Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10 λόγοι για να πας Πάφο το weekend!

Η μεγάλη στιγμή της Πάφου έφτασε και θα είμαστε εκεί βολτάροντας στα στέκια της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου 2017

Κεντρική φωτογραφία: drakosdmc.com

Μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προετοιμασιών η Πάφος το Σάββατο αναλαμβάνει και επίσημα το χρίσμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2017. Αυτή η μικρή και ιστορική πόλη της Κύπρου φέτος πρωταγωνιστεί και γίνεται το επίκεντρο των μεγαλύτερων πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα δούμε ποτέ στην Κύπρο.

Οι λόγοι για να επισκεφτείς την Πάφο δεν είναι μόνο 10 αλλά πολλοί περισσότεροι, όμως φέτος η πόλη έχει την τιμητική της, ιδιαίτερα αυτό το σαββατοκύριακο με την τελετή έναρξης του Πάφος 2017. Αν και την επισκεπτόμαστε συνήθως το καλοκαίρι το 2017 θα την επισκεφτούμε όλους τους μήνες για να παρακολουθήσουμε σπουδαίες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά δρώμενα και σπουδαίες παραστάσεις χορού αλλά και πλήθος άλλων εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Πάφος 2017.

Αυτό το σαββατοκύριακο θα πάμε Πάφο και σου απαριθμούμε τους 10-σπουδαιότερους-λόγους που θα βρεθούμε εκεί!

Η Πάφος είναι ιστορία, μύθοι, αρχαιολογία, φυσική ομορφιά, βόλτες, περπάτημα, έξοδος. Αυτά θα σου προτείνουμε!

1. Οι διήμερες εκδηλώσεις της τελετής έναρξης του Πάφος 2017
Ο κυριότερος λόγος ή καλύτερα η αφορμή για να βρεθείς στην Πάφος αυτό το σαββατοκύριακο είναι οι εκδηλώσεις για το επίσημο χρίσμα της πόλης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017. Η Έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 εμπνέεται από τη μυθολογία με σκοπό να αναδείξει διαχρονικά την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, φτάνοντας έως τον σύγχρονο πολιτισμό της Πάφου, της Κύπρου, της Ευρώπης. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τοποθετείται ο ιδρυτικός μύθος της γέννησης του Πάφου από την ένωση του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας∙ του δημιουργού και του έργου του, υπομνηματίζοντας έτσι ότι η Πάφος είναι η ίδια ένα έργο τέχνης.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Για καφέ, ποτό, brunch-lunch        

 Image may contain: dessert and food                                                                  

2.Let them eat cake
Ένα μαγαζί σημείο αναφοράς πλέον στο κέντρο της πόλης, δίπλα από τη μητρόπολη, το οποίο τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε και ταυτίστηκε με την αυθεντικότητα των γλυκών του και την ποιότητα των πιάτων που προσφέρει. Ένας cozy, ατμοσφαιρικός, all day χώρος, με εικαστικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες αφού κατά καιρούς φιλοξενεί εκθέσεις, διάφορες εκδηλώσεις ακόμη και θεατρικές παραστάσεις. Αγαπάμε τα σπιτικά, πληθωρικά, αμερικανικής τεχνοτροπίας γλυκά του, τα πλούσια pancakes, τις σαλάτες, τα homemade μπιφτέκια και φυσικά το brunch του. Μπορείς το Σάββατο να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα γερό brunch εδώ.
(99313151) Αγίου Θεοδώρου 2 Πάφος. Δ-Κ 10.00-00.00 & Παρ-Σ 10.00-01.00.   

Image may contain: 1 person

3. Suit 48
Από τα πιο δημοφιλή στέκια της Πάφου για καφεδάκι, τα πρωινά, χαλαρή κουβεντούλα, μικρά γεύματα το μεσημέρι και κρασάκι το βράδυ. Ο χώρος του δημιουργήθηκε με σκοπό να σε ταξιδέψει μακριά από τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Η προσεγμένη κάρτα φαγητού του ενθουσιάζει και τον πλέον απαιτητικό της γεύσης, ενώ οι μουσικές επιλογές του 'συνωμοτούν' στην απόλυτη διασκέδασή σου. Στο Suite 48 θα πας για την εξαιρετική κάρτα φαγητών και ποτών που διαθέτει, αλλά και για την υπέροχη θέα που ξεδιπλώνεται μπροστά σου. Από τα πιάτα του δοκίμασε το Mediterranean Pearl που είναι φιλέτο λαβράκι το οποίο σερβίρεται πάνω σε αρωματικό πιλάφι με κινόα και από τα cocktail του πρέπει οπωσδήποτε να πιεις ένα Suite48 Dreams!
(26910808) Λεωφ. Ποσειδώνος 48, Κάτω Πάφος , Πάφος. Δ-Κ 09.00-02.00.

