Δημοσιεύτηκε στις 15 Μαΐου 2017
Το πρώτο έγινε ορόσημο, το δεύτερο άνοιξε το δρόμο προς την αποδοχή, το τρίτο μεταμόρφωσε απόψεις και μείωσε προκαταλήψεις. Το τέταρτο έρχεται για να στείλει το πιο δυνατό μήνυμα αγάπης.
Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017 θα πραγματοποιηθεί από τις 17-28 Μαΐου 2017. Το σλόγκαν του είναι ‘Speak Love’, καθώς η Accept αποφάσισε να εντάξει το φετινό Pride στο παγκόσμιο κίνημα για την εξάλειψη της ρητορικής μίσους, στέλνοντας έτσι πιο δυνατά το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής και της αλληλεγγύης.
Η έναρξη του Pride θα γίνει στις 17 Μαΐου, ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας (στις 17 Μαΐου 1990 η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας). Την έναρξη του Pride θα σηματοδοτήσει διάσκεψη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί το πρωί για να παρουσιαστούν οι στόχοι και οι δράσεις του Φεστιβάλ και θα κορυφωθεί, όπως κάθε χρόνο, με την Πορεία Υπερηφάνειας στους δρόμους της Λευκωσίας, στις 28 Μαΐου -είναι η πρώτη φορά που η Πορεία Υπερηφάνειας πραγματοποιείται Κυριακή! Στο διάστημα αυτό, από τις 17 μέχρι τις 28 Μαΐου, θα πραγματοποιούνται καθημερινά διάφορες εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό και από φέτος και στη Λάρνακα, οι οποίες έχουν θα χαρακτήρα ψυχαγωγικό, φιλανθρωπικό, ενημερωτικό, εκπαιδευτικό κ.λπ. Θα πραγματοποιηθούν, δηλαδή, πάρτι, drag shows, εκθέσεις, συναυλίες, δημόσιες συζητήσεις, θεατρικές παραστάσεις, διαδραστικά εργαστήρια κ.ά. Κάποιες από αυτές θα τις δεις πιο κάτω, ενώ το πλήρες πρόγραμμα του Pride θα αναρτηθεί σε λίγες μέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης (www.acceptcy.org) και στη σελίδα της στο Facebook (Accept - LGBT Cyprus). Γι’ αυτό κάνε ‘like’ για να ενημερώνεσαι για ό,τι συμβαίνει και να μαθαίνεις τα πάντα από πρώτο χέρι!
Οι εκδηλώσεις
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Μαΐου, 20.30
Θεατρική Παράσταση ‘Smiley’ του Γκίλιεμ Κλούα, από το Θέατρο Versus. Θέατρο Ένα, Λεωφόρος Αθήνας 4, Λευκωσία. Είσοδος: €10 (€5 για μέλη της Accept).
Δευτέρα 17 Μαΐου, 17.30
Δημοσιογραφική Διάσκεψη: Διεθνής Ημέρα ενάντια Στην Ομοφοβία και Τρανσφοβία – Έναρξη Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου 2017. Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 18 Μαΐου, 18.00
Πολύχρωμες Οικογένειες: Αληθινές Ιστορίες. Διοργάνωση: Ολλανδική Πρεσβεία. Κέντρο Εικαστικών Τεχνών & Έρευνας (CVAR) Ερμού 285, Λευκωσία. Είσοδος ελεύθερη.
Πέμπτη 20 Μαΐου, 22.00
Πάρτι ‘Speak Love!’. Secrets Club, Αρτέμιδος 67, Λάρνακα. Είσοδος: ΤΒΑ.
Σάββατο 22 Μαΐου, 20.30
Θεατρική Παράσταση ‘Ιουλιέτα και Ιουλιέτα’, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή και κείμενα Χριστιάνας Αρτεμίου. Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία.
Είσοδος: €5 (€3 για μέλη της Accept), συμπεριλαμβάνει ένα ποτήρι Prosecco.
Πέμπτη 27 Μαΐου, 23.00
Pre Pride 2017 Party. Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης, Λευκωσία. Είσοδος: €10 (€5 για μέλη της Accept).
Σχετικά

28 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτό το σαββατοκύριακο στην Κύπρο
Δες αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Οι παγκοσμίου φήμης Chippendales που «ανάβουν» την Ευρώπη κάνουν μία στάση στην Κύπρο
Μια νύχτα γεμάτη ενέργεια, πάθος και αξέχαστη διασκέδαση

Δωρεάν εργαστήρια συγγραφής σεναρίου από τον Σταύρο Παμπαλή
Τα εργαστήρια διοργανώνονται από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας

Μέρες κεραμικής τέχνης και πηλού στην Αγία Νάπα
Ένα ακόμη σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός θα πραγματοποιηθεί τον μήνα Σεπτέμβριο

Ανακοινώθηκε το επόμενο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ σε ένα υπέροχο χωριό της Κύπρου
Με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό

Αποχαιρετάμε το κυπριακό καλοκαίρι με 20 υπέροχες εκδηλώσεις
Το υπόλοιπο του Αυγούστου γεμίζει με μουσική, πολιτισμό και δροσερές στιγμές σε όλη την Κύπρο

Έρχεται ένα μοναδικό καλοκαιρινό πάρτι γεμάτο μουσική, παιχνίδια και BBQ
Η Νεολαία Φρενάρους μας προσκαλεί για μεσημεριανό πάρτι

Κατακόκκινη Πανσέληνος, περίπατος και βραδιά γνωριμίας με μουσική στην Λεμεσό
Μια ξεχωριστή βραδιά στο παραλιακό πεζοδρόμιο

«Η μουσική συναντά τη γλυπτική», την Τρίτη στον παραλιακό του Πρωταρά
Συνεχίζεται την Τρίτη 19 Αυγούστου ο κύκλος εκδηλώσεων «Η μουσική συναντά τη γλυπτική»

«Τα καλοκαίρια μας μικρά κι ατέλειωτοι χειμώνες»: μουσικοχορευτική παράσταση, με καλό σκοπό
Φιλανθρωπική εκδήλωση, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν για την υποστήριξη μαθητών και φοιτητών από τις πυρόπληκτες κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού.

3 πράγματα για να κάνεις σήμερα Δευτέρα στο χωριό
Τα χωριά που συνεχίζουν και σήμερα τις εκδηλώσεις τους

18 υπέροχα πράγματα για να κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις σε πόλεις και χωριά