Δημοσιεύτηκε στις July 28, 2017, 1:21 p.m.

Μαρίνα Λεμεσού: Ο απόλυτος προορισμός

Η Λεμεσός χρόνο με χρόνο αναπτύσσεται και γίνεται όλο και καλύτερη. Όσοι από μας, που έχουμε βρεθεί στη Μαρίνα Λεμεσού, μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι αυτή η εικόνα της Λεμεσού μας αρέσει και με το παραπάνω. Κάθε χώρος της σε φιλοξενεί με άνεση, ώστε η κάθε σου επίσκεψη, για να δοκίμάσεις όλα όσα σου προσφέρει, θα είναι σίγουρα απολαυστική. Η πρώτη μου επίσκεψη στο χώρο της Μαρίνας Λεμεσού, ήταν το καλοκαίρι που μόλις είχε ανοίξει τις πύλες της, συστήνοντάς μας για πρώτη φορά τη ζωή…στη θάλασσα. Βλέπεις, άλλωστε, από τη στιγμή που προσγειώνεσαι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, το 'Living on the sea' και εντυπωσιάζεσαι, ονειρεύεσαι κι αν είσαι τυχερός, το ζεις κιόλας! Τα κορίτσια απο το μάρκετινγκ της Μαρίνας Λεμεσού, η Σοφία και η Μαρία, με περίμεναν στο υπέροχο 'Έψιλον', ένα εστιατόριο στη Μαρίνα Λεμεσού. Θέα μας το μπλε της θάλασσας, και τα πολυτελέστατα σκάφη, που άραζαν απολαμβάνοντας και αυτά την πολυτέλεια. Απολαύσαμε σούσι, σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, έναν τόνο μούρλια και ριζότο με γαρίδες όνειρο. Εκείνο, όμως, που μας απογείωσε γευστικά, ήταν το καλαμαράκι ψημένο και συνοδευμένο από φάβα. Υπέροχες γεύσεις, όμορφη παρέα και ένας απίστευτος χώρος. Όλα αυτά συνωμότησαν στο να έχω πραγματικά την καλύτερη ξενάγηση!

Στην τελική ευθεία η μαρίνα Λεμεσού

Στην τελική ευθεία η μαρίνα Λεμεσού

Ένα έργο ορόσημο για την Κύπρο, η Μαρίνα Λεμεσού έχει αλλάξει το πρόσωπο της πόλης και βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής της. Με δαπάνη, που θα ξεπεράσει τα €375 εκατομμύρια, έχει ήδη τοποθετήσει την Κύπρο στο ναυτικό χάρτη σκαφών αναψυχής. Μοναδική στο είδος της, ξεχωρίζει από άλλες μαρίνες με τον υποδειγματικό της σχεδιασμό και την προνομιακή της τοποθεσία, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. Προσελκύει ποιοτικό τουρισμό και επενδύσεις, με θετική επίδραση στις επιχειρήσεις της περιοχής. Ταυτόχρονα, έχει δημιουργήσει άμεσα και έμμεσα πάνω από 1,000 θέσεις εργασίας.

Η Μαρίνα Λεμεσού, που ήδη συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο συναρπαστικούς νέους προορισμούς στην Μεσόγειο, προσφέρει ένα ξεχωριστό τρόπο ζωής πάνω στη θάλασσα. Είναι η πρώτη μαρίνα στην Κύπρο με δυνατότητα ελλιμενισμού superyacht, ενώ συνδυάζει εμπορικούς και πολιτιστικούς χώρους με μοναδικές κατοικίες στην καρδιά της πόλης.

Dining on the sea

Dining on the sea

Από πού ξεκινήσαμε; Μα φυσικά από τα εστιατόρια-καφέ και μπαρ, που μπήκαν στη ζωή μας, για να μας δίνουν γεύση και να μας χαλαρώνουν σε κάθε επίσκεψη.

