Top Stories , Arts & Culture

Έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram

Αν βρεθείς στην Αθήνα το επόμενο διάστημα, αυτή η έκθεση αξίζει την προσοχή και την επίσκεψή σου

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2016

Τι γίνεται όταν η εικόνα είναι πλέον προσωπική υπόθεση; Τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram.

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση του δημοσιογράφου και παραγωγού ραδιοφωνικών εκπομπών Κωνσταντίνου Παντζόγλου -aka kon_pan- ο οποίος παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.

Κοινό στοιχείο στις φωτογραφίες της έκθεσης είναι αυτό ακριβώς που συμβολίζει και ο τίτλος. "Distraction". O λόγος για τον οποίο ο Κωνσταντίνος δημιούργησε πριν 7 χρόνια αυτόν τον λογαριασμό. Εικόνες που αποτυπώνουν στιγμές, που αποτέλεσαν αφορμές, που ξεκλείδωσαν συναισθήματα και που κατά τη διάρκεια της διαδρομής προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και κάποιων από εμάς.

Distraction, λοιπόν, γιατί είναι ο ένας και μοναδικός τρόπος που οι περισσότεροι έχουμε να ανταποκρινόμαστε στα δύσκολα. Σε όσα και όσους κάνουν τη ζωή μας περίπλοκη. Και η φωτογραφία είναι ένας τρόπος να αποδεσμεύσεις τη σκέψη σου από όλα εκείνα που την υπονομεύουν. Εξάλλου αυτός είναι και ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας. Να δει ο επισκέπτης πως ένας απλός χρήστης μιας εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να «αιχμαλωτίσει» κάποια ενσταντανέ και να τα μετατρέψει σε εικόνες, εξελίσσοντας την προσωπική του ματιά μέσα από την κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου, και παράλληλα δουλεύοντας με τον εαυτό του να βρει στη δημιουργικότητα τη διέξοδο.

Ο συνδυασμός του χρόνου με την ανάμνηση, της επίλυσης με την ανακούφιση και της στιγμής με την ισορροπία είναι το μήνυμα του Κωνσταντίνου, ο οποίος επέλεξε να τραβά φωτογραφίες και να τις μοιράζεται. Φωτογραφίες τραβηγμένες σε αεροπλάνα, σε χώρους εργασίας, μέσα από το αυτοκίνητο, Κυριακές μεσημέρι, σε δρόμους και λεωφόρους αποτέλεσαν μία μορφή distraction.

25 φωτογραφίες διαλεγμένες με τη βοήθεια της φωτογράφου Παναγιώτας Καραστεργίου ανάμεσα σε άλλες 1.060 περίπου, βγαίνουν για πρώτη φορά από την ψηφιακή τους πραγματικότητα, τυπώνονται σε φωτογραφικό χαρτί και βρίσκουν τη θέση τους στους τοίχους της γκαλερί του Black Duck.

Λίγα λόγια για τον Κωνσταντίνο Παντζόγλου
Φανατικός instagrammer, κολλημένος με τις βέσπες, γεννημένος στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνές Δίκαιο στην Ελλάδα και τη Γαλλία. Ασχολήθηκε όμως με τα media. Μετρά ώρες σε ραδιοφωνικά στούντιο (από το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 στη Μέντα 88 και τώρα στο Kosmos 93,6), ελάχιστες σε τηλεοπτικά πλατώ (ΕΡΤ World), ενώ επί σειρά ετών αρθρογραφούσε για γεύση, design, μουσική (Casa Viva, Exodos, Ιδέες και Λύσεις, Check In Cyprus). Tα τελευταία χρόνια τον τράβηξε το ίντερνετ, ενώ παράλληλα εργάζεται και στην Εταιρική Επικοινωνία της ΕΡΤ. Προσέχει τις λεπτομέρειες, ακούει διαρκώς νέες μουσικές και αποφεύγει τις ταμπέλες και τα κλισέ.


Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 5 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 5 – 15 Απριλίου 2016
Καθημερινές και Σάββατα: 13.00 – 22.00
Κυριακή: κλειστά

Black Duck Multiplarte –Ντόρα Ρίζου
Cafe-Bar-Restaurant-Gallery
Χρήστου Λαδά 9α
210 3234760
www.blackduck.gr / info@blackduck.gr

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close