Νέες Εκθέσεις , Τέχνη

Τα έργα του Shaheer Zazai παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στην έκθεση "Art Talk"

Στην Gallery 45 στην καρδιά της Λεμεσού

Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2022

Με μεγάλη υπερηφάνεια, η The Gallery 45 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο τα έργα του Shaheer Zazai στην έκθεση Art Talk, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ο Shaheer Zazai είναι Αφγανοκαναδός καλλιτέχνης με έδρα του την Κύπρο. Στο στούντιο ζωγραφικής και ψηφιακών μέσων που διατηρεί, εστιάζεται στην εξερεύνηση και τη διερεύνηση της ανάπτυξης της πολιτιστικής ταυτότητας μέσα στα πλαίσια του παρόντος γεωπολιτικού κλίματος και της διασποράς.

Παράγει τα έργα του χρησιμοποιώντας Microsoft Word, όπου highlighter και κείμενο ενσωματώνονται ως κύρια εργαλεία και παλέτα για τη δημιουργία του κάθε έργου. Η ψηφιακή του εργασία είναι βαθιά ριζωμένη στην εξερεύνηση του τι συμβαίνει όταν η ύπαρξή της βρίσκεται εντός παραμέτρων και αν αυτές οι παράμετροι είναι καθορισμένες, υποχρεωτικές ή υιοθετημένες. Το κάθε έργο/σχέδιο παράγεται μέσω αυτοσχεδιασμού, εμπεριστατωμένου με μια σειρά κανόνων/παραμέτρων που ο καλλιτέχνης εφαρμόζει στο κάθε έργο. Η κάθε μικρή προσαρμογή στις παραμέτρους δίνει στα έργα άλλο σχήμα και μορφή.

Αυτά τα έργα, βασισμένα σε παραμέτρους και κανόνες, αντικατοπτρίζουν εμάς ως ανθρώπους: μεταμορφωνόμαστε, προσαρμοζόμαστε και αναδημιουργούμε τους εαυτούς μας με κάθε αλλαγή στις παραμέτρους εντός των οποίων υπάρχουμε, είτε αυτές είναι κοινωνικές, γεωγραφικές ή ιδεολογικές.

Η πρόσφατη του έκθεση 'A Call Home' έλαβε χώρα στην Patel Brown Gallery στο Τορόντο, ενώ έκθεσε έργα του και στο Dallas Art Fair 2022. Τα έργα του Zazai βρίσκονται σε ιδιωτικές και εταιρικές συλλογές ανά το παγκόσμιο. Πιο πρόσφατα, κάποια αποκτήθηκαν για τις συλλογές των Burnaby Art Gallery, Scotia Bank Art Collection, Microsoft Art Collection, Royal Bank Canada Art Collection, The TD Art Collection και Equitable Bank Art Collection.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10πμ-2μμ, απογεύματα/Σάββατο με ραντεβού

Σχετικά με την Γκαλερί
The Gallery 45 είναι ένας σύγχρονος εκθεσιακός χώρος τέχνης και design, στην καρδιά της παλιάς Λεμεσού. Σκοπός της είναι η έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών, από την Κύπρο και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα αναδυόμενους καλλιτέχνες και σχεδιαστές στην καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου. Ιδρύτριά της είναι η Σάναζ Ναζέμι Άγα (Sanaz Nazemi Agha) και σήμερα συνεργάζεται με 15 ντόπιους και διεθνείς καλλιτέχνες.
instagram.com/thegallery_45 \\ instagram.com/szazai

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close