Image may contain: food

4. Omikron Brunch
Ένα πρωτότυπο μαγαζί για τα δεδομένα της Κύπρου που εξειδικεύεται στο breakfast και brunch. Λαχταριστά pancakes σε πολλές εκδοχές, cakes, αυγά, σαλάτες, σάντουιτς, σνακ και πολύ καλός καφές θα σου φτιάξουν το πρωινό σου. Ένας όμορφος, καλοφτιαγμένος χώρος το αναπαλαιωμένο αρχοντικό θα αρέσει και στην παρέα για κουβεντούλα και καφεδάκι.
(26955965) 25ης Μαρτίου, Πάφος. Δ-Κ 07.00-22.00.

5. Πολίτικη Μπουγάτσα
Στην περιοχή Κτήμα, στο παζάρι της παλιάς πόλης της Πάφου θα βρεις το μαγαζάκι "Πολίτικη Μπουγάτσα". Οι ιδιοκτήτες θέλοντας να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής αυτού του εκλεκτού εδέσματος, την Κωνσταντινούπολη ονόμασαν έτσι το μαγαζί τους. Η συνταγή και η παρασκευή της μπουγάτσας μεταφέρθηκε μαζί με τους Έλληνες της Πόλης στην υπόλοιπη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις Σέρρες στην Βόρεια Ελλάδα από όπου η συνταγή έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα η μπουγάτσα έχει ταυτιστεί πλέον με την περιοχή. Οι ιδιοκτήτες της Πολίτικης Μπουγάτσας εισάγουν από την Ελλάδα σπιτική, πατροπαράδοτη σερραϊκή μπουγάτσα φτιαγμένη με τον παραδοσιακό τρόπο με φύλλο αέρος και όχι τη γνωστή μας σφολιάτα. Εκεί, θα βρεις την μπουγάτσα σε πέντε διαφορετικές γεύσεις: κρέμα από σιμιγδάλι που είναι και νηστίσιμη, σοκολάτα, τυρί, σπανάκι-τυρί με €2.40 η μερίδα και με κιμά με 2.50. Αν σε πιάσει λιγούρα ξέρεις…
(26002000) Λεοντίου Α' 19, Κτήμα , Πάφος. Δ-Παρ 07.30-16.00, Σ 07.30-15.00.

6. Παφίτικο σουβλάκι
Τα σουβλάκια της Πάφου ξεχωρίζουν για ένα λόγο: την παφίτικη πίτα που είναι πιο αφράτη, πιο στενή, πιο μακρουλή και βέβαια πιο νόστιμη. Τρία σουβλατζίδικα στην πόλη της Πάφου αποτελούν hot place to be για τους Παφίτες. Πρώτος πρώτος ο Μίχαλος (26936457, Ιωάννη Αγρότη 12) σε μια ταβέρνα κοντά στον αστυνομικό σταθμό. Ψήνει εξαιρετικό σουβλάκι, σεφταλιά, είδη σχάρας και κάποιες φορές σούβλα. Το άλλο σουβλάκι είναι ο Γεννάδιος (26947784) που θα τον βρεις πριν τα φανάρια στους Τάφους των Βασιλέων και τέλος τα σουβλάκια Λεμόνας (26942322), από τα πιο γνωστά και δημοφιλή σουβλατζίδικα της Πάφου, με αυθεντικό σουβλάκι και σεφταλιά σε παφίτικη πίτα φυσικά.

7. Η πίτα σουβλάκι 4 μέτρα!
Όνομα συνώνυμο της ποιοτικής μεζεδολαγνείας, του οικογενειακού φαγάδικου και της παραδοσιακής κυπριακής φιλοξενίας είναι το ταβερνάκι του Παπαλλά. Έδρα του, ένα μικρό, λιτό και απέριττο μαγαζάκι, ακριβώς απέναντι από το Δικαστικό Μέγαρο Πάφου. Εδώ θα φας μερακλίδικο μεζέ και καλή σχάρα. Εκείνο όμως που θα σε εντυπωσιάσει είναι η πίτα σουβλάκι 4 μέτρων που σου σερβίρει κατόπιν παραγγελίας βέβαια. Περισσότερα εδώ…

8. Καλή ταβέρνα
Πέραν του Παπαλλά υπάρχουν αρκετές καλές ταβέρνες τόσο στην πόλη της Πάφου όσο και στην επαρχία. Η Costas Tavern (99175807) στην Κολώνη ξεχωρίζει με πλούσιο μεζέ και κρεατικά, η ταβέρνα του Βρασίδα στην Τάλα (99745258 / 99039525) όπου κάθε Παρασκευή-Σάββατο υπάρχει ζωντανή μουσική ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτή το μεσημέρι. Στο χώρο της ταβέρνας λειτουργεί λαογραφικό μουσείο. Ακόμα εδώ μπορείς να απολαύσεις το "Τραπέζι της Τρεμμυθκιάς" το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 6 άτομα με εξειδικευμένα πιάτα και γεύσεις της κυπριακής κουζίνας.

