εξυπηρετούμε μόνο για λουκουμάδες.
•θα εξυπηρετούμε μόνο take away χωρίς τηλεφωνικές παραγγελίες. 
•θα έχουμε όλων των ειδών παραδοσιακούς λουκουμάδες με όποια επικάλυψη επιθυμείτε εκτός από γεμιστούς.
Παρακαλούμε πολύ, για το καλό όλων μας, να έχουμε safe pass, να κρατάμε αυστηρά αποστάσεις μεταξύ μας και να φοράμε μάσκες.
(22019639) Θεοδόση Πιερίδη 38, Τσέρι.

Λουκουμάδες "Οι Δαλίτες"
Ανήμερα τα Φώτα, οι Δαλίτες θα βρίσκονται στο ανανεωμένο τους σημείο στη Νήσου (απέναντι από την Petrolina) από τις 08.00 μέχρι τις 22:00, με τους πιο γλυκούς, παραδοσιακούς και όχι μόνο λουκουμάδες. Εκεί θα τους βρεις και σήμερα Τετάρτη 5 Ιανουαρίου (15.00-21.00), αλλά και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου (15.00-21.00). 
(99993437) Νήσου.

Σιαμισιη-Λοκουμαδες Της Αντρης Οι Πολυτεκνοι
Με παράδοση εδώ και 50 χρόνια, τους τραγανούς, σιροπιαστούς και πολύ μυρωδάτους λουκουμάδες της κυρίας Άντρης θα τους βρεις στο Γέρι, στη στροφή του Γυμνασίου. Ωράριο λειτουργίας από τις 6 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
(99783364)

Kαι στους φούρνους
*Λαχταριστούς λουκουμάδες στη Λευκωσία θα βρεις τόσο στους φούρνους Ζορπάς, οι οποίοι άρχισαν ήδη να τους σερβίρουν ζεστούς και σιροπιαστούς όσο και στους φούρνους Πανδώρα.

Ακόμα και στους φούρνους Χρυσοβαλάντου-Καλοπέσας θα μας φτιάξουν και φέτος λουκουμάδες, έτσι για το καλό!

Επίσης ανήμερα τα Φώτα οι Ξυλόφουρνοι Έλενας θα φτιάχνουν τους δικούς τους νόστιμους λουκουμάδες σε διάφορες εκδοχές.

Πέρασε όμως κι από το San Remo Confectionery στον Στρόβολο για πεντανόστιμους, φρεσκοψημενους λουκουμάδες!

ΛΕΜΕΣΟΣ

LoukouMAN
Νόστιμο παραδοσιακό λουκουμά θα φτιάξει και το ΛούκουΜΑΝ στη Λεμεσό, ο οποίος παντρεύει την παράδοση με το σήμερα προσφέροντας ποιότητα μέσα από νέες λαχταριστές γεύσεις.
(25724411) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ 32Β, Μέσα Γειτονιά. 

Λουκουμάδες και κούπες Αργύρη
Ο κύριος Αργύρης είναι γνωστός στη Λεμεσό για τους λαχταριστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες του και όχι μόνο, οι οποίοι ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Εκτός από καραβάνι, ο Αργύρης έφτιαξε κι ένα μικρό μαγαζί από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς εκτός από λουκουμάδες, και πισίες, πόμπες, κούπες και πολλά άλλα. 
(25364620, 99669460) Αγ. Φυλάξεως 48Α.

Γλυκοπωλείο
Ένας μικρός χώρος στη Λεμεσό, το καφενείο "Γλυκοπωλείο" θα μας γλυκάνει ανήμερα τα Φώτα με τους λαχταριστούς λουκουμάδες του σε διάφορες παραλλαγές. 
Λίγες πληροφορίες για την ημέρα των Φώτων:
•θα λειτουργούμε απ' το πρωί στις 11.00
•θα εξυπηρετούμε μόνο για λουκουμάδες.
•θα εξυπηρετούμε μόνο take away χωρίς τηλεφωνικές παραγγελίες. 
•θα έχουμε όλων των ειδών παραδοσιακούς λουκουμάδες με όποια επικάλυψη επιθυμείτε εκτός από γεμιστούς.
Παρακαλούμε πολύ, για το καλό όλων μας, να έχουμε safe pass, να κρατάμε αυστηρά αποστάσεις μεταξύ μας και να φοράμε μάσκες.
(25250011) Νικοδήμου Μυλωνά 1, Λεμεσός.

