Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάν δραστηριοτήτων για τους τουρίστες που διαμένουν σε ξενοδοχεία της Λάρνακας κατά τη χειμερινή περίοδο το οποίο καθιέρωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας επαναρχίζει από την 1η Νοεμβρίου 2015.
Στόχος της δράσης αυτής που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι ο εμπλουτισμός του χειμερινού τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας και η ενίσχυση της εμπειρίας του τουρίστα στην Περιφέρεια.
Οι δραστηριότητες ισχύουν για την περίοδο 1ης Νοεμβρίου 2015 μέχρι την 30η Απριλίου 2016 και πραγματοποιούνται σε συνεργασία και με τη στήριξη του ΚΟΤ, των Δήμων Λάρνακας, Αθηένου και Λευκάρων, του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης, του Πάρκου Καμήλων στον Μαζωτό, του οινοποιείου Κτήμα Χριστούδια, του Κτήματος Δαφέρμου και του εστιατορίου στη Λίμνη Βορόκληνης Restolake.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δωρεάν δραστηριοτήτων με την ονομασία “Larnaka Winter Experiences”, έχει ως ακολούθως:
Δευτέρα: Birdwatching στη Λίμνη Βορόκληνης και μάθημα καλαθοπλεκτικής παραδίπλα στον χώρο του Restolake.
Τρίτη: Επίσκεψη στο Πάρκο Καμήλων στον Μαζωτό.
Τετάρτη: Δίωρη ξενάγηση στην πόλη της Λάρνακας με επαγγελματία ξεναγό.
Πέμπτη: Παραδοσιακή Ημέρα στην Αθηένου. Περιλαμβάνει επίσκεψη στο Καλλινίκειο Μουσείο και στον παλιό Αλευρόμυλο και παρουσίαση της παρασκευής χαλουμιού στην αναπαλαιωμένη οικεία του Πατήρ Καλλίνικου του Σταυροβουνιώτη.
Παρασκευή: Γνωριμία με την περιοχή της «Σκάλας» και τους κεραμίστες της περιοχής με τη συνοδεία επαγγελματία ξεναγού.
Σάββατο: Εκδρομή στα χωριά της Λάρνακας με ξεναγό. Περιλαμβάνει επίσκεψη στα γραφικά Λεύκαρα και κεράσματα στην αυλή του Δημαρχείου, ξενάγηση και γευσιγνωσία κρασιού στο οινοποιείο Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ, ενώ στο Κτήμα Γεωργιάδη οι επισκέπτες ενασχολούνται με παραδοσιακές δραστηριότητες όπως είναι η παρασκευή κυπριακών εδεσμάτων και τοπικών προϊόντων.
Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα www.larnakaregion.com
Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στις δραστηριότητες ισχύει για όλους όσους διαμένουν σε αδειούχα ξενοδοχειακά καταλύματα της Περιφέρειας Λάρνακας, ξένους αλλά και ντόπιους.
Σχετικά
Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Βάσα Κοιλανίου
Γιορτή με παράδοση, παιχνίδια και μουσική για όλη την οικογένεια
Πάσχα στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού
Παράδοση, παιχνίδι και κοινή γιορτή σε ένα αυθεντικό πασχαλινό σκηνικό
Πάσχα στον Πολύστυπο
Κατάνυξη, παράδοση και γιορτινές εκδηλώσεις σε ένα αυθεντικό πασχαλινό σκηνικό
Δευτέρα του Πάσχα στον Κόρνο
Παραδοσιακά παιχνίδια και τόμπολα σε ένα γιορτινό απόγευμα για όλη την οικογένεια
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ: Πασχαλινές εκδηλώσεις και παράδοση σε 50 χωριά της Κύπρου
Οι πασχαλινές εκδηλώσεις σε κοινότητες και δήμους της Κύπρου ζωντανεύουν έθιμα, μουσικές, παιχνίδια και στιγμές αυθεντικής φιλοξενίας
Πασχαλινή μουσική βραδιά στο Μένοικο
Μια αξέχαστη βραδιά με τον Στέλιο Μαππούρα και εκλεκτούς καλλιτέχνες στην πλατεία του χωριού
Αχερίτου: Δευτέρα του Πάσχα με Γιάννη Μαργάρη και Μιχαέλα Θεοδώρου
Μουσική, χοροί και πασχαλινό γλέντι με αγαπημένους καλλιτέχνες
Πασχαλινό συναπάντημα στον όμορφο Δωρό
Εκεί που η παράδοση σμίγει με το σήμερα και η κοινότητα γίνεται μια μεγάλη παρέα
Πάσχα στο ψηλότερο χωριό της Κύπρου με πολλές εκδηλώσεις
Παραδοσιακά παιχνίδια, τόμπολα και γιορτινή ατμόσφαιρα για δεύτερη χρονιά
Πασχαλινές εκδηλώσεις και φέτος στις Πάνω Αρόδες
Μια γιορτή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και πασχαλινή χαρά για όλη την οικογένεια
Δευτέρα του Πάσχα πάμε Πελένδρι για μία γιορτή προσφοράς και παράδοσης
Μια ξεχωριστή φιλανθρωπική εκδήλωση γεμάτη μουσική, χορό και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
Παραδοσιακά παιχνίδια και δράση για μικρούς και μεγάλους στη Δρομολαξιά–Μενεού
Παιχνίδι, χαρά και Πάσχα στο Δημοτικό Στάδιο