Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρτίου 2017
Τα Gifts and Gadgets και The Copy Shop φέρνουν για 10η χρονιά το Street Life Festival στους δρόμους της παλιάς Λεμεσού!
Φέτος, το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 δίνουμε και πάλι ραντεβού στα στενά της πόλης σε Αθηνών και Σαριπόλου! Από τις 09.00 μέχρι και τις 19.00, οι δρόμοι της παλιάς Λεμεσού θα γεμίσουν καλλιτέχνες και κόσμο!
Με πέραν των 20.000 επισκεπτών από όλο το νησί να καταφθάνουν στην πόλη για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν και να διασκεδάσουν στους χώρους που φιλοξενείται το φεστιβάλ, το φεστιβάλ έχει καταστεί θεσμός!
Είναι το πρώτο event στο είδος του και έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια εναρμονισμένη ατμόσφαιρα μεταξύ της κουλτούρας και της τέχνης του δρόμου με τον υπόλοιπο κόσμο και την ντόπια αντίληψη και νοοτροπία.
Όσο τα χρόνια περνούσαν το Street Life κατάφερε να κάνει το graffiti που είναι η βάση του φεστιβάλ πιο αποδεκτό στο ευρύ κοινό και παράλληλα να χρωματίσει προκαθορισμένα κτίρια και περιοχές που το είχαν ανάγκη.
Με αυτό τον τρόπο, οι καλλιτέχνες και κατ' επέκταση το φεστιβάλ προσφέρουν όμορφες εικόνες στους καθημερινούς επισκέπτες και εργαζόμενους του κέντρου της πόλης κάνοντας τον κόσμο να αναθεωρήσει ως προς το τι είναι τέχνη και τι βανδαλισμός αλλά και για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι δημόσιοι χώροι που μας περιβάλουν καθημερινά.
Καλλιτέχνες από όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, αναγνωρισμένοι και μη, βάζουν κάθε χρόνο το λιθαράκι τους και όλοι μαζί μετατρέπουν λευκούς ή και λερωμένους τοίχους σε έργα τέχνης και έμπνευσης!
Φέτος θα φιλοξενηθούν και πάλι καλλιτέχνες διεθνούς επιπέδου, εξαιρετικοί καλλιτέχνες στο είδος τους και γνωστοί ανά το παγκόσμιο για την δουλειά και τα εγχειρήματα τους σχετικά με το graffiti.
Eπίσης, οι καλύτερες 30 ομάδες ντόπιων γκραφιτάδων θα συμμετάσχουν όπως κάθε χρόνο στο φεστιβάλ, ανάμεσα τους οι Edmon 1419, Opsis, Rate, Paparazzi, Angel, Rock The Dog, OLAK και άλλοι.
Για ακόμα μια φορά την διοργάνωση του κομματιού του graffiti/street art έχουν αναλάβει οι 2C Design Box που στεγάζονται στην οδό Ιφιγένειας 20.
Εκτός από το γκράφιτι, που προσφέρει έκπληξη και ενθουσιασμό, επίσης άλλες πτυχές της κουλτούρας του δρόμου θα εμπλουτίσουν και φέτος την εκδήλωση.
Όπως κάθε χρόνο το skate και το B.M.X. έχουν πάντα θέση στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους προσελκύοντας επίσης επισκέπτες που θέλουν να παρακολουθήσουν τα παιδιά που τους αρέσει να κάνουν κόλπα σε 2 και 4 τροχούς!
Ζογκλέρ, μουσικοί του δρόμου και άλλοι συνθέτουν εν ολίγοις το πάζλ αυτό προσφέροντας σε όλους όμορφες εικόνες που δεν βλέπουμε συχνά στις πόλεις μας.
Επίσης στο κομμάτι της οδού Σαριπόλου όπως συνηθίζεται θα βρίσκεται η σκηνή που φιλοξενεί ντόπιους και ξένους μουσικούς και DJ που αναλαμβάνουν την ψυχαγωγία του κοινού με δυνατή μουσική όπως Rock, Reggae, Hip Hop, Funky, Alternative!
Μπροστά τους μπορείτε να δείτε street dancers να προσφέρουν ένα εξαιρετικό θέαμα και παράλληλα να βολτάρετε στην οδό Σαριπόλου που πάντα στήνεται το παζαράκι του φεστιβάλ με διάφορες χειροτεχνίες, παιχνίδια και άλλα πολλά!
Όλα τα έσοδα από την ενοικίαση χώρων πάνε στο Ίδρυμα Θεοτόκος όπου συμμετέχει επίσης στο φεστιβάλ.
Όλα αυτά, μαζί με την ξεχωριστή αίσθηση δημιουργικότητας και ευχάριστης διάθεσης όλων των παρευρισκομένων θα συντελέσουν για μια ακόμα αξέχαστη Street Life εμπειρία!
Τα λέμε στον δρόμο!
Σχετικά

15+2 υπέροχα πράγματα να κάνεις στην Κύπρο τις επόμενες μέρες
Όλα όσα υπέροχα θα συμβούν στο νησί μας αυτήν την εβδομάδα

Μία υπέροχη βραδιά παρέα με τα αστέρια, στο Αστροπάρκο Τροόδους
Διαλέξεις, ουρανογραφία και παρατήρηση μέσα από τηλεσκόπια.... για να ανακαλύψεις την ομορφιά και τα μυστικά του σύμπαντος!

Erroneous Encounters: Η Κύπρος στο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού με το έργο του Παναγιώτη Τοφή
Το έργο πραγματεύεται τον κατακερματισμό του εαυτού, ο οποίος προκύπτει ως αποτέλεσμα μετατραυματικών εμπειριών

22 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το τριήμερο στην Κύπρο
Γιορτές, συναυλίες, φεστιβάλ, μουσική, θέατρο, τέχνη και χορός.... όλα σε ένα τριήμερο

MAKERS FAIR 2025: Η γιορτή της δημιουργίας επιστρέφει στη Λάρνακα
Το Σάββατο 14 Ιουνίου, ο χώρος του Youth Makerspace δίπλα στο πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα, θα γεμίσει με χρώμα, ιδέες και έμπνευση!

Ένα τετραήμερο αφιερωμένο στον Άγιο Τύχωνα με πλούσιο πρόγραμμα
Ο Δήμος Αμαθούντας μας καλεί να γιορτάσουμε μαζί

Ευρωπαϊκές Ημέρες Αρχαιολογίας στο Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου
Μια σειρά δράσεων/εργαστηρίων, εμπνευσμένα από τις συλλογές του Αρχαιολογικού και Νομισματικού Μουσείου του

Το πιο νεανικό beach party επιστρέφει για 2η χρονιά!
Με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, πάνω στην χρυσή άμμο
Όλα όσα θα γίνουν το τριήμερο του Κατακλυσμού στον Δήμο Παραλιμνίου - Δερύνειας
Ο Δήμος Παραλιμνίου – Δερύνειας σας προσκαλεί να διασκεδάσετε στο τριήμερο των εκδηλώσεων του Κατακλυσμού, από τις 6 μέχρι και τις 8 Ιουνίου 2025


14 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την βδομάδα στην Κύπρο
Ο Ιούνης φέρνει αγαπημένους καλλιτέχνες, φεστιβάλ, θέατρο και γέλιο

Η αγαπημένη τετράδα του κυπριακού stand-up comedy επιστρέφει
Με μία από τις τέσσερις παραστάσεις να είναι ήδη sold out