Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουνίου 2016
Επιμορφωτικά εργαστήρια Διδακτικής Μαθηματικών και Διδακτικής Γλώσσας μέσω θεάτρου για εκπαιδευτικούς με τη Δρ Νάντια Τομασίδου στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου 5 και 12 Ιουλίου 2016.
Θεματική Α: Το Θέατρο ως εργαλείο για τη Διδακτική των Μαθηματικών
Τρίτη, 5 Ιουλίου, 10:00 π.μ. - 1:00 μ.μ.
Το τρίωρο βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε δάσκαλους, νηπιαγωγούς, θεατροπαιδαγωγούς και φοιτητές εκπαιδευτικούς. Σε αυτό, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρακτικές τεχνικές για τη διδασκαλία των μαθηματικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Θα στηριχτούμε σε ιστορίες για να επεξεργαστούμε μαθηματικές έννοιες με όχημά μας το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Μέσα από ενεργητικά παιχνίδια, δραματοποιημένη αφήγηση και υπόδηση ρόλων, οι συμμετέχοντες θα πάρουν ιδέες ως προς το πώς το μάθημα των μαθηματικών μπορεί να αποκτήσει βιωματικό χαρακτήρα, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν πρωτομαθηματικές έννοιες και να τις κατακτήσουν με παιγνιώδεις τρόπους. Αν και βιωματικό το εργαστήρι, σε αυτό θα δοθεί το θεωρητικό πλαίσιο. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις με επεξηγηματικά σχόλια ως προς τις δημιουργικές πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδασκαλία τους πέρα από τη συμβατική σχολική τάξη.

Θεματική Β: Το Θέατρο ως εργαλείο για τη Διδακτική της Γλώσσας (Ελληνικής/Αγγλικής)
Τρίτη, 12 Ιουλίου, 10:00 π.μ. - 1:00 μ.μ.
Το τρίωρο αυτό βιωματικό εργαστήρι απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δάσκαλους, φιλολόγους Αγγλικής, θεατροπαιδαγωγούς και φοιτητές εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν θεατρικές συμβάσεις και δημιουργικές πρακτικές για την καλλιέργεια της Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας. Το εργαστήρι αντλεί από εμπειρικά δεδομένα και βασίζεται σε τεχνικές που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν τους μαθητές να κατακτήσουν τη γλώσσα με παιγνιώδεις τρόπους. Αν και βιωματικό το εργαστήρι, σε αυτό θα δοθεί το θεωρητικό πλαίσιο. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν σημειώσεις με επεξηγηματικά σχόλια ως προς τις δημιουργικές πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στη διδασκαλία τους πέρα από τη συμβατική σχολική τάξη. Για τους εκπαιδευτικούς που έχουν παρακολουθήσει το ομώνυμα εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή/και στο Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, παρακαλώ σημειώστε ότι το περιεχόμενο αυτού του εργαστηρίου αυτού διαφέρει από τα προηγούμενα.
Κόστος συμμετοχής ανά εργαστήρι: €10
Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και στα δυο εργαστήρια. Δηλώστε έγκαιρα το ενδιαφέρον σας στο τηλ. 99675078 (Δρ Νάντια Τομασίδου)
-
Θεατρικό Μουσείο Κύπρου
05 Ιουλίου - 12 Ιουλίου 2016
Σχετικά
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.
Τις Κυριακές του φθινοπώρου θα πηγαίνουμε στο Φοινί για αυθεντικό Φοινιώτικο παλουζέ
Από αυτήν την Κυριακή και κάθε Κυριακή
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
KIDS FUN DAY 2026: Μια μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή για τη στήριξη του Συνδέσμου ΔΕΠΥ Κύπρου
Με κεντρικό μήνυμα «Όλα τα παιδιά μετρούν!», το KIDS FUN DAY φιλοδοξεί να ενώσει παιδιά, γονείς, εθελοντές, επαγγελματίες, επιχειρήσεις και οργανωμένα σύνολα σε μια ημέρα γεμάτη παιχνίδι, δημιουργία, προσφορά και χαμόγελα
Μια ξεχωριστή γιορτή παράδοσης αυτή την Κυριακή στον Κάτω Δρυ
Ζωντανεύοντας την Πολιτιστική Κληρονομιά του Κάτω Δρυ
Το Κουμπί της Μαρίας Κάνθερ ανεβαίνει στο Σατιρικό Θέατρο
Μια σύγχρονη και γεμάτη χιούμορ προσέγγιση στη σχέση των παιδιών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
5 θεματικά πάρκα για μια ξεχωριστή οικογενειακή εξόρμηση την 1η Οκτωβρίου
Αν ψάχνεις πού να πάτε φέτος την 1η Οκτωβρίου, κρατάμε 5 θεματικά πάρκα για παιχνίδι, βόλτες και πολλές παιδικές εμπειρίες.
Ένα βιβλίο, μια καλή πράξη: Το παζαράκι που στηρίζει τα αδέσποτα
Παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου για καλό σκοπό στο Δασούδι
Λευκωσία – γιορταΖΕΙΣ: Αυτά τα Χριστούγεννα, ολόκληρη η πόλη γίνεται μια μεγάλη σκηνή
Η Λευκωσία ετοιμάζεται να φορέσει τα γιορτινά της και να γεμίσει με φως, μουσική, χαμόγελα και δημιουργικότητα!