Eating News , Εστιατόρια

Sushi: Πολύτιμο στη διατροφή μας

Μάθε γιατί

Δημοσιεύτηκε στις 03 Απριλίου 2015

Τα λίπη των ψαριών είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (ω-3 λιπαρά οξέα), τα οποία προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν αρκετές ασθένειες. Ακόμη, τροφοδοτούν τον εγκέφαλο, αυξάνουν τη συγκέντρωση και την ψυχοκινητική εξέλιξη και βοηθούν στην ανά- πτυξη του εγκεφάλου.

Τo nori, που είναι φύλλα από ξερό φύκι, που συνδυάζονται με το ρύζι, αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, καροτίνης, φώσφορου και σιδήρου. Επίσης, τα nori περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης A, δέκα ειδών βιταμίνης B, βιταμίνης C, νιασίνης και ιωδίου. Το ginger (πιπερόριζα) που σερβίρεται συνήθως σε μορφή τουρσί, δίπλα στο sushi, είναι ένα από τα πιο υγιεινά καρυκεύματα. Περιέχει μεγάλα ποσοστά καλίου, ψευδάργυρου και πολυφαινολών, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Βοηθά στην καλή χώνεψη, τονώνει τον οργανισμό και απαλύνει τα συμπτώματα του κρυολογήμα- τος, του στομαχόπονου και του πονοκεφάλου.

Το wasabi το οποίο είναι ουσιαστικά ένα είδος ραδικιού, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και πολύ ισχυρό αντιβακτηριδιακό με αποτέλεσμα να προστατεύει τα δόντια από την πλάκα. Το ξίδι ρυζιού, το οποίο χρησιμοποιείται για την προετοιμασία του ρυζιού, έχει αντισηπτι- κές ιδιότητες και καταπολεμά τη χοληστερόλη.

Η σάλτσα σόγιας (soy sauce), η οποία φτιάχνεται από φασόλια σόγιας, νερό και αλάτι, εκτός από το ότι νοστιμίζει τα φαγητά, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και σελήνιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σόγια προστατεύει από ορι- σμένες μορφές καρκίνου (προστάτη και παχέος εντέρου). 

[Κεντρική φωτογραφία: domesticfits.com]

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close