Cafe Calma
Είναι ο ορισμός του χαλαρού καφέ, ποτού ή και φαγητού. Διαθέτει απίστευτα ice teas, από τα οποία σου προτείνουμε να δοκιμάσεις αυτό με το καρπούζι και θα με θυμηθείς. Το φαγητό του χορταστικό και απολαυστικό. Εκεί θα βρεις ό,τι ζητάς! Την άνεση και τη ζεστή ατμόσφαιρα του σπιτιού σου… (25051333).

Caffe Nero
Η αγαπημένη αλυσίδα καφέ έχει μια απλή φιλοσοφία, που στηρίζεται στον καλά καμωμένο καφέ της. Αυτό που σου προσφέρει είναι η ποιότητα και πίστεψέ με δεν τη βρίσκεις παντού, όσο κι αν ψάξεις. Υπέροχες επιλογές καφέδων, fruit boosters, τσαγιών και milkshakes. (25051209).

Marina Breeze Lounge Bar
Το Marina Breeze Lounge Bar ανήκει στο Breeze Group, και είναι ο ορισμός της εκλεπτυσμένης διασκέδασης. Το μενού του είναι υπέροχο με μοριακές γεύσεις, γαστρονομικά πιάτα και υλικά, με ξεχωριστά κρασιά και εξαιρετικά κοκτέιλ. Το Marina Breeze Lounge Bar είναι ανοιχτό μεσημέρι και βράδυ. (25051230).

Epsilon Resto Bar
Μια πραγματική όαση γαστρονομίας! Ανήκει στην Carob Mill Restaurants και πραγματικά είναι ένα εστιατόριο, που τόσο ο χώρος, όσο και το μενού σε ταξιδεύουν πέρα από τον ορίζοντα. Εκτός από υπέροχα σούσι και θαλασσινά, το μενού διαθέτει απίθανες συνταγές, που συνάδουν πάντα με την εποχή, αλλά και με τον χώρο, στον οποίο φιλοξενούνται. Δοκίμασε τα κοκτέιλ του, αλλά και τα γλυκά του, που θα σε συνεπάρουν. Εγώ πάντως θα σου πρότεινα το αποδομημένο cheese cake, αλλά και το mille-feuille του! (25051393).

Hobo Mediterraneo
Από το πρωί δίνεις ραντεβού με τη γεύση, πίνοντας τον καφέ σου και μετά όλη η γεύση έρχεται στο πιάτο σου! Δοκίμασε ένα εναλλακτικό σουβλάκι, ένα γευστικότατο σπιτικό burger, μια δροσερή σαλάτα ή ψαράκι με μια διαφορετική οπτική και στο τέλος κλείσε γλυκά με έναν μπακλαβά μούρλια με peanut butter και αλατισμένη καραμέλα! (25051555).

Marina Roof Bar
Ένα υπέροχο cocktail bar για να απολαύσεις το ποτό σου, αλλά και τη θέα, που σου κόβει την ανάσα. Υπέροχες μουσικές και μοναδικά κοκτέιλ σε βάζουν σε summer mode. (25051500).

Πυξίδα
Μετά τη μεγάλη επιτυχία στη Λευκωσία, η ψαροταβέρνα ‘Πυξίδα’ έριξε ‘άγκυρα’ στη Μαρίνα Λεμεσού για να δώσει τις μοναδικές της συνταγές σε όλους όσους θέλουν να συνδυάσουν το γεύμα ή το δείπνο τους με απίστευτη θέα! Απόλαυσε αληθινές -από καρδιάς- συνταγές με τη γνωστή ποιότητα της ‘Πυξίδας’. (25051200).

The Yacht Club
Είναι και εστιατόριο και lounge bar. Είναι αυτό, που μπορεί να σε χαλαρώσει και να σου δείξει, ότι η ζωή δεν θέλει πολλά για να είναι υπέροχη, πάρα μόνο καλές στιγμές και προσεγμένες επιλογές. Η ιταλική κουζίνα σε περιμένει, για να συνδυάσεις κάθε πιάτο με εξαιρετικό κρασί από όλο τον κόσμο, ενώ καινοτόμα cocktails και shisha είναι διαθέσιμα. (25051205).

