Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2016
Το Οινοποιείο Καμαντέρενα σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου, διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Κρασιού και Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων με τίτλο Όινος Ρέει... Οίνος ευφραίνει... που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι και τις 7 Αυγούστου 2016 στο Οινοποιείο Καμαντέρενα στο Στρουμπί.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 20.00.

Το πρόγραμμα
Το φετινό φεστιβάλ έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Αυγούστου, θα υπάρχουν Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί και ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χ΄Μιχαήλ και Βασιλικής Χ'αδάμου.
Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα γίνει παρουσίαση Ελληνικών και Κυπριακών Παραδοσιακών χορών από τα συγκροτήματα: Θεσσαλονίκης, Κιθήρων, Κονιών, Κοίλης και Πραστιού, και θα ακολουθήσει λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με επταμελές σχήμα και τραγούδι από τους Χρίστο Ριαλά, Κύπρο Χαριλάου και Στέφανη Νέρου.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου στα πλαίσια του Πάφος2017 θα πραγματοποιηθεί Μεσαιωνικό Συμπόσιο γεύσεων και οίνων μετά μουσικής, θα υπάρχουν μουσικές και Μεσαιωνικοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιεροί Κήποι Γεροσκήπου, σε επιμέλεια Χάρη Πάζαρου και παρουσίαση αποσπασμάτων από το Χρονικό του Μαχαιρά με αφηγήσεις και τραγούδια από τον Θεατρικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Υπαλλήλων και Συνταξιούχων CYTA Πάφου σε επιμέλεια Κώστα Παπαονησιφόρου.

Είσοδος ελεύθερη. Θα προσφέρεται άφθονο κυπριακό κρασί δωρεάν.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων Πάφου με θέμα εικόνες της Πάφου.
-
Οινοποιείο Καμαντέρενα
05 Αυγούστου - 07 Αυγούστου 2016
Σχετικά
Halloween στη Λεμεσό με κολοκύθες, κυνήγι θησαυρού και μαγικά
Η Limassol AGORA ετοιμάζει ένα απογευματινό πάρτι για παιδιά, γεμάτο παιχνίδια, μεταμφιέσεις και εκπλήξεις, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.
«Περπατώ με τους Ρευματοπαθείς» στη Λάρνακα
Στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα στήριξης, αλληλεγγύης, αποδοχής και κατανόησης της καθημερινότητάς τους
Mάθαμε πότε θα γίνει η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Λεμεσό
H Λεμεσός ετοιμάζεται από τώρα για τις γιορτές
Το μεγαλύτερο παζαράκι μεταχειρισμένου βιβλίου, επιστρέφει (για καλό σκοπό)
Ανακαλύψτε χιλιάδες βιβλία και απολαύστε ένα καφεδάκι στο «Υφαντουργείο The Workplace»!
Limassol Art Walks: 19 χώροι ανοίγουν τις πόρτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης
Εκεί θα δεις εκθέσεις, performances και έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για συγκεκριμένους χώρους και σημεία της πόλης
Μια βραδιά για ρεμπέτες σε ένα οινοποιείο στο χωριό
Ρεμπέτικο, κρασί, ζιβανία και φαγητό σε μία υπέροχη αυλή στο χωριό
Week Agenda: 14 προτάσεις για έξοδο στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα
Ο Γιώργος Νταλάρας, το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο, ο Κώστας Χατζής και ενδιαφέρουσες θεατρικές και χορευτικές προτάσεις γεμίζουν την ατζέντα μας
«Φρέαρ»: Σύγχρονος χορός και ζωντανή μουσική στην Αξιοθέα
Η παράσταση σε χορογραφία της Μαρίας Καμπέρη παρουσιάζεται στις 7 Οκτωβρίου, με τη Νατάσα Φραντζή και τον Δημήτρη Γιασεμίδη σε έναν διάλογο κίνησης, ήχου και μνήμης.
Από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο Κάστρο της Πάφου
Το Joanna Sophia Fun Run/Walk Around the World in 5K επιστρέφει στην Κύπρο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Επιληψία και τον Αιφνίδιο Απροσδόκητο Θάνατο στην Επιληψία (SUDEP)
Κυπριακά τραγούδια και παραμύθια για το φθινόπωρο στο Μουσείο Χαμπή
Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στις 19:00, η Νικολέττα Δημητρίου, η Χριστίνα Πολυκάρπου και ο Συμεών Μερκούρης μάς προσκαλούν στη Λευκωσία για μια βραδιά μουσικής, ποίησης και αφήγησης, με ελεύθερη είσοδο και απαραίτητη κράτηση.
Lidl Wellness Camp 2026: Αυτοί είναι οι ομιλητές και οι experts που θα μας εμπνεύσουν στο φετινό διήμερο ευεξίας
Το 7ο κατά σειρά θεσμικό πια διήμερο καλής ζωής της Lidl Κύπρου, επιστρέφει τον Νοέμβριο στη Λεμεσό
Weekend Agenda: 50 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτώβρη
Φεστιβάλ στα χωριά, μεγάλες συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy και οικογενειακές βόλτες γεμίζουν την ατζέντα μας για το τριήμερο 2–4 Οκτωβρίου.