Ταβέρνα Μελιτζιά
Σπουδαία ανακάλυψη γεύσης και ατμόσφαιρας αποτελεί η ταβέρνα Μελιτζιά στη γραφική Τάλα. Η τοποθεσία της είναι τόσο προνομιακή και η θέα που σου προσφέρει απίστευτα εντυπωσιακή, που σε κερδίζει από την πρώτη σου κιόλας επίσκεψη! Απόλαυσε τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα, που τα αγναντεύεις από την άνετη βεράντα της σε συνδυασμό με την εξαίρετη κουζίνα που σερβίρει με πρωταγωνιστή τον πλούσιο μεζέ και το φημισμένο κλέφτικό της! Ο μεζές στη Μελιτζιά βασίζεται σε αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας κι έχει τις γεύσεις και την ποικιλία που αναζητάς. Σαν πάρεις θέση στον όμορφα διακοσμημένο και φιλόξενο χώρο της, θα ζήσεις την αυθεντική κυπριακή φιλοξενία μ' ένα ζεστό καλωσόρισμα και μια προσεγμένη κουζίνα που αποτελείται από πρώτης ποιότητας, ντόπια υλικά, μαγειρεμένα όλα με σπιτική φροντίδα. Η ποικιλία που προσφέρει είναι πέραν των 27 διαφορετικών γεύσεων, που τον συνδυάζεις άψογα με διασκέδαση που διοργανώνει τα βράδια, με ζωντανή μουσική. Η πανέμορφη θέα και η αυθεντική παραδοσιακή κουζίνα που απολαμβάνεις, είναι λόγοι για να πας και να ξαναπάς. Με μόνο €14.50 βρίσκεις μία πλούσια ποικιλία μεζέδων στο καλύτερο σημείο της περιοχής.
(99574474) Γρίβα Διγενή 4, Τάλα, Πάφος. Δ-Σ 17.00-01.00.

9. Ασιατική κουζίνα
Οι επιλογές για έθνικ κουζίνα με νόστιμα πιάτα ποικίλουν στην πόλη της Πάφου. Σου προτείνω αρχικά το κλασικό και αγαπημένο κινέζικο της πόλης Imperial Chinese (26954010)  το οποίο πρόσφατα άνοιξε και στην Λευκωσία. Θα το βρεις στην κεντρική λεωφόρο Ποσειδώνος στην Κάτω Πάφο. Αν αγαπάς την ιαπωνική γαστρονομία, το σούσι και θες να ζήσεις την εμπειρία του live cooking υπάρχει η επιλογή του Samisen Japanese restaurant (26622243) στη λεωφόρο του Κόλπου των Κοραλλίων. Αν πάλι θες μία νέα εμπειρία αυθεντικής ταϋλανδέζικης κουζίνα υπάρχει η επιλογή του Baan Thai Kitchen (26220290) στην Κάτω Πάφο. Το προσωπικό είναι τόσο φιλόξενο και το φαγητό απίστευτα νόστιμο και αυθεντικό που σίγουρα θα το επισκεφτείς ξανά και ξανά.

No automatic alt text available.

10. Για βραδινή έξοδο, ποτό και φαγητό
Το Muse (26941951) είναι αναμφίβολα ένα από τα hot spot της Πάφου με πανοραμική θέα, το οποίο σερβίρει από πρωί καφέδες, χυμούς και ροφήματα, ενώ φτιάχνει κλασικές μεσογειακές γεύσεις και gril και ωραία cocktail. Αν πάλι θες κάτι πιο ρομαντικό για κρασί και σούσι υπάρχει η επιλογή του Boulevard Bistro (26910871) ενώ για μπίρες θα πας στο κλασικό στέκι του Temple (96727314). Ένα ακόμη αγαπημένο μέρος για τους Παφίτες είναι και το Μεζεδοπωλείο Κουτουρού (26952953) που στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο σπίτι στο κέντρο. Από το πρωί εδώ θα πεις καφέ, το μεσημέρι μαγειρευτά και το βράδυ ουζάκι, με ρεμπέτικα και λαϊκά κάποιες φορές.
 

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close