Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Ο Scott Rogers εκθέτει στο Koraï Project Space

Hατομική έκθεση του Scott Rogers με τίτλο Appreciations παρουσιάζεται στη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2022

Το korai παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Scott Rogers με τίτλο Appreciations, με την ολοκλήρωση της συμμετοχής του καλλιτέχνη στα πλαίσια του προγράμματος φιλοξενίας του koraï Project Space.

"Από τότε που έφτασα εδώ, κυκλοφορώ κυρίως με τα πόδια. Περπάτησα πολύ στην Αθαλάσσα. Ένιωσα μια νευρικότητα καθώς έβλεπα την πόλη να αλλάζει από αστικό κέντρο σε αυτοκινητόδρομο. Στη διαδρομή άρχισα να ανακτώ κομμάτια οχημάτων από την άκρη του δρόμου. Βρήκα και ένα αλλόκοτο κτίριο: ένα εγκαταλελειμμένο εκθεσιακό χώρο αυτοκινήτων πολυτελείας, γεμάτο Mercs καλυμμένα με σκόνη. Είπα στον εαυτό μου, «Ποιο είναι το αντίθετο του εξορκισμού;»

Στο Ακρωτήρι έκανα τον περίπλου της λίμνης, τσουρουφλισμένος από τον αφόρητο ήλιο, ακούγοντας το συνεχές βουητό ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου. Σταμάτησα σε ένα σημείο και γέμισα ένα μπουκάλι με αλμυρό νερό, ελπίζοντας να το αποστάξω αργότερα. Είναι μαγευτικό πώς αυτός ο ίδιος ήλιος, υπό τις κατάλληλες συνθήκες, μπορεί επίσης να αναζωογονεί.

Ένα απόγευμα η συγκάτοικ;oς μου αποφάσισε να οδηγήσει στα βουνά. Κουβαλήθηκα κι εγώ. Ακολουθήσαμε μια κορυφογραμμή και μαζέψαμε κάλυκες από φυσίγγια. Λίγες εβδομάδες αργότερα, περπατήσαμε γύρω από τον Όλυμπο. Σε ένα από τα χαμηλότερα σπιρούνια του Τροόδους βρήκαμε και πάλι κάλυκες- φάκέλους φτιαγμένους από πλαστικό και ατσάλι, σημάδια ενός βίαιου παρελθόντος, των τραυματισμένων πουλιών. Ελπίζω μια μέρα αυτές οι άδειες θήκες να φιλοξενήσουν έστω κάτι ζωντανό.

Άρχισα να περιπλανώμαι και στον Πεδιαίο, περνώντας από το Δημοτικό Πάρκο, με τα αναχρονιστικά κλουβιά του, και μετά κατά μήκος του ποταμού μέχρι τη Λίμνη Μαγκλή. Τα άλση ευκαλύπτων - ένας ακόμη Βικτωριανός αναχρονισμός – είναι διάσπαρτα με προσωρινά καταφύγια για γάτες. Χαίρομαι με αυτές τις ακαταλόγιστες υποδομές, αυτούς τους θύλακες σκαλισμένους από ιδιοκτησία, που προσφέρουν αξιοπρέπεια και ευτυχία. Όλα καλά σε οτιδήποτε καταφέρνει την αποφυγή της κυριαρχίας των φασματικών αυτοκρατόρων."

Κείμενο Scott Rogers

Βιογραφικό
Χρησιμοποιώντας τη γλυπτική και τις διευρυμένες μορφές δημοσίευσης, ο Scott Rogers μελετά κυρίως τις παράδοξες σχέσεις μεταξύ ανθρώπων, μη ανθρώπων και γης. Ο Rogers γεννήθηκε στο Mohkinstsis Treaty 7 Calgary του Καναδά και ζει στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Τα πιο πρόσφατα έργα του έχουν εκτεθεί στο Kunstverein München (Μόναχο, Γερμανία), Ivory Tars (Γλασκώβη, Σκωτία), Collective (Εδιμβούργο, Σκωτία), Triennial Kamias (Μανίλα, Φιλιππίνες) και The Tetley (Λιντς, Αγγλία). Έλαβε μέρος σε διάφορα προγράμματα φιλοξενίας όπως στο Kunstverein München (Γερμανία), Nordisk Kunstnarsenter Dale (Νορβηγία), Edinburgh Sculpture Workshop (Σκωτία), La Ira de Dios (Αργεντινή) και KW Institute for Contemporary Art
(Γερμανία). Μαζί με τον Will Holder, ο Scott Rogers συν-επιμελήθηκε το «Recognition», το 14ο τεύχος του περιοδικού FR DAVID.

Κοραή 6-8, 1016, Λευκωσία
Εγκαίνια: Πέμπτη 9 Ιουνίου 7–10μμ
Διάρκεια: 9 Ιουνίου – 7 Ιουλίου
Τετάρτη 5–8μμ
Σαββάτο 11πμ–2μμ και με ραντεβού στο korai.projectspace@gmail.com
Με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close