Top Stories , Arts & Culture

Η Κύπρος θα δει Το Ημέρωμα της Στρίγγλας στο K-Cineplex

Η νέα παραγωγή των Μπολσόι προβάλλεται στην Κύπρο!

Δημοσιεύτηκε στις 05 Απριλίου 2016

Στις 9 Απριλίου, το K-Cineplex θα προβάλει στη μεγάλη οθόνη για πρώτη φορά στην Κύπρο το "Ημέρωμα της Στρίγγλας", τη νέα παραγωγή του μπαλέτου Μπολσόι. Το έργο δύο πράξεων, σε μουσική του Dmitri Shostakovich και χορογραφία του Jean-Christophe Maillot, είναι προσαρμογή της γνωστής κωμωδίας του Shakespeare, που πιστεύεται ότι έχει γραφτεί μεταξύ του 1590 και 1592.

Η εξαίρετη αυτή παράσταση δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το μπαλέτο Μπολσόι, προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να δει τους χορευτές του πιο ξακουστού μπαλέτου όπως δεν τους έχει ξαναδεί. Με μια νέα και εντυπωσιακή χορογραφία και καινοτόμα σκηνικά, το έργο αυτό θυμίζει σε όλους το λόγο που οι παραστάσεις Μπολσόι είναι ξακουστές ανά το παγκόσμιο. Προσφέροντας ένα θέαμα δύο ωρών που κόβει την ανάσα, οι χορευτές συνδυάζουν τη δραματική ένταση με εκλεπτυσμένες τεχνικές μπαλέτου, παντρεύοντας αρμονικά το παραδοσιακό και σύγχρονο στυλ.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την ιστορία του πλούσιου Baptista και των δύο κορών του: της Katharina και της μικρότερης, Bianca, η οποία προσελκύει όλη την προσοχή. Παρά το γεγονός ότι πολλοί μνηστήρες ονειρεύονται να παντρευτούν την όμορφη, ευγενική και υπάκουη Bianca, ο πατέρας της δεν της επιτρέπει να παντρευτεί πριν από την αδελφή της. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η Katharina είναι δύσκολη και δύστροπη ενώ φαίνεται πως τίποτα και κανένας δεν μπορεί να κερδίσει την εύνοιά της, εκτός ίσως από τον πατέρα της. Η έντονη και άψογη απόδοση από τους κύριους χορευτές, Ekaterina Krysanova και Vladislav Lantratov, αποδεικνύουν ότι δεν έχουν επιλεγεί μόνο για τις χορευτικές τους ικανότητες αλλά και για το υποκριτικό τους ταλέντο, αφού οι εκφράσεις του προσώπου τους και η γλώσσα του σώματος ενισχύουν ερμηνευτικά την όλη παράσταση.

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή του Fathom Events, BY Experience και Pathé Live και προβάλλεται στο πλαίσιο της νέας σεζόν Cine Events του K-Cineplex, που περιλαμβάνει θεαματικές χορευτικές παραστάσεις, όπερα, και συναυλίες, που μεταδίδονται είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10ΕΥΡΩ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα €18 για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.

Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του K-Cineplex http://www.kcineplex.com/en/cine-events/ ή καλέστε στο 24819022.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close