Marina Beach Bar
Μπήκαμε πρώτοι και είδαμε το απίστευτο Marina Beach Bar. Βρίσκεται πίσω από τις Peninsula Villas, οι οποίες απέκτησαν και τη δική τους παραλία με χρυσαφένια άμμο και σε συνδυασμό με το beach bar η ατμόσφαιρα γίνεται μαγευτική. Το beach bar έχει και φαγητό με την υπογραφή του ομίλου Carob Mill. (25051878).

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ!
Τι να πεις για το KFC (22307411), την πιο γνωστή αλυσίδα για γρήγορο και εύκολο φαγητό με υπογραφή και με κοτολιχουδιές, που ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους; Ενώ η Pizza Hut (25051207) σε βάζει στο ιταλικό mood με απίστευτη πίτσα, αλλά και προκλητικά γλυκά, κοκτέιλ και καφέ. Το T.G.I. Fridays (25051500) σε περιμένει στη Mαρίνα για να απολαύσεις το διάσημο, πλέον, Jack Daniel’s Grill, αλλά και τις επιλογές σου σε steak. Τα κοκτέιλ του δε, θα σε ξεδιψάσουν κι αυτό το καλοκαίρι. Ένα από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια είναι το Wagamama (25051299). Σ’ αυτό η Ασία πραγματικά έρχεται στο πιάτο σου. Ιαπωνικά, κινέζικα, ινδικά και ταϊλανδέζικα πιάτα σε χορταίνουν και ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς. Και τέλος, το Tavernaki (22307895), όπου μπορείς να απολαύσεις κυπριακή και ελληνική κουζίνα, γύρο και σουβλάκια με μεγάλη ποικιλία και αλοιφές, που βάζουν νοστιμιά στη ζωή.

Πάμε για shopping;

Πάμε για shopping;

Στη Μαρίνα μπορείς να βρεις ό,τι ψάχνεις, ακόμα και για τις αγορές σου. Εκτός από τα φαρμακείο, Άλφα Μέγα, Τράπεζα Κύπρου και το γραφείο πωλήσεων, μπορείς να βρεις τα εξής: PAG Boutique με αθλητικά ήδη, μαγιό, επιλεκτικά διασκεδαστικά παιχνίδια και προιόντα από τις διεθνούς φήμης μάρκες Ralph Lauren RLX, Swiss On running shoes, We Are Handsome, Cerruti, Marina Yachting, Falke, Champion by Todd Snyder N.Y, Wimbledon Exclusive garment, Myths, Coolibar, Brainy & Athletic Toys. Το Cigar Lounge, με πούρα και shisha, και καλής ποιότητας αλκοολούχα ποτά στο δεύτερο όροφο του καταστήματος.

Ακόμα, την Crystal Boutique με ανδρικά και γυναικεία ρούχα, όπως: Paul & Shark, AJ Armani Jeans, V.D.P., Blumarine, Monica Magni, Elly Italia, Gianmarco Lorenzi και Renzi Shoes. Τα πολύ γνωστά και αγαπημένα Diesel για άνδρες και γυναίκες, που θέλουν να ξεχωρίζουν, καθώς και υπέροχα αρώματα στο κατάστημα της Dora Theophilou, που από το 1978 προσφέρει με το δικό της τρόπο στην ομορφιά, διαθέτοντας μια μεγάλη γκάμα από: Amouage, Puredistance Master Perfumes, Xerjoff, Editions De Parfums Frederic Malle, Maison Francis Kurkdjian, Roja Parfums, Escentric Molecules, Caron, Creed, Lubin, By Terry, J.F.Lazartigue, Tom Ford, La Mer, La Prairie, Darphin, Chanel, Lancaster, Apivita και Korres. Ένα ακόμα κατάστημα, που ξεχωρίζει είναι το Invito με τη μεγαλύτερη ποικιλία Havaianas στην Κύπρο, καθώς και μαγιό από μάρκες όπως Vilebrequin, Christies, Naory, Save the Queen και Ritratti. Ενημερωτικά, τα προϊόντα είναι εποχιακά.