Ζαχαροπλαστείο Ερμής
Λαχταριστοί λουκουμάδες, ζεστοί, φρεσκοψημένοι για να κρατήσουν την παράδοση των Φώτων, θα φτιάξουν ανήμερα τα Φώτα το ζαχαροπλαστείο Ερμής. Δώστε την παραγγελία σας τώρα και μετρήστε αντίστροφα για την απόλαυση που πλησιάζει!
(25560121) Ομονοίας 29, Λεμεσός & (25312313) Ακαδημίας.

Katianna Patisserie
Την ημέρα των Φώτων, το ζαχαροπλαστείο Kataina που βρίσκεται στα φώτα του κυκλικού κόμβου Πολεμιδιών με κατεύθυνση προς Τρόοδος, μας ενημέρωσε ότι θα ετοιμάζει για εσάς, λαχταριστούς μελωμένους λουκουμάδες.
(25338860) Γιάννου Κρανιδιώτη 8, Λεμεσός.

Παντελής & Γεωργία Παπακυριάκου
Θα τους βρεις σε μια από τις πιο πολυσύχναστες οδούς, στην οδός Κολωνακίου, δίπλα στο κατάστημα ROOMS (Λινόπετρα). Εκεί φτιάχνουν παραδοσιακόύς λαχταριστούς και τραγανιστούς, λουκουμάδες, αλλά και κούπες, που μπορούν να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.
(99555596) Από τις 15.00-21.30.

Aρτοποιεία Σίγμα
Tα αρτοποιεία που φημίζονται για τις δημιουργίες τους, σου προτείνουν την πιο γλυκιά απόλαυση της βδομάδας…Τραγανούς λουκουμάδες. Αρκεί να περάσεις από ένα τους κατάστημα. 
(77 778070) Λεμεσός.

My Sweet's
Στο κέντρο της Λεμεσού (πολύ κοντά στην πολυσύχναστη Σαριπόλου) λουκουμάδες νόστιμους, τραγανούς, παραδοσιακούς και γεμιστούς θα βρεις στο My Sweet's. Ένας χώρος φρέσκος, με το άσπρο και το πορτοκαλί να κυριαρχούν, λιγοστά τραπεζάκαι αλλά και μια καταπράσινη γωνιά, που μαγνητίζει τα βλέμματα. Εδώ λοιπόν περαστικοί και μη κάνουν στάση για παραδοσιακούς λουκουμάδες, παγωτά και καφέ... Ανήμερα τα Φώτα θα ξεκινήσουν να μας σερβίρουν από τις 10:00 το πρωί. 
(25762555) Κιτίου Κυπριανού 51, Λεμεσός. 

Τα Κουμπαρούθκια
Στον κεντρικό δρόμο του Ύψωνα απέναντι σχεδόν από το Coffee Island, τα Κουμπαρούθκια σου ψήνουν ταγανούς λουκουμάδες και σιάμιση που θα σε κάνουν να γλείφεις και τα δάχτυλά σου! 
(99091606)

Lookmus
Όπως κάθε χρόνο οι καλικάντζαροι θα αναμένουν το γλυκό τους! Έτσι και το Lookmus, το πεντανόστιμο καραβάνι που στήνεται στην οδό Πάφου δίπλα στο Sirocco και Σκλαβενίτη. Από τις 15:30 - 22:00.

Καφέ Αντώνης Πάνω Πλάτρες
Για όσους θα εξορμήσουν​ στα βουνά της επαρχίας Λεμεσού, και συγκεκριμένα θα βρεθούν σ​​τις Πάνω Πλάτρες, η επιλογή για ζεστούς παραδοσιακούς λουκουμάδες, συνοδευμένους με παγωτό βανίλια είναι το καφέ του Αντώνη.
(25421435) Φανερωμένης 110, Πάνω Πλάτρες.

