Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Ένα παραδεισένιο μονοπάτι της φύσης, που αξίζει να ανακαλύψεις!

Ένας τόπος παραμυθένιος

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2022

Είναι κάποιες φορές που η κυπριακή φύση μάς εντυπωσιάζει. Και είναι και άλλες φορές που νιώθουμε τυχεροί που ζούμε σε αυτόν τον τόπο, με τις χίλιες δυο ομορφιές.

Οι φωτογραφίες, που ανήρτησε η Nina Iosif στη σελίδα Τοπία της Κύπρου/Landscapes of Cyprus, απαθανατίζουν το υπέροχο μονοπάτι της φύσης "Πικρόβρυση της Μερίκας" στο Καλό Χωριό Ορεινής και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Το μονοπάτι «Πικρόβρυση της Μερίκας» βρίσκεται στο Καλό χωριό Ορεινής. Είναι πράγματι ένα πολύ ιδιαίτερο μονοπάτι, μιας και για να το διασχίσεις θα πρέπει να περπατήσεις πάνω σε έναν ξύλινο πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό της Μαρούλλενας, μέσα στο φαράγγι και στη συνέχεια θα ανέβεις το βουνό από όπου μπορείς να θαυμάσεις την πανοραμική θέα του φαραγγιού, του ποταμού, του Ενετικού γεφυριού και των ηφαιστειακών πετρωμάτων. 

Mε συνολικό μήκος περίπου 5 χιλιομέτρων, το Μονοπάτι της Φύσης Πικροβρύση της Μερίκας βρίσκεται μέσα στο φαράγγι του παραποτάμου της Μαρούλλενας στον οικισμό του Καλού Χωριού Ορεινής, και διασχίζει τις κατακόρυφες και βαθιές πλαγιές του. Έχοντας σαν αφετηρία τα δύο ενετικά γεφύρια της περιοχής, η διαδρομή περνά μέσα από την κοίτη του ποταμού, έως ότου καταλήξει μέσα από ένα μακρύ χωματόδρομο στην κορυφή του φαραγγιού.

Το Μονοπάτι της Φύσης Πικροβρύση της Μερίκας (που πήρε τ’ όνομά του από τα δάση μερίκας) ξεχωρίζει για την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του, αλλά εκτός από την όμορφη ξύλινη πεζογέφυρα που διευκολύνει τους περιηγητές του, εκεί υπάρχει και μία αρχαία γαλαρία μεταλλείου, καθώς κι ένας εκδρομικός χώρος για ξεκούραση.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close