Guide , Ξενοδοχεία να μείνεις

Ένα… χάνι ξανάνοιξε στον Καλοπαναγιώτη

Το Hani Chrysomilou προσφέρει την πιο ζεστή φιλοξενία με παράδοση ενός αιώνα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Νοεμβρίου 2015

Μία παράδοση ενός αιώνα συνεχίζεται στην συνεχώς αναπτυσσόμενη κοινότητα της Κοιλάδας της Μαραθάσας τον Καλοπαναγιώτη με την επαναλειτουργία ενός χώρου διαμονής που ήταν γνωστός ως το Χάνι του Χρυσόμηλου.

Το 1900 ο Γιωρκής ο Χρυσόμηλος δημιούργησε το συγκεκριμένο χάνι-που ήταν ταυτόχρονα και η οικία του-σε μία πανέμορφη τοποθεσία του Καλοπαναγιώτη με υπέροχη θέα τα βουνά της οροσειράς του Τροόδους. Εδώ προσέφερε στους διάφορους περαστικούς ταξιδιώτες από το χωριό ζεστή φιλοξενία για ξεκούραση από το ταξίδι τους και καλό φαγητό. Στον χώρο ο ιδιοκτήτης διατηρούσε καμήλες και γαϊδούρια για τους ταξιδιώτες γι’ αυτό και το έμβλημα του σημερινού χώρου είναι η καμήλα εις ανάμνηση του πρώτου του ιδιοκτήτη και δημιουργού.

Με το πέρασμα των χρόνων τα παιδιά του Γιωρκή ανέλαβαν τα ηνία της μικρής επιχείρησης ανακαινίζοντάς τον χώρο τις δεκαετίες ’40-’50 προσθέτοντας δωμάτια. Αν και το ξενοδοχείο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές το 1960 διέκοψε τη λειτουργία του και ερήμωσε.

Η νέα εποχή
Σήμερα, συνεχίζοντας την παράδοση η οικογένεια Χρυσόμηλου έχοντας ως κληρονομιά αυτό τον ιστορικό χώρο αποφάσισε να τον επαναλειτουργήσει αναβιώνοντας το παλιό χάνι του παππού τους με την ονομασία Hani Chrysomilou προσφέροντας στους επισκέπτες γνήσια κυπριακή φιλοξενία.

Ο χώρος διαμορφώθηκε και ανακαινίστηκε πλήρως με την δημιουργία δύο μεγάλων υπνοδωματίων, μίας κοινόχρηστης κουζίνας και ενός μεγάλου ζεστού σαλονιού που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι έξι άτομα. Ο υπέροχος κήπος και η μεγάλη βεράντα είναι οι τέλειοι χώροι για χαλάρωση με θέα την Κοιλάδα της Μαραθάσας και τις βουνοπλαγιές του Τροόδους

Πληροφορίες
(99530540) Φρογκάλατου 4, Καλοπαναγιώτης
http://www.chrysomilou.com/

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close