Λουκουμάδες "ΓΙΩΤΑ"
Με το πολύ έξυπνο σλόγκαν "Όποιον θέλεις ρώτα. Για λουκουμά στη Γιώτα", η ξακουστή κυρία Γιώτα, φτιάχνει λουκουμάδες, παραδοσιακούς αλλά και σε πιο μοντέρνα εκδοχή, στο χωριό Αρακαπάς. Συνήθως θα βρεις στημένο το καραβάνι της στην είσοδο του χωριού (από Επταγώνεια προς Αρακαπά).

Όσο δε για καραβάνια... αυτά ήδη πήραν τις θέσεις τους στη Λεμεσό, στο Ζακάκι στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, και στην Φραγκλίνου Ρούσβλετ πολύ κοντά στα φώτα του Λιμανιού. 

ΛΑΡΝΑΚΑ

Ο Φούρνος του Κύπρου
Τo αρτοποιείo “Ο Φούρνος του Κύπρου” είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής εδώ και 22 χρόνια και συγκεκριμένα από τις 13 Αυγούστου 1999, οπόταν και άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του. Εδώ λοιπόν στις 5 & 6 Ιανουαρίου θα σου ετοιμάζουν λαχταριστούς λουκουμάδες! Πάντα με την γνωστή  μοναδική τους ποιότητα!
(24333168) οδός Σταυροδρόμι Ν25, Καλαβασός-Ζύγι, επ. Λάρνακας. 

Gastroland Project
Στο Gastroland Project στη Λάρνακα θα βρεις διάφορες αυθεντικές κουζίνες κάτω από μια στέγη που σε μεταφέρουν σε ένα ταξίδι από την Ασία προς τη Μέση Ανατολή στη χώρα της κρέπας, των επιδορπίων, των γλυκών και του παγωτού. Και φυσικά θα βρεις λουκουμάδες, τραγανούς και σωστά μελωμένους καθώς επίσης και παραδοσιακά σάμισιη.
(70 003533) Δημητράκη Διανέλλου, Λάρνακα. 

Loukoumades Vasilis Antri
Λουκουμάδες για τα Θεοφάνεια στις Κόκκινες 99342575 (μετά το στάδιο Παπαδόπουλος) και στο Μενεού (απέναντι από Α/φους Χρίστου) 96674669. Ζεστοί, λαχταριστού και σωστά μελωμένοι! 

Η πόλη της Λάρνακας θα φάει λουκουμάδες κι από γνωστά στέκια της πόλης, όπως το Alacia Cafe (24655868, Πιαλέ Πασά 38) και από τους Φούρνους Μαργαρίτα (24 343320) στην Ορμήδεια. 

 

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ

Λούκας Αυγορίτης
Από το 1950 απολαμβάνεις την ίδια γεύση και ποιότητα. Τους ίδιο νόστιμους και μοναδικούς παραδοσιακούς λουκουμάδες θα απολαύσεις και στις 5 και 6 Ιανουαρίου, από τον κ. Λούκα ο οποίος θα στηθεί απέναντι από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (χώρος στάθμευσης κοινοτικού πάρκου) στο χωριό Αυγόρου.

Πανίκος Ματθαίου
Κλασικά αν βρεθείς στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα πας για λουκουμάδες με μέλι και σπιτικό παγωτό στον κ. Πανίκο, ο οποίος για τη γιορτή των Θεοφανίων συνήθως στήνει το καραβάνι του στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι αλλά και στη Σωτήρα. Από το πρωί θα φτιάχνει και θα σερβίρει λαχταριστούς λουκουμάδες και… όπως προλάβει! 
(99684815)

ΠΑΦΟΣ
Η Πάφος τρώει λουκουμάδες από τον Πρέστο που θα τον βρεις κοντά στην αγορά στο Κτήμα. Παραδοσιακοί λουκουμάδες, με σιρόπι και λαχταριστά σιάμισιη και από το καφενείο του Μιχάλη στη Χλώρακα.

*Λόγω της ημέρας καραβάνια που θα φτιάχνουν παραδοσιακούς λουκουμάδες θα στηθούν σε διάφορα σημεία του νησιού.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close