Δημοσιεύτηκε στις April 28, 2017, 12:38 p.m.

6 Αγαπημένα μαγαζιά για φρέσκο ψάρι

Ο καιρός αλλάζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει και η παρέα προσανατολίζεται παραλιακά. Τραπεζάκια δίπλα στη θάλασσα, όμορφη θέα το απέραντο γαλάζιο, καλή παρέα, ουζάκι και φρέσκο ψαράκι. Αυτή είναι μία από τις εικόνες που θα ζωντανέψουν για όλους μας φέτος το καλοκαίρι. Το Check In σε πρόλαβε, λίγο πριν αποφασίσεις για τις εξορμήσεις σου στις παραθαλάσσιες περιοχές της Κύπρου και σου δίνει έξι διαφορετικές επιλογές με μαγαζιά που σερβίρουν φρέσκα ψάρια, ψαρομεζέ και θαλασσινά. Διάλεξε ένα από αυτά και δεν θα το μετανιώσεις.

Αιγιαλός

Αιγιαλός

Ο Αιγιαλός είναι η απόλυτη πρόταση γευστικής απόδρασης και χαλάρωσης! Σε έναν απλά διακοσμημένο χώρο -με τα ξύλινα καλάμια και τα εντυπωσιακά φωτιστικά με ψάθινο καλάθι να δημιουργούν ένα όμορφο νησιώτικο αέρα-, μπορείς να απολαύσεις την υπέροχη θάλασσα και την οργανωμένη παραλία που απλώνονται μπροστά σου. Θα πας από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα δοκιμάσεις την προσεγμένη του κουζίνα, τον πλουσιότατο ψαρομεζέ του, τα νόστιμα πιάτα του και τα εντυπωσιακά cocktail που σερβίρει το υπαίθριο bar που βρίσκεται ακριβώς δίπλα και θα φύγεις ενθουσιασμένος. Μην ξεχνάς ότι ο Αιγιαλός είναι η απόλυτη καλοκαιρινή πρόταση γεύσης! Με τα φρεσκότατα ψαρικά του και τις αγγιγμένες με ελληνικό twist, ψαροδημιουργίες του, απολαμβάνεις μια άκρως θαλασσινή ατμόσφαιρα στους απλόχωρους και ιδανικούς για δεξιώσεις, εσωτερικούς του χώρους ή στη μεγάλη, δροσερή του βεράντα.

Best place!
Το καλοκαίρι, απολαμβάνεις τη μοναδική θέα που  προσφέρει το εστιατόριο αλλά και το bar του, που λειτουργεί τους καλοκαιρινούς μήνες και δροσίζει τους λουόμενους με τα εντυπωσιακά cocktail του, τα platter και τους φρεσκότατους χυμούς που σερβίρει.

Λογικές τιμές!
Σερβίρει ντόπιο, φρέσκο ψάρι, πλούσιο ψαρομεζέ και ζεστά ορεκτικά που ξεκινούν από €4, αλλά και μακαρονάδες θαλασσινών, ενώ το μενού του περιλαμβάνει και πιάτα με κρεατικά, όλα σε πολύ λογικές τιμές, με κυρίως που φθάνουν μέχρι τα €22.50.

Εξαίρετη κουζίνα
Η εγγύηση ότι στον Αιγιαλό τρως φρέσκο ψάρι, είναι οι δύο ιδιοκτήτες του, Αντώνης και Χάρης, που φροντίζουν να φέρνουν την ψαριά της ημέρας κατευθείαν από τις δικές τους επαγγελματικές βάρκες, στη βιτρίνα του εστιατορίου.

Special dish
Νέο, νόστιμο κυρίως πιάτο είναι το λαβράκι αλλιώς και πρέπει οπωσδήποτε να φας και το χταπόδι με φάβα που είναι από τα περιζήτητά του πιάτα. Για ορεκτικό, η μελιτζάνα του Αιγιαλού με πανδαισία τυριών και είναι φοβερή, αλλά και το φρέσκο γαριδάκι με ελαιόλαδο και σκόρδο.

Info: Αιγιαλός (23823800, 99988600,www.aeyialos.com, : aeyialos) Βρυσουδιών 79, Αγία Τριάδα, Πρωταράς, ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 12.00-23.00.