Ακόμα μια εξαιρετική επιλογή για shopping αποτελεί η μπουτίκ Moda In με γυναικείες επιλογές από την πολυτελή συλλογή του Ralph Lauren καθώς και τις iconic Ricky Bags. Τώρα αν είσαι τύπος που ‘έχει και κότερο, πάμε μια βόλτα’, υπάρχει το κατάστημά σου, το Ship 2 Shore, με personalised ρούχα και αξεσουάρ. Ενώ το νέο κατάστημα WOO.MEN είναι για άνδρες και γυναίκες που αγαπούν την ιταλική μόδα, διαθέτοντας αξεσουάρ, παπούτσια, ρολόγια, γυαλιά αλλά και ρούχα όπως: Fradi, Twin-Set, Primo Emporio, Liu.Jo και Angelo Marani. Αν είσαι όμως λάτρης του καλού κοσμήματος, τότε δεν πρέπει να παραλείψεις να βάλεις στη λίστα τα Graff Diamonds. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, τα λόγια είναι περιττά! Η μπουτίκ Zilli με ανδρικά ρούχα από τη γνωστή γαλλική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1965 στη Λυών, με trademark τα εξαίρετης ποιότητας δερμάτινα σακάκια της.

Η εταιρεία διαθέτει 54 καταστήματα σε 17 χώρες συμπεριλαμβανομένου και του εν λόγω καταστήματος στη Μαρίνα Λεμεσού. Τέλος, τη Halcyon Gallery, που είναι μέλος της Halcyon Art International Galleries με παραρτήματα σε Λονδίνο, Ντουμπάι και τη Σαγκάη. Είναι πραγματικά ο παράδεισος των συλλεκτών και όλων όσοι γνωρίζουν και εκτιμούν την τέχνη. Δες έργα του Ρώσου γλύπτη Dashi Namdakov και του καλλιτέχνη Lorenzo Quinn, γιου του Άντονι Κουίν. Θα σε καταπλήξουν. Τα υψηλής ποιότητας περσικά διαχρονικά χαλιά Shiraz, που χαρακτηρίζονται από εξαίσια μοτίβα και έχουν δημιουργηθεί από ειδικούς τεχνίτες, των οποίων οι δεξιότητες έχουν μεταβιβαστεί από γενιά σε γενιά, διατηρώντας την παραδοσιακή τέχνη.

ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ
Την Ιταλική εταιρεία Ancora με τα μοναδικά χειροποίητα στυλό, που είναι διάσημα, ειδικά στη Βόρεια Αμερική και τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Ancora συγκαταλεγόταν στις σημαντικότερες ιταλικές μάρκες, που παράγουν στυλό ενώ σήμερα, παράγει μια σειρά πολυτελών στυλό, συνδυασμένα με θεματικές συλλογές.

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΣΠΑ;
Μήπως ήρθε η ώρα να κακομάθεις τον εαυτό σου; Στη Μαρίνα Λεμεσού σε περιμένει μια όαση ηρεμίας… για να απολαύσεις τη ζωή με τη σύμπραξη και τη βοήθεια επαγγελματιών. Το Sanctum Spa & Fitness (25100109) έχει γυμναστήριο, τάξεις για fitness, personal training, σάουνα και χαμάμ, εξωτερική πισίνα, κομμωτήριο και χώρο για να φτιάξεις ακόμα και τα νύχια και τα μαλλιά σου, ενώ σου παρέχει συμβουλές διατροφής και γυμναστικής. Και το σπουδαιότερο, εδώ μπορείς να απολαύσεις το μασάζ σου, αλλά και τις θεραπείες spa.

