Δημοσιεύτηκε στις 03 Αυγούστου 2015
Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης- Πάφος 2017 καθιερώνει αυτές τις κινηματογραφικές προβολές, θέλοντας να καλλιεργήσει τον ανοικτό κινηματογράφο στην Πάφο, κερδίζοντας κοινό και δημιουργώντας έναν καινούργιο θεσμό που θ’ αναπτυχθεί στην πορεία προς το 2017. Από το 2014 στο πλαίσιο του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού και της ενότητας Ταξιδιώτες του Κόσμου, το Πάφος 2017 οργανώνει Σινεμά στην Παραλία με προβολές ταινιών που φέτος φλερτάρουν με τη γαστρονομία, την κουζίνα, τον έρωτα και το στομάχι.
Οι ταινίες θα προβληθούν στη Δημοτική Παραλία Γεροσκήπου - Ατλαντίδα. όλες οι προβολές ξεκινούν στις 21.00. Οι ταινίες θα προβάλλονται με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλες τις προβολές.
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών
Πέμπτη 6 Αυγούστου
SOUL KITCHEN
Ο Έλληνας εστιάτορας Ζήνος είναι πολύ άτυχος. Το εστιατόριο του δεν πάει καλά, η γυναίκα που αγαπά μετακομίζει στη Σαγκάη και αυτός βρίσκεται κρεββατωμένος και αντιμέτωπος με τον αδελφό του που μόλις αποφυλακίστηκε και που δυστυχώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το καταστροφικό πάθος του για το τζόγο. Μια βραβευμένη κωμωδία σε σκηνοθεσία του Fatih Akin. Ηθοποιοί: Αδάμ Μπουσδούκος, Μoritz Bleibtreu, κ.α.
2003/108’ Γερμανικά, Ελληνικά, Αγγλικά
Τρίτη 11 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Ο Φάνης ξαναγυρίζει στην Πόλη, ύστερα από τριάντα χρόνια, για να δει τον άρρωστο παππού του. Το ταξίδι δίνει την αφορμή για αναδρομή στο παρελθόν, όταν ως παιδί στην Πόλη, μάθαινε τα μυστικά της μαγειρικής από τον παππού του και ζούσε τον πρώτο έρωτα με τη μικρή Σαϊμέ. Σκηνοθεσία Τάσου Μπουλμέτη, με τους Γιώργο Χωραφά, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Στέλιο Μάινα, Ρένια Λουιζίδου, Ταμέρ Καραντάλ και Τάσο Μπαντή.
2003/109’ Ελληνικά,Αγγλικά
Τετάρτη 19 Αυγούστου
Ο ΣΕΦ
Ο σεφ ενός πολυτελούς εστιατορίου συγκρούεται με έναν κριτικό γεύσης και κατόπιν με το αφεντικό του, ο οποίος και τον απολύει. Με παρότρυνση της πρώην γυναίκας του, επιστρέφει στο Μαϊάμι και ξεκινά τη δική του επιχείρηση: μια κινούμενη καντίνα με γκουρμέ φαγητό.
Σκηνοθεσία: Jon Favreau
Ηθοποιοί: Jon Favreau, Scarlet Johansonn
2014/114’ Αγγλικά
Τετάρτη 26 Αυγούστου
ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ 30,5 ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ
Η ιστορία μιας οικογένειας Ινδών, οι οποίοι μετακομίζουν στη Νότια Γαλλία ανοίγοντας ένα ινδικό εστιατόριο, απέναντι από ένα ακριβό βραβευμένο με αστέρι Μισελέν, εστιατόριο πυροδοτώντας έτσι μια γαστρονομική μάχη μεταξύ των δυο «ανταγωνιστών». Σκηνοθεσία: Lasse Hallstrom. Ηθοποιοί: Helen Mirren, Om Puri, Manish Dayal, Charlotte Le Bon.
2014/122’ Αγγλικά, Γαλλικά, Ινδικά
Σχετικά
Οι Πέμπτες του Γενάρη στην Αγία Νάπα είναι γεμάτες μουσική και χορό
Αρχίζει την Πέμπτη (08/01) ο 2ος κύκλος του Χειμερινού Πολιτιστικού Προγράμματος Εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας «Πολιτιστικός Χειμώνας 2025-2026» για τον μήνα Ιανουάριο 2026
Μόλις μάθαμε πότε θα γίνει η καρναβαλίστικη παρέλαση της Λάρνακας
Μάθε όλες τις λεπτομέρειες αν θέλεις να λάβεις μέρος
Μάθαμε τις ημερομηνίες για τα επόμενα markets στο Kolla
Τα 9 Cyberness Market που προγραμματίζονται για το 2026
Οι πολιτιστικές δράσεις της Κυπριακής Προεδρίας τον Ιανουάριο
Πολιτιστικές δράσεις σε 31 χώρες, με εμβληματικές παρεμβάσεις σε 11 χώρες και παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων μέσω των Πρεσβειών της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επιπλέον 20 χώρες
Πάμε να παίξουμε "Η νύχτα πέφτει στη ΦΑΡΜΑ...."
Ένα παιχνίδι με έμπνευση από τη Βερόνικα Σάββα, χοροκινητική ψυχοθεραπεύτρια στη Λάρνακα
Τα Θεοφάνεια στην πανέμορφη Λάγια θα στηθεί κάτι πολύ όμορφο
Πάμε στο χωριό γιατί θα περάσουμε.... φανταστικά!
Week Agenda: 8 λόγοι για να βγεις αυτές τις μέρες στην Κύπρο
Συναυλίες, θέατρο, οικογενειακές δράσεις και γιορτινές εμπειρίες που δίνουν ξεχωριστό ρυθμό στην εβδομάδα των Φώτων
Θεοφάνεια στην Κύπρο: Οι 21 τελετές αγιασμού των υδάτων
Πού θα γίνουν οι τελετές αγιασμού των υδάτων στο νησί μας
Η Αγία Νάπα για γιορτάσει τα Θεοφάνεια στο λιμανάκι
Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα θα εορταστούν και φέτος τα Αγία Θεοφάνεια στην Αγία Νάπα
Έτσι θα γιορτάσουν τα Θεοφάνεια σε Γεροσκήπου και Τίμη
Πού θα πραγματοποιηθεί η τελετή Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού
Παραδοσιακό γλέντι στην καρδιά της παλιάς πόλης
Σε ένα αγαπημένο σημείο, με καλή μουσική