Αιγιαλός

Αιγιαλός

Βάσος Ψαρολίμανο

Βάσος Ψαρολίμανο

Από το 1962 η ταβέρνα Ψαρολίμανο αποτελεί σήμα κατατεθέν της γύρω περιοχής. Δεσπόζει στο γραφικό λιμανάκι της Αγίας Νάπας και είναι φημισμένο για το ολόφρεσκο ψάρι και τα νόστιμα πιάτα που σερβίρει! Διαθέτει πλούσιο μενού, ικανοποιώντας κάθε γούστο. Από φρέσκο κυπριακό ψάρι, θαλασσινά, μύδια, στρείδια, γυαλιστερές, κυδώνια και τη φοβερή αστακομακαρονάδα του, μέχρι την προσεγμένη επιλογή σε sushi. Για τους λάτρεις των κρεατικών, ετοιμάζει μια νόστιμη ποικιλία στα κάρβουνα. Όλα φτιαγμένα με μεράκι και αφοσίωση στο καλό φαγητό. Ό,τι και να επιλέξεις, οι γευστικές του προτάσεις είναι ποιοτικές και μοναδικές. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο που το εστιατόριο Βάσος Ψαρολίμανο αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και ξένων.

Best place!
Οι άνετοι εσωτερικοί του χώροι και η μεγάλη του βεράντα είναι το καλύτερο σημείο για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την προνομιακή θέα της γαλάζιας θάλασσας της περιοχής, τρώγοντας το καλύτερο ψάρι!

Λογικές τιμές!  
Τον ψαρομεζέ τον χρεώνει €24 το άτομο (ελάχιστη παραγγελία 2 άτομα), ενώ η μεγάλη ποικιλία πιάτων που διαθέτει το μενού του, σου δίνει άπειρες επιλογές για κάθε βαλάντιο και κάθε τσέπη.

Εξαίρετη κουζίνα
Η κουζίνα του εστιατορίου έχει πλήρως ανακαινισθεί. Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό και άνετους χώρους για να ετοιμάζονται με επαγγελματισμό τα νόστιμα πιάτα του και οι χορταστικές μερίδες που σερβίρει. Προσφέρει μόνο φρέσκα κυπριακά ψάρια, καθώς επίσης και μια μεγάλη ποικιλία κρεατικών.

Special dish
Σπεσιαλιτέ τους είναι η αστακομακαρονάδα, αλλά και το φρεσκότατο σούσι, το λιαστό χταπόδι και τα αχνιστά μύδια.

Ιnfo: Βάσος Ψαρολίμανο (23721884) Λεωφ. Μακαρίου 51, Αγία Νάπα. Δ-Κ 11.00-24.00.

Βάσος Ψαρολίμανο

Καλαμιές

Καλαμιές

Με το γαλάζιο της θάλασσας να ομορφαίνει τις γύρω σου εικόνες, παίρνεις θέση σε ένα από τα πολυάριθμα άσπρα τραπεζάκια του παραθαλάσσιου εστιατορίου Καλαμιές και αφήνεις τις μυρωδιές από την κουζίνα να σου ανοίξουν την όρεξη. Με τον υπέροχο πολυεπίπεδο χώρο του, την εξαιρετική θέα προς το γραφικό κολπίσκο της περιοχής και την 40χρονη εμπειρία του, σίγουρα πρόκειται να ζήσεις την καλύτερη πρόταση εστίασης στην περιοχή του Πρωταρά. Διάλεξε τη δική σου οπτική γωνία, κάθισε άνετα και παράγγειλε το πιάτο της προτίμησής σου μέσα από την πλούσια κάρτα μενού που διαθέτει. Ό,τι φας είναι ολόφρεσκο και λαχταριστό. Και μπορείς να το συνδυάσεις με ένα δροσερό κοκτέιλ που θα το απολαύσεις στην προνομιακή του βεράντα.

Best place!
40 χρόνια εμπειρίας, είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη εγγύηση για την ανώτερη ποιότητα φαγητού και σέρβις που απολαμβάνεις στις Καλαμιές. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική του τοποθεσία, έχεις την πιο υπέροχη παραθαλάσσια εμπειρία γεύσης.

Λογικές τιμές!
Αυτό που θα διαπιστώσεις με την πρώτη σου επίσκεψη στις Καλαμιές, είναι ότι πέραν της απίστευτης ποικιλίας στην κάρτα του, προσφέρει και μία επιλογή σε τιμές που αγγίζουν κάθε τσέπη.

Εξαίρετη κουζίνα
Καθημερινά, το μενού στις Καλαμιές ικανοποιεί και τον πλέον απαιτητικό της γεύσης! Από τα κρύα και ζεστά ορεκτικά του, τις σαλάτες και τα μαγειρευτά του, μέχρι τα νόστιμα είδη σχάρας, αλλά και τα θαλασσινά του που σε περιμένουν στη βιτρίνα του να τα διαλέξεις.

