Things to Do , Προσεχώς

Ο Ιούνιος στο Θέατρο Ριάλτο

Το πρόγραμμα με τις παραστάσεις του μήνα.

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2022

Θεατρικές παραστάσεις και χορό περιλαμβάνει το πρόγραμμα του θεάτρου Ριάλτο για τον Ιούνιο.

ΘΕΑΤΡΟ
1 Machinal Ι ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ

τετ 20:30 (105’)
Το Machinal, ένα από τα πιο σημαντικότερα έργα της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, γραμμένο από μια ιδιαίτερα αιχμηρή φωνή της, τη Sophie Treadwell, εστιάζει στη γυναικεία ταυτότητα, στις κρίσιμες στιγμές της πάλης της για την αντιμετώπιση του βάρους των πολλαπλών κοινωνικών της ρόλων. Με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.
Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Φώτης Αποστολίδης, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πάνος Μακρής, Τζωρτζίνα Τάτση, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μήδεια Χάννα, Μυρσίνη Χριστοδούλου
€12/6 

XΟΡΟΣ
3 Beytna* OMAR RAJEH | MAQAMAT
 
παρ 20:30 (75’)
Τέσσερις χορογράφοι και τέσσερις μουσικοί από τον Λίβανο, την Ιαπωνία, την Παλαιστίνη, το Βέλγιο και το Τόγκο συμπράττουν επί σκηνής γύρω από ένα φαγοπότι. Προέρχονται από διαφορετικές ηπείρους, χώρες και πολιτισμού. Αυτό που τους ενώνει, είναι το επάγγελμά τους. 
Ιδέα/χορογραφία: Omar Rajeh, Koen Augustijnen, Anani Sanouvi, Moonsuk Choi 
€8

ΧΟΡΟΣ
5 AΝΙΜΑLE* FRANCESCA FOSCARINI / COSIMO LOPALCO

κυρ 20:30 (40’)
Το σόλο κομμάτι Animale από την Ιταλία (βραβείο Danza&Danza 2018) έκανε πρεμιέρα στην Μπιενάλε Βενετίας το 2018 και είναι εμπνευσμένο από το έργο του ζωγράφου Antonio Ligabue και το όραμά του για τον φυσικό κόσμο. Το έργο φέρνει επί σκηνής, μέσα από τα λόγια του John Berger, μία τρομακτικά αδιάφορη φύση, φτιαγμένη από ενέργεια και αντιπαράθεση, η οποία υπάρχει χωρίς να υπόσχεται τίποτα. 
Χορογραφία: Francesca Foscarini 
€8

XΟΡΟΣ
6 LANDSCAPE* ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 16+ 

δευ 20:30 (57’)
Σε αυτή τη σόλο παράστασή της, η Έλενα Αντωνίου, θέτει αναπολογητικά τον εαυτό της στην ανάδειξη του προσωπικού βιώματος σαν ένα συλλογικό τοπίο. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα με απόλαυση και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας με επιτήδευση το βλέμμα των θεατών. 
Ιδέα, χορογραφία και ερμηνεία: Έλενα Αντωνίου
€8

XΟΡΟΣ
8 Romeo, Romeo, Romeo* | JOSHUA MONTEN

Επί Σκηνής τετ 20:30 (60’)
Ο χορός είναι τελετουργικό ζευγάρωμα. Ακόμη και σήμερα ο χορός εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο πόσοι από εμάς καταφέρνουν να βρουν το ταίρι τους. Το κομμάτι αυτό από την Ελβετία για τέσσερις Ρωμαίους (τον έναν από τους οποίους υποδύεται γυναίκα) εξερευνά την ιδέα του χορού ως ενδόμυχης και πολύ προσωπικής μορφής φλερτ.  
Χορογραφία: Joshua Monten
€8

XΟΡΟΣ
10 Q&A* RACHEL ERDOS 

Επί Σκηνής παρ 20:30 (50’)
Το έργο Q&A από το Ισραήλ, κάτι ανάμεσα σε talk show και κυριακάτικη εξομολόγηση, αποκαλύπτει ενδόμυχες στιγμές από τις ζωές των χορευτών και δημιουργεί μία συμμετοχική, παρά παραδοσιακή περφόρμανς.
Χορογραφία: Rachel Erdos
€8

XΟΡΟΣ
12 Layaz* EDITTA BRAUN COMPANY

κυρ 20:30 (50’)
Πώς μπορεί μία νεαρή γυναίκα να βρει τον εαυτό της κάτω από τα πολλαπλά προστατευτικά στρώματα που την περιβάλλουν; Ένα έργο από την Αυστρία για την ταυτότητα, την ελευθερία, για τον «άλλον» που είναι ένα με εμάς, για την πολυπλοκότητα της γυναικείας φύσης μέσα από τα διαγενεακά και πολιτισμικά σύνορα. 
Χορογραφία: Editta Braun
€8

ΧΟΡΟΣ
15 45* POLISH DANCE THEATRE 

τετ 20:30 (45’)
Το έργο διηγείται την ιστορία νεαρών χορευτών, οι οποίοι συζητούν -σε μία συμβολική διάσταση- για τη συλλογικότητα και την ομαδική εργασία, καθώς και για την κοινή, συνειδητή απόφασή τους να επιλέξουν την τέχνη ως τρόπο ζωής. Ευρύτερη θεματική της περφόρμανς αποτελεί το ταξίδι: ως σημείο στο θέατρο, ως έρευνα, ως χορογραφική σύνθεση και ως μία διαδραστική πρόσκληση για τον θεατή σε μία τοπο-ειδική επιτέλεση. 
Χορογράφος: Jacek Przybyłowicz
€8

XΟΡΟΣ
19 ΣΑΚΡΑ ΑΛΕΞΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
Επί Σκηνής κυρ 15:00 20:30 (50‘) 
Στο νέο του έργο, ο Αλέξης Βασίλειου συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε το 2020 με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο ΕΓΚΑΤΑ, επιχειρώντας αυτή τη φορά να προσεγγίσει και να προτείνει μέσα από τη μορφή της σκηνικής αναπαράστασης, «αφηγήσεις» που αφορούν στις καταβολές της γλώσσας, των συναισθημάτων και της ανθρώπινης εμπειρίας. 
Ιδέα/Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Αλέξης Βασιλείου (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές)
€15 /10 

ΧΟΡΟΣ
22 Free At Last* DANAE & DIONYSIOS

τετ 20:30 (50')
Εικόνες μυστικισμού, σκοτεινή ατμόσφαιρα, η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα. Ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. H Δανάη και ο Διονύσιος μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή ένταση του τελευταίου χορού αποτυπώνοντας την κίνηση προς το χείλος του γκρεμού. 
Χορογραφία : Δανάη & Διονύσιος
€8

XΟΡΟΣ
24 PORTRAITS IN OTHERNESS

παρ 20:30 (55’)
Το Portraits in Otherness (Akram Khan, Farooq Chaudhry) είναι ένα πρότζεκτ που προωθεί καλλιτέχνες με ποικίλες ταυτότητες, το έργο των οποίων «χορεύει» ανάμεσα στα σύνορα των κόσμων που ήδη γνωρίζουμε κι εκείνων που φανταζόμαστε. Περιλαμβάνει τα έργα: BABAE σε χορογραφία Joy Alpuerto Ritter (30’) και DUENDE σε χορογραφία Dickson Mbi (25’).

*Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2022

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ και Θέατρο Ριάλτο

Εισιτήρια: € 8 (€ 30 για όλες τις παραστάσεις)

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close