News , Guide

Πότε θα περάσει σε ενδημική φάση η πανδημία;

Test to stay και στον ευρύτερο πληθυσμό σκέφτεται να εφαρμόσει η Κυβέρνηση.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022

Το μέτρο «μένω και κάνω τεστ» αν είμαι στενή επαφή, επιχειρήθηκε αρχικά να εφαρμοστεί στα σχολεία, για να επεκταθεί ως φαίνεται και στον γενικό πληθυσμό.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο Υπουργός Υγείας είπε πως αν πετύχει το μέτρο test to stay, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα στα σχολεία, υπάρχει σκέψη να υιοθετηθεί και σε άλλες ομάδες του πληθυσμού, ώστε να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας.

Εξήγησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επιστήμονες την ερχόμενη Τετάρτη να υιοθετήσουν αυτό το μέτρο και στην ευρύτερη κοινωνία, εξηγώντας πως γίνονται σκέψεις να υιοθετηθεί το μέτρο σε ιατρικό προσωπικό και στα σώματα ασφαλείας.

Μιλώντας για το θέμα ο δρ. Πέτρος Καραγιάννης εξήγησε ότι γίνονται πιλοτικά κάποιες προσπάθειες για να δούμε αν θα δουλέψει το μέτρο αυτό. Φιλοξενούμενος στο κρατικό κανάλι το πρωί της Παρασκευής είπε ότι για να δουλέψει το εν λόγω μέτρο θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι με υπευθυνότητα. «Είναι προαιρετικό μεν, αλλά θα έχουμε πρόβλημα από όλους. Αν κάποιοι αρνηθούν να το κάνουν θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι. Είναι κατανοητές οι ανησυχίες», είπε.

Ο δρ.Καραγιάννης είπε πως είναι επικίνδυνη η ανάγνωση του ιού αυτού ως γρίπη. Υπάρχουν όπως εξήγησε στοιχεία από τις ΗΠΑ που λένε ότι ναι μεν η Όμικρον έκανε τον κύκλο της, αλλά υπάρχει η Δέλτα και λένε ότι μόλις κάνει τον κύκλο της η Όμικρον είναι πιθανό να έχουμε μια ανάκαμψη και να έχουμε επέλαση του κύματος της Δέλτα. «Υπάρχει κενό ανεμβολίαστων ατόμων, άλλων που δεν έχουν εμβολιαστεί και άλλων που έπεσε η ανοσία τους», εξήγησε ο δρ.Καραγιάννης.

«Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί, να χαλαρώσουν κάποια μέτρα ίσως προς το τέλος του μήνα να αρχίσει η συζήτηση. Μέτρα όπως η χρήση μασκών θα ήταν άκρως ανεύθυνο να φύγουν.

Η Όμικρον προκαλεί συχνές επαναλοιμώξεις. Προκαλεί μεν ανοσία αλλά όχι ικανή για να αποτρέψει επαναμόλυνση», ανέφερε.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close