Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουλίου 2016
Το Οινοποιείο Καμαντέρενα σε συνεργασία με το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου, διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Κρασιού και Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων με τίτλο Όινος Ρέει... Οίνος ευφραίνει... που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 μέχρι και τις 7 Αυγούστου 2016 στο Οινοποιείο Καμαντέρενα στο Στρουμπί.
Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη της περιοχής και η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Τα εγκαίνια θα τελεστούν από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 20.00.
Το πρόγραμμα
Το φετινό φεστιβάλ έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 5 Αυγούστου, θα υπάρχουν Κυπριακοί παραδοσιακοί χοροί από το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών, Κρητικοί Παραδοσιακοί Χοροί και ζωντανή μουσική από το μουσικό σχήμα Μιχάλη Χ΄Μιχαήλ και Βασιλικής Χ'αδάμου.
Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα γίνει παρουσίαση Ελληνικών και Κυπριακών Παραδοσιακών χορών από τα συγκροτήματα: Θεσσαλονίκης, Κιθήρων, Κονιών, Κοίλης και Πραστιού, και θα ακολουθήσει λαϊκό μουσικό πρόγραμμα με επταμελές σχήμα και τραγούδι από τους Χρίστο Ριαλά, Κύπρο Χαριλάου και Στέφανη Νέρου.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου στα πλαίσια του Πάφος2017 θα πραγματοποιηθεί Μεσαιωνικό Συμπόσιο γεύσεων και οίνων μετά μουσικής, θα υπάρχουν μουσικές και Μεσαιωνικοί χοροί από τον Πολιτιστικό Όμιλο Ιεροί Κήποι Γεροσκήπου, σε επιμέλεια Χάρη Πάζαρου και παρουσίαση αποσπασμάτων από το Χρονικό του Μαχαιρά με αφηγήσεις και τραγούδια από τον Θεατρικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Υπαλλήλων και Συνταξιούχων CYTA Πάφου σε επιμέλεια Κώστα Παπαονησιφόρου.
Είσοδος ελεύθερη. Θα προσφέρεται άφθονο κυπριακό κρασί δωρεάν.
Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας από ομάδα ερασιτεχνών φωτογράφων Πάφου με θέμα εικόνες της Πάφου.
-
Οινοποιείο Καμαντέρενα
05 Αυγούστου - 07 Αυγούστου 2016
Σχετικά

Η μεγαλύτερη έκθεση γάμου και βάπτισης στην Κύπρο έρχεται τον Απρίλιο
Ένα διήμερο, στο Κτήμα Κουσιουμής, με όλους τους επαγγελματίες


«Αλαντίν»: Η παιδική παράσταση που έρχεται να μας μαγέψει με ένα φαντασμαγορικό θέαμα
Υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, χορός και τραγούδι

Γιορτάζουμε το διήμερο του Πάσχα στο Κελλάκι με πλούσιο πρόγραμμα
Μουσική, χορός και παιχνίδια

Συζήτηση με την Ελληνίδα ποιήτρια και στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου στο Παν. Κύπρου
Η συζήτηση έχει ως τίτλο «Εγώ μιλάω για δύναμη: Η Λίνα Νικολακοπούλου αφηγείται…»

Φτιάχνουμε χαλούμι, αναρή, ελιόπιτα και χαλουμόπιτα σε μία υπέροχη φάρμα
Το ιδανικό περιβάλλον για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τα ζώα

Έρχεται η πρώτη πασχαλινή αγορά με φαγητό, παιχνίδια, ήθη και έθιμα
Φυσικά η μουσική και ο χορός δεν μπορούν να λείπουν

Δωρεάν ρέσι και πασχαλινές εκδηλώσεις την Κυριακή του Πάσχα στην Λετύμπου
Πάμε στην πλατεία του χωριού με τους μικρούς μας φίλους


Πάσχα στις Κάτω Πλάτρες με διαγωνισμούς, παιχνίδια και μουσική
Δες το αναλυτικό πρόγραμμα

Τα 10 καλύτερα πράγματα για να κάνεις τον Απρίλιο στην Κύπρο
Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης φέρνει μαζί τους ενδοαφέρουσες προτάσεις για μικρούς και μεγάλους

Ακυρώθηκε η μοναδική αστρονομική εμπειρία στο Αστροπάρκο Αμιάντου
Λόγω καιρικών συνθηκών