Things to do με το παιδί , Things to Do

6 ξεχωριστές παιδικές εκδηλώσεις για το weekend

Γιατί τα σαββατοκύριακα είναι για τα παιδιά

Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2017

Τα παιδιά έχουν την τιμητική τους κι αυτό το σαββατοκύριακο και το Check In σάς δίνει ιδέες για να διασκεδάσετε μαζί τους.

Παρακάτω θα βρείτε ευφάνταστες ιδέες που δεν θα αφήσουν το παιδί να βαρεθεί ούτε λεπτό και θα του χαρίσουν μοναδικές στιγμές χαράς και δημιουργικότητας. Από παραμύθοδιαβάσματα μέχρι θέατρο και τη μεγάλη έκθεση με αυθεντικά Lego, το σαββατοκύριακο που έρχεται καλύπτει όλα τα γούστα των παιδιών!

 

Έκθεση LEGO: Η Ιστορία του ταξιδιού
Ο Φεβρουάριος αρχίζει με τον πιο όμορφο και παιχνιδιάρικο τρόπο με μία εντυπωσιακή έκθεση Lego στη Λευκωσία. Πρόκειται για μία διαδραστική-εκπαιδευτική έκθεση Lego, που θα έχει ως κεντρικό θέμα την «Ιστορία του ταξιδιού». Για τον σκοπό θα καταφτάσουν 20 επαγγελματίες καλλιτέχνες LEGO®, οι οποίοι θα φτιάξουν με περισσότερα από 500.000 τούβλα LEGO® συνολικά 120 εκθέματα, τα οποία θα μπορούμε όλοι να θαυμάσουμε από κοντά.
Η έκθεση θα ανοίξει την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου, στο χώρο Annex 3 του The Mall of Cyprus στη Λευκωσία. Διάρκεια μέχρι 31 Μαρτίου.

 

 2 people, people on stage and indoor

Ο μολυβένιος
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο μιούζικαλ σε μουσική/λιμπρέτο Χρυσής Ανδρέου και στίχους Σταύρου Σταύρου.
Το μολυβένιο στρατιωτάκι από το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, συνεχίζει τις παραστάσεις στην σκηνή του Θεάτρου Δέντρο, σε μια παραγωγή γεμάτη μουσική, χορό και χρώματα. Η συγκινητική αυτή ιστορία, που πραγματεύεται τη δύναμη της αγάπης και της θυσίας, παίρνει καινούργιες διαστάσεις στη μουσικοθεατρική μας διασκευή, η οποία αναφέρεται σε σημαντικά θέματα της προβληματικής εποχής που βιώνουμε όλοι. Τα θέματα που αντιμετωπίζονται και βρίσκουν την λύση τους μέσα από το μιούζικαλ αυτό, είναι ο εκφοβισμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας, η αυτοθυσία και η αγάπη.
Παίζουν (αλφαβητική σειρά): Χρυσή Ανδρέου, Χριστίνα Κυριάκου, Χριστιάνα Λάρκου, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, Γιάννης Μίνως.
Συμμετέχουν: Ευανθία Ανδρέου, Χρυσοβαλάντω Ελευθερίου, Ξένια Κωνσταντίνου, Ιωάννα Μαρουλλή, Ελευθερία Νικολάου, Χριστίνα Παπαπολυβίου, Πωλίνα Πέτρου, Έμιλη Τσιάνου.
Σκηνοθεσία/Μουσική/Λιμπρέτο: Χρυσή Ανδρέου & Στίχοι: Σταύρος Σταύρου.
Παραστάσεις για τον Φεβρουάριο 2017:
Σάββατα 4, 11 και 18/2 στις 15:30 και στις 17:00
Κυριακές 5, 12, και 19/2 στις 10:30 και στις 12:00
Κρατήσεις: 99520835
Χώρος: Θέατρο Δέντρο, Ενότητος 44, 1041 Παλουριώτισσα.

 

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Μετά την επιτυχημένη παράσταση 'Σοκολατοπεριπέτειες', το συγγραφικό δίδυμο Μαρίνα Βρόντη και Βαλεντίνος Κόκκινος διασκευάζουν το γνωστό μυθιστόρημα του Λούις Κάρολ 'Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων' για την Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Μάριου Κακουλλή. Μια παράσταση που στόχος της είναι να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι τη χώρα των θαυμάτων! Μεγάλες κούκλες θα ζωντανέψουν επί σκηνής δημιουργώντας έναν κόσμο με γκροτέσκο στοιχεία όπου η φαντασία και το χρώμα σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο ονειρικό. Η Αλίκη, ο λευκός λαγός, η κάμπια και ο τρελοκαπελάς είναι έτοιμοι να ζωντανέψουν ένα αλλιώτικο παιχνιδιάρικα ξέφρενο πάρτι με τσάι.
Πρεμιέρα Κ 5 Φεβ, Σατιρικό Θέατρο, Λευκωσία, 10.30. Παραστάσεις κάθε Κ, 10.30. Πληρ. 22421609.