Special dish
Η κάρτα μενού του εστιατορίου ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα πιάτα. Όμως, δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τη γευστική εμπειρία που σου προσφέρει η μοναδική αστακομακαρονάδα της Μαρίας!

Info: Καλαμιές (23831145) Ελλήνων 40, Περνέρα, Πρωταράς. Δ-Κ 09.00-23.00.

Καλαμιές

Καλαμιές

Captain's Table

Captain's Table

H συνταγή του Captain's Table στο Ζύγι είναι συνταγή επιτυχίας! Είναι ένα 'πάντρεμα' του ποιοτικού, νόστιμου φαγητού που σερβίρει χρόνια τώρα σε μια προνομιακή τοποθεσία και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Φρέσκα, λαχταριστά ψάρια, αστακομακαρονάδα, καλαμάρι γεμιστό, μύδια φρέσκα και άλλοι πεντανόστιμοι γαστρονομικοί θησαυροί της θάλασσας έρχονται στο πιάτο σου και τους απολαμβάνεις στη δημοφιλή ψαροταβέρνα! Η υπέροχη θέα προς τη μαρίνα δίνουν εικόνες μαγικές, ενώ η ψαγμένη, προσεγμένη του κουζίνα ικανοποιεί κάθε απαιτητικό λάτρη του ψαριού. Εξάλλου... βρίσκεσαι στο τραπέζι του καπετάνιου! Με τον ήλιο και το γαλάζιο της θάλασσας να σε ταξιδεύουν και να σε χαλαρώνουν και τη νόστιμη γαστρονομία του να ικανοποιεί κάθε απαιτητικό ουρανίσκο, ζήσε την απόλυτη εμπειρία εστίασης που σου προσφέρει.

Best place!
Η εξαιρετική ποιότητα και η απίστευτη ποικιλία στις επιλογές φρέσκων ψαριών -από την ψαριά της ημέρας-, καθώς και η φιλική προσέγγιση και εξυπηρέτηση των ανθρώπων της δημοφιλούς ταβέρνας του Ζυγίου, είναι διαχρονικές αξίες.

Λογικές τιμές!
Ο πλουσιότατος μεζές του διαθέτει πέραν των 20 πιάτων και αποτελείται από σαλάτα, ορεκτικά, ποικιλία ψαριών και θαλασσινών -τηγανητών και σχάρας-, με χρέωση €25 το άτομο.

Εξαίρετη κουζίνα
Και φέτος το εστιατόριο ετοιμάζει αρκετά νέα πιάτα για την καλοκαιρινή σεζόν, πάντοτε με την ίδια γνωστή, ανώτερη ποιότητα και φρεσκάδα, αλλά και την ποικιλία που έχει να μας προσφέρει η κυπριακή φύση και θάλασσα!

Special dish
Αν δεν έχεις δοκιμάσει, το σουφλέ ψαρικών που ψήνεται και σερβίρεται μέσα σε αληθινό κογχύλι (περιλαμβάνεται στον ψαρομεζέ), ψάξε το! Όπως, επίσης, και τα σπιτικά γλυκά του.

Info: Captain’s Table (24333737) Γρηγόρη Αυξεντίου, μαρίνα Ζυγίου, επ. Λάρνακας. Δ-Κ 11.30-22.30 (κλείνει η κουζίνα).

Captain's Table

Captain's Table

Η Μαγιοπούλα

Η Μαγιοπούλα

Η μεγάλη αγάπη των ιδιοκτητών για καλό ελληνικό φαγητό οδήγησε πριν από τέσσερα χρόνια στη δημιουργία του εκλεκτού εστιατορίου στο κέντρο της πόλης. Είναι κατάλληλο για επιχειρηματικά γεύματα ή δείπνο, αλλά και για μία εκλεπτυσμένη πρόταση φαγητού με φίλους ή με οικογένεια. Όποιος κι αν είναι ο λόγος που κλείνεις τραπέζι στη Μαγιοπούλα, εγγυημένα θα απολαύσεις το πιο καλομαγειρεμένο ελληνικό ψάρι στην πόλη! Οι επαγγελματίες σεφ του καθημερινά φτιάχνουν μία πλούσια ποικιλία φρεσκότατων ψαρομεζέδων, χειροποίητων αλοιφών και καλομαγειρεμένων κυρίως πιάτων. Γι' αυτό και το εστιατόριο έχει γίνει πόλος έλξης των καλοφαγάδων.

Best place!
Εκτός από το εξαιρετικό φαγητό του, ο χώρος στήθηκε και διακοσμήθηκε με βάση το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών σε χρωματισμούς λευκού και μπλε που αποπνέουν την καθαρότητα του φωτός της Μεσογείου.

