News , Guide

Η Κύπρος μπαίνει ξανά στο «ψυγείο» (από την Κυριακή)

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές καισφοδροί άνεμοι στο μενού

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2022

Το χαμηλό βαρομετρικό «Ελπίς» το οποίο επηρεάζει την Ελλάδα, αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα. 

Κύρια χαρακτηριστικά του νέου χαμηλού βαρομετρικού θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, οι βροχές και οι σφοδροί άνεμοι.

Το πρώτο κύμα της «Ελπίς» αναμένεται να δώσει και χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. 

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες, η Κύπρος φαίνεται να μπαίνει ξανά στο «ψυγείο», από την Κυριακή. 

Συγκεκριμένα οι θερμοκρασίες θα είναι:

Εσωτερικό|
Ελάχιστη θερμοκρασία: 0 βαθμοί κελσίου

Μέγιστη θερμοκρασία: 8-10 βαθμοί κελσίου

Παράλια
Ελάχιστη θερμοκρασία: 4 βαθμοί κελσίου

Μέγιστη θερμοκρασία: 10-11 βαθμοί κελσίου

Ορεινά
Ελάχιστη θερμοκρασία: -8 βαθμοί κελσίου

Μέγιστη θερμοκρασία: -2 βαθμοί κελσίου

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δεύτερο κύμα της «Ελπίς», που θα επηρεάζει την Κύπρο από την Τρίτη, αναμένεται να φέρει ακόμη πιο χαμηλές θερμοκρασίες. 

Δεν αποκλείεται μάλιστα, να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα, έως σήμερα. 

Αναλυτικά ο καιρός
Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ το χαμηλό βαρομετρικό "Ελπίς" θα μας επηρεάσει από το απόγευμα του Σαββάτου. Την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται ψυχρή αέρια μάζα, ενώ την Τρίτη η περιοχή θα επηρεαστεί από μια νέα διαταραχή του συστήματος "Ελπίς".

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες ελαφρές βροχές, ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια, καθώς και ελαφρά χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και τοπικά κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αργότερα αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια, καθώς και χιονόπτωση τοπικά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι,3 με 4 μποφόρ, και αργότερα τοπικά στα δυτικά, μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά και βόρεια παράλια και ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 2 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά, στα ημιορεινά και πιθανό αργότερα και σε περιοχές του εσωτερικού, θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Από το απόγευμα και μετά, αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά από τα δυτικά, αλλά σταδιακά θα επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Στα ορεινά αναμένεται να χιονίζει. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Αργότερα θα ενισχυθούν σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ, αλλά στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα ανατολικά παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα καθώς και χιόνια στα ορεινά, ενώ σύντομα τα φαινόμενα περιορίζονται, και ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που το απόγευμα και το βράδυ, είναι πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή και χιονόπτωση στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Στην περιοχή θα πνέουν πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί δυτικοί ως βορειοδυτικοί άνεμοι.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που πιθανό να δώσουν τοπικά μεμονωμένες βροχές και ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή πτώση την Κυριακή και τη Δευτέρα, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τρίτη, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close