Δημοσιεύτηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Δήμος Λευκωσίας και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο, στο πλαίσιο της πλούσιας κοινωνικής και εκπαιδευτικής δράσης τους, εγκαινιάζουν την πρώτη δωρεάν Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 11:00, στην Πλατεία Φανερωμένης. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης.
Από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου οι πολίτες της Λευκωσίας θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στην ανταλλακτική βιβλιοθήκη που θα λειτουργήσει στην Πλατεία Φανερωμένης (στην μπροστινή είσοδο της εκκλησίας). Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι µια μοντέρνα κατασκευή στα πρότυπα της παραδοσιακής βιβλιοθήκης που διαθέτει βιβλία, τα οποία ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δανειστεί, να τα διαβάσει και να τα επιστρέψει. Ο κάθε χρήστης μπορεί να προσφέρει δικά του βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Δεν απαιτείται συνδρομή ή χρηματικό αντίτιµο και η βιβλιοθήκη θα είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της.
Τη βιβλιοθήκη έχουν σχεδιάσει και φιλοτεχνήσει οι αρχιτέκτονες Ελευθέριος Αµπατζής και Ειρήνη-Αιµιλία Ιωαννίδου και ανήκει σε µια σειρά ανταλλακτικών βιβλιοθηκών που έχουν στηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας και η κατασκευαστική εταιρία Ε. Σκριμιζέας ΑΒΕΕ την παραχώρησε στο Δήμο Λευκωσίας.
Η εταιρεία Public δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την πρωτοβουλία του Δήμου Λευκωσίας για την ανταλλακτική βιβλιοθήκη της Λευκωσίας, διαθέτοντας και εξοπλίζοντας την με εκατοντάδες βιβλία, ώστε όλοι οι χρήστες να μπορούν να τα ανταλλάσουν τα δικά τους.
Προσκαλούνται όλοι οι δημότες και οι επισκέπτες της Λευκωσίας να παραστούν στην τελετή των εγκαινίων και να ανταλλάξουν τα πρώτα τους βιβλία απολαμβάνοντας ταυτόχρονα τον καφέ τους στο «Καφενείο Φανερωμένης 78-80».

Σχετικά
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!
Το Kolla γίνεται για δύο μέρες μια μικρή πόλη της Άγριας Δύσης
Περισσότερα από 150 τοπικά brands και δημιουργοί, street food, cocktails, μουσική και δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στη Λεμεσό
Πού και πώς θα διασκεδάσεις την παραμονή της αργίας της 1ης Οκτωβρίου στην Κύπρο
Αντώνης Ρέμος, Στέλιος Ρόκκος, Γλυκερία, Μανώλης Μητσιάς και πολλά ακόμη ονόματα γεμίζουν με μουσική τις πόλεις και τα χωριά της Κύπρου
Week Agenda: 36 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συναυλίες, θέατρο, φεστιβάλ, παραδοσιακές γιορτές και δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την ατζέντα από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και την αργία της 1ης Οκτωβρίου