Λογικές τιμές!
Οι τιμές ενδεικτικά είναι oe24 το άτομο για ολόφρεσκους ψαρομεζέδες ενώ για κάθε έξτρα πιάτο από τις επιπλέον επιλογές του μενού, οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα.

Εξαίρετη κουζίνα
Η βασική φιλοσοφία του εστιατορίου αναπροσαρμόζεται συνεχώς και ενισχύεται με νέα πιάτα, προσφέροντας μία απίστευτη ποικιλία φρέσκου ψαριού με βασικό κορμό τον κλασικό ελληνικό ψαρομεζέ, που περιλαμβάνει φρέσκα σπιτικά ορεκτικά, θαλασσινά, σαλάτες, φρέσκα ψάρια, τηγανητά και σχάρας. Τα ριζότο, οι αστακομακαρονάδες και τα άλλα γευστικά πιάτα που σερβίρει είναι επιπλέον δελεαστικές προτάσεις που πρέπει να δοκιμάσεις στη Μαγιοπούλα.

Special dish
Εκτός από τη φρεσκότατη ποικιλία των ψαρομεζέδων του, το γεμιστό καλαμάρι σχάρας με φέτα και πιπεριές και ο σολομός σχάρας με γλάσο λάιμ είναι εξίσου εξαιρετικές γευστικές προτάσεις.

Info: Ψαροταβέρνα Η Μαγιοπούλα (22665577, 99220470) Γωνία Διαγόρου και Παντελή Κατελάρη 16, Λευκωσία. Δ-Παρ 12.00-15.00 & 19.00-23.00, Σ 19.00-23.00 & Κ 12.00-15.00. e-mail: mayiopoula@mayiopoula.com/ www.mayiopoula.com.

Η Μαγιοπούλα

Η Μαγιοπούλα

Ψαρόπουλος

Ψαρόπουλος

Σαν βρεθείς στο όμορφο Λατσί, θα αναζητήσεις να φας φρέσκο κυπριακό ψάρι δίπλα στο κύμα. Ο Ψαρόπουλος είναι το εστιατόριο που θα σου προσφέρει απόλυτα αυτή την εμπειρία! Με την εξαιρετική του τοποθεσία και την αυθεντική, ποιοτική του κουζίνα, θα σε κρατήσει εκεί, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ! Διάλεξε έγκαιρα το φρέσκο ψάρι που φέρνουν οι τράτες του, και συνδύασέ το με παγωμένο κρασάκι ή μπιρίτσα. Ετοιμάσου, όμως, να γευτείς και τα άλλα κυρίως πιάτα που φτιάχνει με πατροπαράδοτες συνταγές και με πολλή αγάπη και μεράκι. Και μάθε ότι στου Ψαρόπουλου, όλη η οικογένεια περνά υπέροχα! Η όμορφη παραλία του και ο οργανωμένος παιχνιδότοπος που διαθέτει, το καθιστούν κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.

Best place!
Η προνομιακή θέση του εστιατορίου σε κερδίζει μεμιάς! Ο πανέμορφος κόλπος της Πόλης Χρυσοχούς απλώνεται μπροστά σου και το βλέμμα σου-όπου κι αν κοιτάξεις- χορταίνει όμορφο, μεσογειακό ήλιο και θάλασσα!

Λογικές τιμές!
Τον ψαρομεζέ τον χρεώνει μόνο €18.50 το άτομο, ενώ οι λογικότατες τιμές όλων των υπόλοιπων πιάτων που σερβίρει από την πλούσια κάρτα του, θα σε εκπλήξουν ευχάριστα.

Εξαίρετη κουζίνα
Το φρέσκο ψάρι του, κατευθείαν από τις ψαρόβαρκες, είναι το σήμα κατατεθέν του. Όμως, ο Ψαρόπουλος φροντίζει και ικανοποιεί κάθε γούστο! Γι’ αυτό, θα ενθουσιαστείς με τη μεγάλη ποικιλία που προσφέρει και σε κρεατικά, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα.

Special dish
Εκτός από τον πλούσιο ψαρομεζέ του, φημισμένο είναι και το χταπόδι στα κάρβουνα. Είναι ένα πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Τόσο μαλακό και γευστικό, δεν έχεις ξαναφάει πουθενά αλλού!

Info: Ψαροταβέρνα Ψαρόπουλος (26321089) Λεωφ. Ακάμαντος, Λατσί, Πόλη Χρυσοχούς, επ. Πάφου. Δ-Κ 11.00-23.00.

Ψαρόπουλος

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close