Λίγες οι διαθέσιμες κατοικίες

Λίγες οι διαθέσιμες κατοικίες

Το concept της Μαρίνας Λεμεσού είναι εντυπωσιακό, και αυτό γιατί είναι ίσως από τα λίγα μέρη στην Κύπρο που συνδυάζουν τόσο αρμονικά την πολυτελή και εκλεκτική ζωή με την απλή και καθημερινή συνύπαρξη. Αν θέλεις να ζήσεις κι εσύ αυτή την εμπειρία εκ των έσω όντας ένας από τους επίδοξους αγοραστές, τότε πρέπει να σε ενημερώσω για μερικά πραγματάκια σχετικά με τα σπίτια, που παραδίδονται από την εταιρεία. Πάρε σημειώσεις: Η εταιρεία διαθέτει 285 κατοικίες εκ των οποίων 211 διαμερίσματα και 74 βίλες. Οι 94 κατοικίες ονόματι Nereids Residences παραδόθηκαν το 2013. Οι κατοικίες Thetis Residences, 13 στο σύνολο, παραδόθηκαν τον Ιούλιο του 2013 και έχουν όλες πωληθεί. Οι 14 στο σύνολο, κατοικίες Dioni πωλήθηκαν όλες, ενώ οι 29 νέες κατοικίες του συγκροτήματος Nireas Residences, που θα ολοκληρωθούν τον Ιούνιο του 2019, έχουν ήδη πωληθεί.

Αυτή την περίοδο διατέθηκε προς πώληση η τελευταία σειρά διαμερισμάτων του Έργου, οι 61 κατοικίες του συγκροτήματος Castle Residences, από τα οποία έχει κρατηθεί και πωληθεί το 30% μόλις μέσα σε 2 μήνες. Τα πολυαναμενόμενα και ιδιαίτερα δημοφιλή αυτά διαμερίσματα των δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, περιβάλλονται από θάλασσα, ενώ η πρόσβαση στο νησί, όπου είναι κτισμένα, γίνεται μέσω ιδιωτικής γέφυρας. Το συγκρότημα βρίσκεται μόνο μερικά βήματα μακριά από την παραλία και διαθέτει απρόσκοπτη θέα στη μαρίνα, στη θάλασσα και στην παραθαλάσσια πόλη της Λεμεσού, ενώ οι ένοικοι έχουν αποκλειστική πρόσβαση στη θάλασσα, στους κοινόχρηστους χώρους και τις πισίνες, απολαμβάνοντας, παράλληλα, στεγασμένο χώρο στάθμευσης, αποθηκευτικό χώρο και προνομιούχα θέση ελλιμενισμού, παρακείμενη στο κτίριο. Το σπα και το γυμναστήριο της Μαρίνας Λεμεσού, οι πολυτελείς εγκαταστάσεις σκαφών, καθώς και μία πλούσια επιλογή εστιατορίων και καταστημάτων βρίσκονται μόνο μερικά βήματα μακριά.

Η τελευταία αυτή οικιστική ανάπτυξη του Έργου προσφέρει μία ύστατη ευκαιρία στους αγοραστές να αποκτήσουν ένα διαμέρισμα στην πιο συναρπαστική μαρίνα της περιοχής. Οι κατοικίες της Μαρίνας Λεμεσού έχουν ήδη προσελκύσει αγοραστές πέραν των 27 διαφορετικών εθνικοτήτων. Ορισμένες ετοιμοπαράδοτες επαύλεις με ιδιωτική θέση ελλιμενισμού είναι επίσης διαθέσιμες προς πώληση. Οι πολυτελείς Peninsula Villas είχαν όλες παραδοθεί στους ιδιοκτήτες τους μέχρι το τέλος του 2016. Ακολουθούν τώρα οι επαύλεις του Island Villas. Μοναδικές στο είδος τους, προσφέρουν ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής μήκους εώς και 60μ έξω ακριβώς από τον κήπο τους, και μόνο μερικά βήματα μακριά από την παραλία. Η πρώτη φάση των «Island Villas» έχει ήδη παραδοθεί, ενώ η δεύτερη και τελευταία φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Έχει πωληθεί το 70% των επαύλεων. Για περισσότερες πληροφορίες ή για διευθέτηση επίσκεψης των κατοικιών επικοινωνήστε στο 25020020 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα limassolmarina.com.

