Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

O εορτασμός των Θεοφανίων στη Λάρνακα

Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμο Λάρνακας ενημερώνει τα ακόλουθα σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων στη Λάρνακα:

Η Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκτάριου, της Α.Μ. Αρχιεπίσκοπου Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομου Β’, στην παρουσία της Α.Ε. Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, της Α.Ε. Πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κύπρου κ. Αννίτας Δημήτριου και των Αρχών της πόλης και επαρχίας Λάρνακας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Ιερός Κλήρος και οι εκπρόσωποι των Αρχών, θα μεταβούν στη Μαρίνα (αποβάθρα) Λάρνακας όπου θα τελεστεί ο Καθαγιασμός των Υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.

Πρώτιστη και επιτακτική ανάγκη, ενόψει των τελευταίων εξελίξεων και στο πλαίσιο της τήρησης των μέτρων που προβλέπονται στα Διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, η είσοδος του κοινού στην Μαρίνα (αποβάθρα) Λάρνακας κατά την τέλεση του Καθαγιασμού των Υδάτων δεν θα επιτραπεί.  

Ως εκ τούτου το κοινό παρακαλείται όπως παρακολουθήσει την τελετή κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών τηρώντας σχολαστικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Παράλληλα ο Δήμος Λάρνακας ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της πομπής των Θεοφανείων από τον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου  προς το παραλιακό μέτωπο, θα ισχύσουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι όποιες αφορούν το κλείσιμο των πιο κάτω δρόμων:
• Λεωφόρος Αθηνών, Τετάρτη 5/01/2021 από τις 10.00 μ.μ. μέχρι την Πέμπτη 6/01/2022 στις 4.00 μ.μ. 
• Πλατεία Αγίου Λαζάρου και οι δρόμοι πέριξ αυτής και η οδός Παύλου Βαλσαμάκη  την Πέμπτη 6/01/2022 από τις 7.00 π.μ. μέχρι τις 1.00 μ.μ.

Στις πιο πάνω οδούς η πρόσβαση και η στάθμευση κατά τις πιο πάνω αναφερόμενες ώρες, δεν θα επιτρέπεται.

Κατά τη διάρκεια των πιο πάνω προσωρινών μέτρων, θα τοποθετηθούν τα κατάλληλα σήματα τροχαίας, απαγορευτικές και κατευθυντήριες πινακίδες παράκαμψης σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Παράλληλα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη διακίνηση των οχημάτων έκτακτης ανάγκης.

Παρακαλείται το κοινό όπως συμμορφώνεται στις πιο πάνω υποδείξεις της Αστυνομίας και στης Τροχονομίας του Δήμου Λάρνακας. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close