Θέατρο , Τα Καλύτερα του Θεάτρου

"Αν δεν αγαπήσεις αυτό που κάνεις, δεν μπορείς να είσαι καλός"

Ο Χρίστος Νικολάου σκηνοθετεί την παράσταση "Χοντροί άντρες με φούστες"

Δημοσιεύτηκε στις 09 Φεβρουαρίου 2016

Μετά τον ‘Πήτερ Παν’ ο Χρήστος Νικολάου σκηνοθετεί την παράσταση ‘Χοντροί Άντρες με Φούστες’ του Nicky Silve, για τη θεατρική ομάδα Persona. Μια μαύρη κωμωδία που ξεγυμνώνει επί σκηνής τον άνθρωπο και τα όριά του.

Ο ταλαντούχος δημιουργός που έχει μια αξιόλογη πορεία και στον ελληνικό χώρο -χωρίς να φορά το κοστούμι κάποιου ρόλου- αποκαλύπτει πώς είναι να ισορροπεί κανείς ανάμεσα στη σκηνοθεσία και την υποκριτική!

Σκηνοθετώ την παράσταση Χοντροί Άντρες με Φούστες: ένα έργο που είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό. Είναι μια μαύρη κωμωδία. Δεν είναι ένα ρεαλιστικό έργο, δεν διηγείται ‘απλά’ μια ιστορία. Δυσκολεύομαι να φτιάξω την περίληψή του και ο λόγος είναι επειδή έχει πολλά νοήματα. Βλέποντάς το, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναγνωρίσεις εκεί ένα κομμάτι από σένα. Σίγουρα είναι ένα έργο που πρέπει κάποιος να το δει για να το καταλάβει και αυτό είναι που το κάνει τόσο ενδιαφέρον. Νιώθω πολύ τυχερός που έχω αυτή την ομάδα και που φτιάχνουμε μαζί αυτή την παράσταση. 

Το έργο επί σκηνής: είναι βουτηγμένο στην αλήθεια. Όλο αυτό παρουσιάζεται με χιούμορ και σκληρότητα.

Σκηνοθέτησα και τον Πίτερ Παν, ένα παιδικό έργο: που τo να σκηνοθετείς μια παιδική παράσταση έχει μια μαγεία. Δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό των παιδιών ούτε να τα κερδίσεις. Πέραν τούτου, εγώ δεν διαχωρίζω τις παραστάσεις σε παιδικές ή μη. Δεν πιστεύω πως τα παιδιά πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά σε ό,τι αφορά στο θέατρο. Είναι και αυτά θεατές και μάλιστα δύσκολοι.

Δουλειά στην Ελλάδα ή στην Κύπρο: ή εκεί όπου αισθάνομαι καλά. Υπάρχουν στιγμές στην Κύπρο που δεν αντέχω. Τότε φεύγω και πηγαίνω στην Ελλάδα, είτε για να δουλέψω είτε για να δω κάποιες παραστάσεις. Υπάρχουν κι άλλες στιγμές που μου συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με την Ελλάδα.

Η Κύπρος για έναν ηθοποιό:  έχει μικρότερο ανταγωνισμό. Αυτός είναι και ένας παράγοντας που κάνει την ελληνική αγορά πιο δύσκολη για έναν ηθοποιό. Φυσικά ο ανταγωνισμός σε βοηθά ως προς στο να προσπαθείς να γίνεσαι συνεχώς καλύτερος και να μην αφήνεσαι.

Οι παραστάσεις που με καθόρισαν: η ‘Αντιγόνη’ στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή. Πέραν τούτου όμως, αγαπώ όλες τις δουλειές που έχω κάνει. Νομίζω πως αν δεν αγαπήσεις αυτό που κάνεις κάθε φορά, δεν μπορείς και να είσαι καλός. Από όλες μου τις συνεργασίες έχω πάρει κάτι.

Η πρώτη μου φορά στη σκηνή: ήταν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Δημοτικό Σχολείο. Είχα ξεχάσει εντελώς τα λόγια μου. Υστέρα βέβαια σπούδασα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ασχολούμαι με την υποκριτική εδώ και δεκατέσσερα χρόνια.

Το τραγούδι: έχει σημαντική θέση στη ζωή μου. Δεν μπορώ να με φανταστώ χωρίς τη μουσική.

Τα επόμενά μου σχέδια: δεν τα γνωρίζω όσον αφορά στη σκηνοθεσία. Δεν σκηνοθετώ εάν δεν πιστεύω ότι θέλω να πω κάτι μέσα από αυτό. Υποκριτικά έχω κάποιες προτάσεις τις οποίες συζητώ.

Το μεγαλύτερό μου όνειρο είναι: να μπορώ να κάνω δουλειές που με κάνουν ευτυχισμένο. Όσες φορές ένιωθα ευτυχισμένος όταν δούλευα, αυτό είχε πάντα θετικό αποτέλεσμα.

Επιτυχία για μένα είναι να: ξυπνάς το πρωί και να θέλεις σαν τρελός να πας στη δουλειά σου!

Info: Στη παράσταση ‘Χοντροί Άντρες με Φούστες’ σε σκηνοθεσία Χρήστου Νικολάου πρωταγωνιστούν οι Λέα Μαλένη, Αλέξανδρος Παρίσης, Μάριος Μεττής και Χριστίνα Κωνσταντίνου. Η παράσταση θα παρουσιάζεται στην Πάνω Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, μέχρι 14 Φεβρουαρίου. 19 και 20 Φεβρουαρίου στη Λεμεσό, στο Θέατρο Ένα. Πληρ.: 96211590.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close