 

Golden Donkeys Farm
Αυτή την Κυριακή στη Golden Donkeys Farm, δεκάδες πανέμορφα γαϊδουράκια, σας περιμένουν να τα χαϊδεψετε, να τα ταΐσετε, να τα αγκαλιάσετε, να τα φωτογραφίστε και να κάνετε βόλτες μαζί τους.
Στις 12:00 " Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΪΔΟΥΡΙΟΥ" που νδιαφέρει μικρούς και μεγάλους. Ελάτε να ακούσετε και να μάθετε: Πόσα χρόνια ζει ένα γαϊδουράκι, γιατί έχει μεγάλα αυτιά, τι αγαπά, τι φοβάται, τον χαρακτήρα του, τη χρησιμότητα του στο πέρασμα των αιώνων, πώς το οδηγούμε και άλλα πολλά.
12:30 - 15:30 μπουφέ με σπιτικά παραδοσιακά φαγητά
Στο πάρκο θα βρείτε:
• Πολλά πανέμορφα γαϊδουράκια
• Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων με παραδοσιακά παλιά επαγγέλματα.
• Αιωνόβιες ελιές
• Αγροτόσπιτο
• Αλακατόλακκο
• Ελιόμυλο
• Εκκλησάκι
• Προϊόντα με γάλα γαϊδούρας
• Φρέσκο Γάλα

Τιμή εισόδου: €3 (μεγάλοι) και €1 (παιδιά). Τιμή για μπουφέ: €12 (μεγάλοι) και €6 τα παιδιά (δωρεάν είσοδος για όσους γευματίσουν).
Για κρατήσεις και πληροφορίες: 70000620.
Η φάρμα μας διατίθεται για πάρτυ γενεθλίων, βαπτίσεις, γάμους, εταιρικές εξορμήσεις και πολλά μοναδικά events.

 

Ο Μεγάλος Περίπατος του Πέτρου
Συνεχίζονται μέχρι τον Απρίλιο οι παραστάσεις του έργου "Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" που ανεβαίνουν από τον ΘΟΚ. Στην Αθήνα του 1940 - 1944 παρακολουθούμε την πορεία ζωής του εννιάχρονου Πέτρου προς την εφηβεία την ώρα που ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος μαίνεται. Μέσα στις νέες αυτές συνθήκες, ο Πέτρος θα ξεκινήσει ένα μεγάλο περίπατο, γεμάτο περιπέτειες, συναισθήματα, εμπειρίες και γνώσεις που θα πλουτίσουν την παιδική του ψυχή και θα τον κάνουν να αγαπήσει την πατρίδα του. Το σχολείο κλείνει, ο θείος Άγγελος φεύγει για τον πόλεμο, η μαμά μετρά τα τρόφιμα στα ντουλάπια. Ο Πέτρος ζει τις πρώτες νίκες , την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, την κατοχή και την πείνα. Με τον Γιάννη και τον Σωτήρη διαδηλώνει, γράφει συνθήματα στους τοίχους, γνωρίζει τον Αχιλλέα και τη Δροσούλα, συμμετέχει στην αντίσταση. Ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς σημειώνει: «Η παράσταση μας στην Κύπρο φιλοδοξεί να φωτίσει μέσα από τη ματιά του Πέτρου, τα παιδιά όλου του κόσμου που από τη μια στιγμή στην άλλη ανατρέπονται όλα στη ζωή τους και γίνονται μάρτυρες και θύματα ενός κόσμου που ολοένα γίνεται και πιο βίαιος. Επομένως το έργο της Άλκης Ζέη ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ και παρόλο που παραπέμπει στη φρίκη του πολέμου και στη κατοχή στην Αθήνα αποκτά μια οικουμενική διάσταση για τα παιδιά όλου του κόσμου. Μια βίαιη πορεία προς την ωριμότητα.».
Κεντρική Σκηνή ΘΟΚ. Κάθε Κυριακή, 10.30. Πληροφορίες/Εισιτήρια Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17.

 

Παραμυθοδιαβάσματα
Η Παιδική Λέσχη Παραμυθιού που λειτουργεί στο Βιβλιόπολις RIVERGATE στα Λατσιά μας προσκαλεί για άλλο ένα Σάββατο γεμάτο παραμύθια και ιστορίες! 
Αυτό το Σάββατο 4 του μήνα θα διαβαστεί το παραμύθι Το ταξίδι της Κυμοθόης. 
Θα ακολουθήσουν κατασκευες με πηλό... και Παιγνίδι...
Σάββατο 04/02/2017, τα παραμύθια αρχίζουν στις 11.15πμ-1.30μμ
Είσοδος και συμμετοχή €5 - συμπεριλαμβάνει χυμό, κρουασάν και υλικά κατασκευών!
Πληροφορίες RIVERGATE BOOKSTORE, τηλ 22 572722

Σχετικά

Ατζέντα
October 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close