Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2015
Μπορεί αρκετοί να πιστεύουν ότι τα Λύμπια είναι μακριά από τη Λευκωσία ή τη Λάρνακα, αλλά για 15 λεπτά δρόμο, άξιζε το γευστικό ταξίδι! Γνώριμη διαδρομή μια και τα "Πειραγμένα" στεγάζονται εκεί όπου για χρόνια βρισκόταν η ταβέρνα "Τζίτζικας". Το ίδιο ομορφη, με την παραδοσιακή πουρόπετρα, όπως παλιά, παραμένει και η κεντρική σάλα του μαγαζιού, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Αιχμή του δόρατος, ωστόσο, στη νέα περίοδο του μαγαζιού είναι τα μενού γευσιγνωσίας. Πιστεύουμε ότι αυτή η μορφή σερβιρίσματος της κουζίνας μάς εκφράζει περισσότερο, ενώ να αναφέρουμε ότι το δημιουργικό πνεύμα που τη διέπει υπογραμμίζει ο σεφ Βασίλης Κουτουρούσης, ο οποίος ξεκίνησε ήδη να δουλεύει το επόμενο εποχιακό μενού.

Το μενού αποτελείται από την κλασική ροή μεζέδων, αλλά με γκουρμέ προσέγγιση και πιάτα που εντυπωσιάζουν! Όπως για παράδειγμα ο πολτός από ελιά τσακιστή, ένα αιθέριο έδεσμα με γεύση κομψή και νοστιμάδα σαν βόμβα, το οποίο συνδυαζόταν άψογα με το γλυκό τελείωμα του πουρέ από κοκκινογούλι. Ακόμα με κέρδισε το πατέ κοτοπούλου του οποίου η επίγευση από το μυρωδάτο τσάτνεϊ μήλου δεν φεύγει από το στόμα, ενώ εδώ δοκίμασα και το πιο πετυχημένο σουβλάκι που έχω φάει, με αέρινη μαρινάδα μελιού και μουστάρδας που δεν το πιστεύεις! Αυτό το μετα-σουβλάκι είναι μια... χαμογελαστή γκουρμεδιά μεγατόνων. Συνεχίσαμε αυτό το υπέροχο ταξίδι με τους κύβους καπνιστής πάπιας και τις υπέροχες φρέσκες πατατούλες που ψήθηκαν στο λίπος της πάπιας. Έτσι είναι οι Γάλλοι -τίποτα δεν πάει χαμένο στην κουζίνα. Από τις πιο ξεχωριστές επιλογές είναι επίσης η τερίνα και η μοσχαρίσια γλώσσα με σάλτσα από κιτρόμηλο και κουμανταρία. Στο τέλος κράτησε λίγο χώρο και για το ανάλαφρο επιδόρπιο -σούπα πορτοκαλιού με γκανάς πικρής σοκολάτας και leaches γεμιστά με μους άσπρης σοκολάτας- για το οποίο τα λόγια περιττεύουν. Α! Και όταν ο καιρός ανοίξει, τα τραπέζια βγαίνουν στην αυλή!
(22524333) Θεοδώρου Μαυροσάββα 15, Λύμπια, Λευκωσία, Τρ-Σ 19.00-23.30 & Κ 12.00-16.00.
Σχετικά
Taste the Asian Fusion στο Akakiko!
Μια όμορφη εμπειρία όπου η ιαπωνική παράδοση συναντά σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικές γεύσεις.
Αυτήν την (ιαπωνική) εμπειρία πρέπει να τη ζήσεις
Η άνοιξη σερβίρεται στα wagamama με το Hanami menu
Tο wine gathering της IconVines, που μας ταξίδεψε στον κόσμο του καλού κρασιού
Μια ολοκληρωμένη εμπειρία γαστρονομικής αισθητικής και υψηλής ποιότητας
Από το Bugatsan μέχρι τη Dubai Chocolate και το Brookie: Οι viral λιχουδιές που «έσπασαν» το ίντερνετ (και μας έστησαν στις ουρές)
Όλα όσα προκάλεσαν ντελίριο.... στο κυπριακό κοινό!
Η πρώτη εφαρμογή δωρεάς τροφίμων στην Κύπρο
Η νέα πλατφόρμα Food Connect παρουσιάστηκε με επιτυχία
10+1 μαγαζιά με σοκολατένια αβγά-υπερπαραγωγή
Πασχαλινές νοστιμιές, μικρά έργα τέχνηςαπό 10 καταστήματα σε όλη την Κύπρο
Ζήσε το Πάσχα αυθεντικά στο Παλιό Σινεμά στον Καλοπαναγιώτη!
Σε έναν ζεστό, αυθεντικό χώρο που αποπνέει παράδοση, η ταβέρνα ετοιμάζει μια γιορτή γεμάτη γεύση και κυπριακή φιλοξενία
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΦΛΑΟΥΝΕΣ: Πού θα βρεις φέτος τις καλύτερες
Το παραδοσιακό έδεσμα του Πάσχα στην Κύπρο έχει την τιμητική του
Η Καλαβασός (μοσχο)μύρισε φλαούνες και τσουρέκια
Στον Φούρνο του Κύπρου στην Καλαβασό μυρίζει Πάσχα
H Λάρνακα απολαμβάνει θεϊκό brookie διά χειρός σεφ Σταυρή
Το brookie που έγινε το πιο hot γλυκό της πόλης, στου σεφ Σταυρή σερβίρεται ζεστό, με παγωτό stracciatella, bueno και flakes αλατιού
Ο Γκόρντον Ράμσεϊ ανοίγει το 100ό του εστιατόριο
Το μενού προσφέρει επίσης ένα "ηλίθιο σάντουιτς" βασισμένο στην viral στιγμή του Ράμσεϊ με χοιρινό, τυρί και τσάτνεϊ ντομάτας συνοδευόμενο από μια μερίδα πατάτες τηγανητές