Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιανουαρίου 2017
Νέο κύμα κακοκαιρίας και στην Κύπρο με καταιγίδες χιόνια και ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό για τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σύντομα, στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι κυματώδης για να καταστεί το απόγευμα, στα δυτικά και νότια παράλια, μέχρι πολύ κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια, ενώ σε κάποιες ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα παράλια μέτριοι και αρχικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα βόρεια και στα ανατολικά και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και στα νότια. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 6 στα νότια και ανατολικά, γύρω στους 9 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε ορισμένες πεδινές περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
Τη ∆ευτέρα, ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στα βορειοανατολικά και σε κάποιες ορεινές και ημιορεινές περιοχές παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σε κάποιες περιοχές μικρή πτώση.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.
Την Τετάρτη, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία τοπικά αναμένεται να δώσει μεμονωμένη βροχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο την Τρίτη και την Τετάρτη.
Σχετικά
To σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Μ. Παρασκευή
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο «μενού» του καιρού
Ύμνοι για ελληνικό νησί από τη Sun: «Παράδεισος με ομορφιά από άλλον πλανήτη» -Το συγκρίνει με τη Χαβάη
Το άρθρο εστιάζει στη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά
Εδώ το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αυθεντικό και άκρως απολαυστικό
Η εμπειρία του Πάσχα στο Minthis είναι μία εμπειρία αυθεντικής φιλοξενίας
Πάσχα σε 3 νησιά κοντά στην Αθήνα: Κατάνυξη, παράδοση και θαλασσινή αύρα
Κοντινά νησιά για να ζήσετε γιορτινές ημέρες με αυθεντικότητα, ζεστή φιλοξενία και φυσική ομορφιά
6 γυναικεία μοναστήρια για κατανυκτικό Πάσχα στην Κύπρο
Οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για μία επίσκεψη στα μοναστήρια της Κύπρου για εκκλησίασμα, ηρεμία και προσευχή
18 γνωστά και άγνωστα μοναστήρια της Κύπρου για να επισκεφτείς τις ημέρες του Πάσχα
Μία καλή αφορμή για μίνι εξόρμηση σε πολύ όμορφα, κατανυχτικά μέρη του νησιού
Συνεχίζονται οι βροχές και καταιγίδες –Πότε αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας
Έτσι θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι τη Μ. Πέμπτη
Το Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol συμμετέχει στα Condé Nast Traveller Readers’ Choice Awards 2026
Ένα resort που ξεχωρίζει για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό του, τις παγκόσμιας κλάσης εγκαταστάσεις και την εξαιρετική εξυπηρέτηση
Αυτοί είναι οι καλύτεροι προορισμοί για οικογένειες στην Ευρώπη για το 2026 -Δύο πόλεις της Κύπρου στη λίστα
Ο προγραμματισμός των οικογενειακών διακοπών αποτελεί συχνά μια δύσκολη εξίσωση: οι γονείς θέλουν να χαλαρώσουν, ενώ τα παιδιά χρειάζονται ψυχαγωγία
Το Hilton Nicosia επαναπροσδιορίζει την εμπειρία των Meetings & Events στην πρωτεύουσα!
Mε ολοκληρωμένες λύσεις υψηλών προδιαγραφών, πάντα με την αξιοπιστία και τα διεθνή πρότυπα του Ομίλου Hilton.