Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 16:15
Επιμέλεια Time Out Cyprus Team

ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ: 5 ΜΕΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ

Επιλέγουμε το αγαπημένο έδεσμα του καλοκαιριού μέσα από 5 επωνυμίες παγωτού που ξεχωρίζουν.

Το παγωτό, ουσιαστικά είναι ένα παγωμένο γλύκισμα, το οποίο λατρεύεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Φτιάχνεται συνήθως από κρέμα και γάλα ενώ με το πέρασμα των χρόνων το απολαμβάνουμε σε πολλές μορφές, εκδοχές, γεύσεις, χρώματα και σχήματα.

Και λίγη ιστορία
Η ιστορία του παγωτού δεν είναι συγκεκριμένη αφού υπάρχουν πολλές αναφορές και δημοσιεύσεις οι οποίες αντικρούονται μεταξύ τους. Πρέπει όμως ψάχνοντας ιστορικά να λάβουμε ως δεδομένο πως το παγωτό είναι ένα προϊόν φτιαγμένο από γάλα του οποίου η Παρασκευή του προϋποθέτει ψύξη, δηλαδή, χιόνι ή πάγο δεδομένης της ανυπαρξίας τεχνολογικής μεθόδου ψύξεως στα παλιά χρόνια.

Η πλέον επικρατούσα άποψη, λοιπόν, σήμερα είναι αυτή της πολλαπλής εφεύρεσης. Δηλαδή ότι το παγωτό εφευρέθηκε σε αρκετά μέρη του κόσμου όπου υπήρχε πρόσβαση σε χιόνι και πάγο. Έτσι η πλέον διαδεδομένη άποψη είναι της Κινεζικής προέλευσης από χιόνια των Ιμαλαίων φτιαγμένο με κρέμα ρυζάλευρου, γάλα και μέλι.

Άλλη άποψη αναφέρει ότι το παγωτό δημιουργήθηκε πριν 4000 χρόνια στην Μεσοποταμία αλλά είναι άξιο απορίας πώς η θερμή αυτή περιοχή διαθέτει χιόνι ή πάγο. Άλλη εκδοχή για την προέλευση του παγωτού είναι ότι δημιουργήθηκε τον 18ο αιώνα στην Μεγάλη Βρετανία και Αμερική. Τέλος, μια τεκμηριωμένη ιστορική πληροφορία είναι ότι ο Ιταλός μετανάστης στις ΗΠΑ Marcionni παρουσίασε το πρώτο παγωτό χωνάκι στον κόσμο με παραγωγή μέσω διοξειδίου του άνθρακος (ξηρός πάγος).

Όπως και να έχουν όμως τα πράγματα όποιος και αν το ανακάλυψε και το έφτιαξε πρώτος έχει κερδίσει την παντοτινή μας ευγνωμοσύνη και κάθε φορά που το απολαμβάνουμε κατά κάποιο τρόπο τον μνημονεύουμε.

1 5
BEN & JERRY'S
2 5
COLD STONE CREAMERY
3 5
MILANESE
4 5
PAHIT ICE
5 5
PAPAFILIPOU