Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2015
To δρυμα ARTos και ο Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) συνεργάζονται για την υλοποίηση μιας σειράς ομαδικών εικαστικών performances μέσα στo πλαίσιo του 7ου X-Dream Festival.
Η πρώτη πραγματοποίηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 στις 20:00, στο Ίδρυμα ARTos και είναι μια συν-διοργάνωση του Ιδρύματος ARTos και του CIPAS. Ένα ακόμα ομαδικό εικαστικό performance θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 3ου Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF) που θα λάβει χώρα στις 20 και 21 Ιουνίου, στο Ίδρυμα ARTos.
Το ομαδικό αυτό Εικαστικό Performance είναι ένα έργο performance που διαμορφώνεται μέσα από ιδέες και πρακτικές από το Performance Art και Fluxus, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πραγματοποιείται οποιαδήποτε πρόβα προηγουμένως και δεν επαναλαμβάνεται ποτέ το ίδιο performance μετά. Η ιδέα του ομαδικού performance προέκυψε από το εργαστήρι Performance Art της Χριστίνας Γεωργίου, που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα ARTos τον προηγούμενο χρόνο. Το ομαδικό performance αποτελείται από 6 συμμετέχοντες, κυρίως εικαστικούς καλλιτέχνες, αλλά και καλλιτέχνες από άλλα καλλιτεχνικά υπόβαθρα, οι οποίοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εργαστήρι Performance Art.
Λίγα λόγια για τον CIPAS:
Ο Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) ιδρύθηκε το 2013 και είναι ένας εγγεγραμμένος ΜΚΟ / μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε και είναι αφιερωμένος στο Performance Art. Έχοντας τη βάση του στη Λευκωσία, η πρωτοβουλία αυτή συγκεντρώνει, υποστηρίζει και διαδίδει το έργο καλλιτεχνών του performance από όλο τον κόσμο, μέσω των δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα στην Κύπρο κατά τη διάρκεια του χρόνου. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να εμπλέξει το κοινό στη διαδικασία αυτή και τους καλλιτέχνες στην τοπική ιδιαιτερότητα.
O CIPAS έχει ως στόχο να προσφέρει αριθμό ευκαιριών σε καλλιτέχνες, ενώ ενθαρρύνει σχέσεις με τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα. Ο CIPAS είναι μια προσπάθεια για να δημιουργηθεί μια ομάδα ανθρώπων που εργάζονται για την υλοποίηση έργων που εστιάζουν σε ή περιλαμβάνουν το Performance Art κάτω από το πλαίσιο της συνεργασίας και της συμβολής. Ο CIPAS ενθαρρύνει επίσης την πραγματοποίηση διεπιστημονικών έργων τα οποία δημιουργούν πιθανές διασυνδέσεις μεταξύ του Performance Art και άλλων καλλιτεχνικών ή επιστημονικών πρακτικών.
Ο CIPAS έχει κάτω από την ομπρέλα του μια σειρά από δραστηριότητες: residencies / ερευνητικά προγράμματα, εκπαιδευτικά προγράμματα / εργαστήρια, εκθέσεις και το ετήσιο Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), που θα πραγματοποιηθεί για 3η φορά τον Ιούνιο του 2015.
-
Ίδρυμα ARTος
17 Απριλίου 2015
Σχετικά
Η Παραμυθούπολη Χριστουγέννων ανοίγει τις πόρτες της (και το ανακοίνωσε)
Σηματοδοτώντας την πιο όμορφη και γιορτινή περίοδο του χρόνου
H Πλατεία Ελευθερίας θα γεμίσει παιδικά χαμόγελα, παιχνίδι, μουσική, θέατρο και νόστιμο φαγητό
Το Πανηγύρι Χαράς για τα παιδιά, θα χαρίσει μία ολοκληρωμένη εμπειρία γιορτής και ψυχαγωγίας
Awareness 2025: Unselfing η ομάδα του After:noon / Project επιστρέφει
Η φετινή έκθεση σηματοδοτεί την επέτειο 5 χρόνων Awareness
«A very Merry Charity Party»: Το Moondog's διοργανώνει για 9η χρονιά το φιλανθρωπικό του παζαράκι
Εδώ θα βρεις χειροποίητες δημιουργίες, δώρα, γλυκίσματα, ρούχα, αξεσουάρ και πολλές ακόμη εκπλήξεις
Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα στην όμορφη Βάβλα
Μία όμορφη μέρα, γεμάτη γιορτινή διάθεση και παράδοση!
Όλγα Μάρκαρη και Χλόη Μπέλλου με δύο μοναδικές παραστάσεις σύγχρονου χορού
Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
Στη Λευκωσία, θα στηθεί ένα μεγάλο Antiques & Vintage Market
Είτε είστε συλλέκτης είτε απλώς αγαπάτε τη μαγεία του παρελθόντος, αυτή είναι μια μέρα που δεν πρέπει να χάσετε
H Πλατεία Φανερωμένης θα γεμίσει κάκτους και παχύφυτα
Μια έκθεση αφιερωμένη στη φύση, τη δημιουργικότητα και την οικολογική συνείδηση
Νοέμβριος στην Κύπρο: 10 εμπειρίες που δεν πρέπει να χάσεις
Από την πρεμιέρα του “Bugonia” μέχρι τα μανιτάρια στα Σπήλια και τις πρώτες χριστουγεννιάτικες λάμψεις — ο μήνας γεμίζει σινεμά, θέατρο, γεύσεις και βουνίσιες αποδράσεις.
Αγία Νάπα, Άχνα, Αυγόρου, Σωτήρα και Λιοπέτρι ανάβουν τα φώτα των γιορτών
Aνακοίνωσε ημερομηνίες για τις Χριστουγεννιάτικες Φωταγωγήσεις 2025 σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματά του ο Δήμος Αγίας Νάπας.
Ευρωπαϊκός Πολιτιστικός Χειμώνας Λάρνακας 2025-2026: Μια σεζόν γεμάτη τέχνη, μουσική και συγκίνηση
Από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο, το Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας “Γ. Λυκούργος” μεταμορφώνεται σε σκηνή πολιτισμού και έμπνευσης, φιλοξενώντας διακεκριμένους καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό
Η μέρα του Beaujolais Nouveau έφτασε
Την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου γιορτάζεται παραδοσιακά στη Γαλλία η άφιξη του Beaujolais Nouveau, ενός παιχνιδιάρικου κρασιού που είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο