Δημοσιεύτηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2017
Σε ένα bar/restaurant, θα πας για να φας καλό φαγητό αλλά θα μείνεις και πιο μετά για να απολαύσεις το ποτό σου, κρασί και φυσικά cocktail. Αυτά είναι τα αγαπημένα μας στη Λεμεσό.

Dionysus Mansion
Σικ bar-resto με πανέμορφη καταπράσινη αυλή και ζεστό εσωτερικό χώρο με σύγχρονη διακόσμηση, που το κάνουν ακόμα πιο ζεστό η πέτρα και το τζάκι. Τις καθημερινές παίζει lounge και house μουσική, ενώ τις Παρασκευές και το Σάββατο οι ρυθμοί ανεβαίνουν με DJ.
Resto: Σερβίρει ελληνική και κυπριακή δημιουργική κουζίνα, όπως το ραβιόλι γεμιστό με μανιτάρια, σάλτσα γραβιέρας και λάδι τρούφας (€9).
Bar: Από το μπαρ προτείνουν το Dionysus Gin and Tonic με celery bitters, φρέσκο κόλιανδρο και διάφορα άλλα αρωματικά (€7).
(25222210) Οδός 16ης Ιουνίου 5, Δ-Κ 12.30-23.00 (κουζίνα).

Do Wine & Dine
Ο νικητής των Check In Eating Awards 2016 στην κατηγορία Café-Bar-Restaurant βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια στην παραλιακή της Λεμεσού. Εκτός από τον κυρίως χώρο, κάτω υπάρχει μεγάλο πριβέ δωμάτιο, με τζάκι, αναπαυτικούς καναπέδες και μεγάλα τραπέζια. Τα σαββατοκύριακα κυρίως διοργανώνουν διάφορα event με jazz συνήθως μουσική, ενώ τις καθημερινές η ατμόσφαιρα είναι πιο lounge.
Resto: Η κουζίνα είναι μοντέρνα δημιουργική μεσογειακή, με πιάτα όπως την πάπια με μούρα και σάλτσα κρασιού με πουρέ και λαχανικά (€19.70).
Bar: Απόλαυσε το Do Whiskey Sour, me malt whiskey, κρασί και λεμόνι (€9).
(25020056) Αμαθούντος 50Ε, Pearl Building, Άγιος Τύχωνας, Δ-Κ 08.00-24.00 η κουζίνα (τις καθημερινές σερβίρει πρόγευμα μέχρι τις 12.00 και Σ/Κ brunch μέχρι τις 15.00).

Gin Fish
Θα το βρεις σε ένα από τα αιωρούμενα κτίρια στο ανακαινισμένο παλιό λιμάνι της Λεμεσού, σε ένα φωτεινό, λευκό χώρο με κομψή μίνιμαλ διακόσμηση.
Resto: Η κουζίνα υπηρετεί δημιουργικά και πετυχημένα το ψάρι και τα θαλασσινά. Αγαπημένο μας πιάτο ο σολομός Our Way με σάλτσα σαμπάνιας, χαβιάρι και ρύζι (€18).
Bar: Με ειδίκευση στα Gin cocktails, μας προτείνουν το Ophir με το ομώνυμο gin, tonic και μπαχαρικά (€11).
(25354200) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, Δ-Π 17.00-01.00, Παρ 17.00-02.00, Σ 10.00-02.00, Κ 10.00-22.00.

House Bar & Restaurant
Στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό με επιβλητική πρόσοψη και σικάτο εσωτερικό συνδυάζοντας τη νεοκλασική αισθητική και τη μοντέρνα διακόσμηση. Διοργανώνει διάφορα μουσικά events με DJ ή live jazz.
Resto: Μεσογειακή κουζίνα σε μορφή sharing, δηλαδή πιάτα που μπαίνουν στη μέση. Δοκίμασε το burger trilogy: 3 διαφορετικά burger που συνοδεύονται από breaded onions (€10.50).
Bar: Hit είναι το Alchemist με gin, κάρδαμο, φρέσκο τζίντζερ, βασιλικό, ροζ grape fruit, αγγουράκι, elderflower και tonic (€9).
(25364040) Χριστοδούλου Σώζου 21, Τρ-Κ 18.00-02.00.

Marina Breeze Lounge Bar
Ολοκαίνουργια άφιξη στη Μαρίνα Λεμεσού με μοντέρνα διακόσμηση, άνετους καναπέδες και μεγάλο κεντρικό μπαρ. Διοργανώνει πολύ συχνά θεματικές βραδιές όπως το δημοφιλές 'iLoveGreekSundays'.
Resto: Σερβίρει καθημερινά brunch και διεθνή κουζίνα. Ενδιαφέρον και ιδανικό για παρέες 2-3 ατόμων είναι το seafood combination με σολομό, καλαμάρι, γαρίδες, χταπόδι, μύδια, μικρές πατάτες, σαλάτα και λαχανικά (€34).
Bar: Τόλμησε με ένα Zombination, με ρούμι, λεμόνι, lime, χυμό ανανά, πουρέ passion fruit και aromatic bitters (€12).
(25051230) Ανατολική πλευρά Μαρίνας Λεμεσού, Δ-Παρ 10.00-02.00, Σ/Κ 09.00-02.00.

Pier One
Μοντέρνο all-day bar-resto που θα το εντοπίσεις σε ακόμα ένα από τα αιωρούμενα κτίρια του παλιού λιμανιού. Η μουσική είναι lounge, ενώ το βράδυ μετά το φαγητό, η γίνεται πιο ανεβαστική, ενώ πίσω από τα deck, βρίσκονται 2 φορές τη βδομάδα, DJ.
Resto: Η κουζίνα είναι fusion international με μερικά πιάτα σχεδιασμένα από το γνωστό σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο. Από το νέο μενού, πάρε το Tuna streak στη σχάρα σερβιρισμένο με κρύα πατατοσαλάτα, αρωματισμένη με πέστο, με σπαράγγια, λουκάνικο chorizo και σάλτσα ταρτάρ (€21). Δεν μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε την 'αμαρτωλή' σφαίρα σοκολάτας με γέμιση από brownies, μους πραλίνας και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, σερβιρισμένη με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας (€12).
Bar: Απόλαυσε ένα Royal Mojito με σαμπάνια, παλαιωμένο ρούμι, angostura bitters, φρέσκο lime, καστανή ζάχαρη και μέντα (€20).
(25022375) Παλιό Λιμάνι Λεμεσού, Κ-Πεμ 09.30-01.30, Παρ, Σ 09.30-2.30.
Διάβασε περισσότερα στο έντυπο Check In Cyprus Φεβρουαρίου που κυκλοφορεί.
Σχετικά
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα
Τέλος εποχής: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Φεττάς, μια εμβληματική μορφή της εστίασης στην Πάφο
Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Κλείνει (και πωλείται) αγαπημένο καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου
Την τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα σερβίρει δωρεάν καφέ σε όλους
20 λαχταριστοί λόγοι για να βγεις για φαγητό στη Λεμεσό
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Around the table από τη Mastercard: Η Κύπρος δίνει ξανά ραντεβού με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 30 επιλεγμένα εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.
Μάθε πότε θα απολαύσεις το τελευταίο οφτό της σεζόν στου Θεοδόση
Το τελευταίο οφτό της σεζόν ψήνεται στην Πάνω Δευτερά