Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου 2017
Ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Λευκωσίας είναι και η περιοχή του παλιού Στροβόλου με τα παλιά αρχοντικά, τα σπίτια του περασμένου αιώνα και τα στενά δρομάκια. Ο παλιός Στρόβολος θυμίζει ακόμα και σήμερα τη Λευκωσία του περασμένου αιώνα και το ιστορικό του κέντρου έχει το αέρα μίας άλλης εποχής.
Εκεί, στην περιοχή του παλιού Στροβόλου θα συναντήσεις και 4 αγαπημένα μαγαζιά με πολύ καλές επιλογές για έξοδο και διασκέδαση. Το κλασικό Μαντρί, το απάχικο ταβερνάκι του Φίλιππου, ο Ζυγός με τα δυνατά live και το γραφικό καφεωδείο Προθέρμανση.
Το Μαντρί
Στο κέντρο του παλιού Στροβόλου εδώ και χρόνια ξεχωρίζει ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό το οποίο στεγάζει την παραδοσιακή ταβέρνα 'Το Μαντρί'. Ο χώρος είναι διαμορφωμένος στο εσωτερικό με παραδοσιακή διακόσμηση ενώ μπορείς να καθίσεις δίπλα από το ζεστό του τζάκι και να απολαύσεις νόστιμα κυπριακά πιάτα και πλούσιο μεζέ με 16 ευρώ το άτομο. Τα καλοκαίρια η εξωτερική αυλή γίνεται ανάσα δροσιάς και όταν αρχίζει η εποχή του σερβίρει κάθε Τρίτη και Πέμπτη κλέφτικο. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ το μαγαζί σου προσφέρει διασκέδαση με ζωντανή μουσική λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.
(22252282) Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 27, Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ 12.00-14.00 & 18.00-01.00 (23.00 κλείνει η κουζίνα).
Ζυγός
Μία πολύ καλή επιλογή για καλό φαγητό και διασκέδαση μέχρι το πρωί προσφέρεται από τον Ζυγό κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στον παλιό Στρόβολο. Ο 'Ζυγός' σου δίνει δύο επιλογές από πακέτα για τη διασκέδασή σου. Η πρώτη επιλογή κοστίζει 25 ευρώ το άτομο με κυπριακούς μεζέδες, απεριόριστο ποτό, μπίρα, κρασί, αναψυκτικά, φρούτο και γλυκό στο τέλος και η δεύτερη επιλογή προσφέρεται για παρέες 6 ατόμων και κοστίζει 30 ευρώ το άτομο με όλα τα πιο πάνω μαζί με ένα μπουκάλι ουίσκι. Το μαγαζί διαθέτει επταμελές μουσικό σχήμα με μαέστρο τον Μάριο Οικονομίδη και στο τραγούδι θα σου φτιάξουν το κέφι οι Σόφη, Χρίστος Ανδρέου και Μάριος Αλουπός.
(96894044) Λεωφόρος Αρχ. Κυπριανού 61, παλιός Στρόβολος, Λευκωσία. Πεμ-Σ 20.30-02.30.
Καφεωδείο 'Η Προθέρμανση'
Ένα μικρό και όμορφο μαγαζάκι στον παλιό Στρόβολο που θυμίζει κάτι από τα παλιά στέκια της Πλάκας στην Αθήνα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδι σου σερβίρει κυπριακά μεζεδάκια με 18 ευρώ το άτομο και σε διασκεδάσει με το ζωντανό μουσικό του σχήμα μέχρι και τα ξημερώματα. Ζεστή, όμορφη ατμόσφαιρα για εναλλακτική διασκέδαση στην καρδιά του παλιού Στροβόλου.
(99626109) Αγίου Γεωργίου 5, παλιός Στρόβολος, Λευκωσία. Παρ-Σ 21.00-01.30.
Ταβέρνα Φίλιππος
Ένα γνωστό απάχικο ταβερνάκι στον παλιό Στρόβολο με νόστιμο σουβλάκι και σεφταλιά αλλά και πλούσιο κυπριακό μεζέ με 16 ευρώ το άτομο. Καθημερινά το ταβερνάκι σερβίρει και καλομαγειρεμένα πιάτα όπως όσπρια, κεφτέδες, κολοκάσι γιαχνί και άλλα πιάτα της κυπριακή κουζίνας με φρέσκα προϊόντα και υλικά της εποχής.
(22316307) Δήμητρας 2 ΑΒ΄, παλιός Στρόβολος, Λευκωσία. Δ-Σ 11.00-14.30 & 18.00-24.00
Σχετικά

Καλοκαιρινά ραντεβού στην καρδιά του Πρωταρά, με καλό φαγητό, κοκτέιλ και μουσική
Premium εμπειρία για εκλεκτικούς επισκέπτες

Cocktail και φαγητό με θέα ζηλευτή, σε ένα από τα ομορφότερα rooftop του νησιού
Τα απογεύματα φέτος στο Nubila θα είναι πιο γοητευτικά από ποτέ

Λίγο ιστορία, πολυτέλεια και γαστρονομία
Ένα event που είναι ό,τι πιο εκλεκτό μπορούμε να φανταστούμε

«Entertainment Under The Stars»: Μαγικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια στο Anaïs
Με μουσική, εκθαμβωτικά χορευτικά σόου, εντυπωσιακές επιδείξεις φωτιάς και πυροτεχνήματα!

Limanaki Seafood Restaurant: Μας υποδέχεται ξανά με γεύσεις που μιλούν τη γλώσσα της θάλασσας
Έξοδος κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, με φόντο τον ήχο της θάλασσας και την υπογραφή της αυθεντικής γεύσης

Το M Fusion επιστρέφει και οι βραδιές μας αποκτούν ξανά χαρακτήρα, γεύση και ρυθμό
Tο πολυβραβευμένο εστιατόριο, ανοίγει ξανά την ειδυλλιακή του βεράντα

Την Κυριακή του Πάσχα στο Columbia Steak House θα στηθεί το πιο γιορτινό Carvery Buffet της πόλης
Το Πάσχα τρώμε… στο Columbia Steak House στη Λεμεσό, το οποίο μας στρώνει το τραπέζι

Πασχαλινό τραπέζι με ασφάλεια και υγεία: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές
Ετοιμαστείτε για μια ξεχωριστή γιορτή, προσέχοντας τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

To viral γλυκό για το οποίο περιμένουν ώρες στην ουρά
Υπάρχει ένα γλυκό, για το οποίο οι άνθρωποι στήνονται στις ουρές και περιμένουν με τις ώρες, προκειμένου να το δοκιμάσουν...

42 από τα 75 καλύτερα ορεκτικά της Νότιας Ευρώπης είναι ελληνικά
8 ορεκτικά έχει η ελληνική κουζίνα στην πρώτη δεκάδα, όμως στην κορυφή βρίσκονται οι Σέρβοι

Κατάστημα αγαπημένης αλυσίδας παγωτού στην Αγία Νάπα έκλεισε
Ο χώρος εκείνος άλλαξε μορφή και έχει ανοίξει ήδη τις πόρτες του αλλιώς

5+1 στέκια που επέστρεψαν για την καλοκαιρινή σεζόν στην Αγία Νάπα
Έκλεισε μία αγαπημένη παγωταρία