Βραβευμένη μαρίνα

Βραβευμένη μαρίνα

Η Μαρίνα Λεμεσού δεν είναι μια απλή μαρίνα, καθώς δεν διαθέτει μόνο τέλειο ντεκόρ, στο οποίο εσύ διασκεδάζεις και περνάς καλά. Είναι ο απόλυτος προορισμός για όλους όσοι γνωρίζουν τι μπορεί να προσφέρει μια μαρίνα. Πρόσφατα, με υπερηφάνεια ανακοινώθηκε και η βράβευσή της μαρίνας με το σύμβολο ποιότητας ‘Γαλάζια Σημαία’ ως ένδειξη αναγνώρισης της αφοσίωσής της στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση οικολογικής συνείδησης. Πρόκειται για την πρώτη μαρίνα στην Κύπρο, στην οποία απονέμεται το διεθνές αυτό βραβείο, μια διάκριση, που αναγνωρίζει τα υψηλά της πρότυπα όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, σε όλες τις εγκαταστάσεις και στις λειτουργικές διαδικασίες της, καθώς και τις προσπάθειές της για διατήρηση και προώθηση της τήρησης οικολογικών πρακτικών από τους επισκέπτες, τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες σκαφών.

Η Μαρίνα Λεμεσού είναι μαρίνα που προσφέρει υπηρεσίες 7 αστέρων και τη δυνατότητα να παρέχει με ένα τηλεφώνημα υπηρεσίες concierge. Έχει 650 θέσεις για γιοτ έως 110 μέτρα μήκος, φρέσκο νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και wireless διαδίκτυο. Επίσης, βοηθά σε θέματα επισκευών του σκάφους, καθώς και ασφάλειας επί 24ώρου βάσεως.

Το θετικό με τη Μαρίνα Λεμεσού δεν είναι ένα αλλά πολλά! Έδωσε πνοή στο κέντρο, έδωσε πνοή και στην κυπριακή οικονομία, αφού έκανε τη Λεμεσό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Άνοιξε μια νέα αγορά στην Κύπρο, καθώς και θέσεις εργασίας. Αναβάθμισε το τουριστικό πακέτο του νησιού μας και έδωσε ώθηση στην επαναλαμβανόμενη επίσκεψη τουριστών στο νησί. Δημιούργησε ευκαιρίες κι έδωσε άλλον αέρα στην περιοχή, για να προωθηθούν κι άλλες επενδύσεις. Προσφέρει ακόμα στο κοινωνικό σύνολο με ετήσιες εκδηλώσεις, όπως το Limassol Boat Show και το Περιβαλλοντικό Φεστιβάλ. Είναι ένας μικρόκοσμος, που κρύβει πολλά μυστικά και που θέλει να τον ανακαλύψεις. Κάπως έτσι, τελείωσε η δική μου ξενάγηση. Με κρασάκι, καφεδάκι και καλή παρέα…

Η Μαρίνα Λεμεσού, άλλωστε, τι είναι για μας τους ντόπιους; Μια πραγματικά καλή ευκαιρία να συστηθούμε στο πιο όμορφο πρόσωπο της Κύπρου.

ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ
Πωλήσεις ακινήτων: πέραν των 366 εκατομμυρίων ευρώ
Μοναδικές επαύλεις (με ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού ή άμεση πρόσβαση στην παραλία): έχει πωληθεί το 70%.
Μαρίνα: 280 σκάφη με μόνιμη θέση ελλιμενισμού.

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close