Δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου 2017
Αφιερωμένο στην κουλτούρα του κρασιού είναι το νέο στέκι της Λάρνακας. Σε έναν όμορφο, ατμοσφαιρικό χώρο, το Vinaria θα κερδίσει τους λάτρεις του κρασιού. Η εκτενής κάρτα περιλαμβάνει, αφρώδη (bubbly, όπως τα γράφουν στο μενού), λευκά, ροζέ, κόκκινα και γλυκά κρασιά από τον Παλιό Κόσμο (π.χ. Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα) και τον Νέο Κόσμο (π.χ. Χιλή, Αργεντινή).

Υπάρχει μια γκάμα από δημοφιλείς και πιο άγνωστες ποικιλίες, ενώ η Κύπρος δίνει, επίσης, την παρουσία της στον κατάλογο. Πολύ δυνατό χαρτί στο μενού αποτελεί το γεγονός, ότι υπάρχουν πολλές ετικέτες by the glass και μάλιστα σε διάφορες ποσότητες (από 70-250 ml), για να δοκιμάζεις πριν να επιλέξεις ή ακόμα και να απολαύσεις τη μισή ποσότητα από μια ετικέτα, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να πάρεις πάνω από ένα είδος κρασιού κατά τη διάρκεια της βραδιάς σου.

Το ποτό σου θα το συνοδεύσεις με ενδιαφέροντα ‘twisted’ tapas της διεθνούς, αλλά και κυπριακής κουζίνας, που είναι όλα ιδανικά για να τα μοιραστείς με την παρέα σου. Θα αρχίσεις με το ‘little things’, που είναι διάφορα τσιμπήματα, όπως πολτός ελιάς, αλλαντικά, αμύγδαλα ψημένα στο φούρνο και μαριναρισμένα λαχανικά, και θα συνεχίσεις με tapas, όπως λουκάνικο chorizo σε σάλτσα από κρασί και μέλι, σαλάτα με χαλούμι στη σχάρα, πορτοκάλι, δυόσμο, ρόκα και μέλι, σουπιά στη σχάρα με κομματάκια τηγανητής πατάτας και chorizo και το πιάτο surf & surf, steak rib eye και γαρίδες με τσίλι και σκόρδο.

Επίσης, υπάρχουν διάφορα μπολ και platter τυριών, αλλαντικών και τσιμπήματα, ανάμεσά τους το ‘αμαρτωλό’ ολόκληρο τυρί camembert στον φούρνο με μούρα. Σημείωσε πως σερβίρουν και brunch.


Σχετικά
Coffee Berry Kύπρου: «Ισότητα σε κάθε γουλιά»
Κοινή πρωτοβουλία με το Γραφείο Επιτρόπου Ισότητας των Φύλων για ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα έμφυλων διακρίσεων
Το Λατσί έχει το δικό του δυνατό "χαρτί" στο ψάρι
Η ψαροταβέρνα-σταθερή αξία που διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στις καλύτερες του νησιού
15 πεντανόστιμες στάσεις για μερακλήδικο σουβλάκι και σεφταλιά στην Κύπρο
Σουβλάκι, σεφταλιά ή μιξ; Βάζουμε στην ατζέντα 15 μαγαζιά για την επόμενη φορά που θα μας πιάσει η λιγούρα
Τέλος εποχής: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Φεττάς, μια εμβληματική μορφή της εστίασης στην Πάφο
Άφησε το δικό της αποτύπωμα στη γαστρονομική ιστορία της πόλης.
Κλείνει (και πωλείται) αγαπημένο καφέ σε ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Κύπρου
Την τελευταία μέρα λειτουργίας του, θα σερβίρει δωρεάν καφέ σε όλους
20 λαχταριστοί λόγοι για να βγεις για φαγητό στη Λεμεσό
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards.
Around the table από τη Mastercard: Η Κύπρος δίνει ξανά ραντεβού με γεύσεις από όλο τον κόσμο
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότερα από 30 επιλεγμένα εστιατόρια σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Από τις 4 Οκτωβρίου, το Ταβερνείο «Το Ιστορικόν» ανοίγει και τις Κυριακές
Το αγαπημένο ταβερνείο επιστρέφει στα κυριακάτικα μεσημέρια, ενώ διεκδικεί και φέτος τον τίτλο της Καλύτερης Ταβέρνας στα Cyprus Eating Awards 2026
5+1 εστιατόρια στο βουνό με πλούσιο μπουφέ την 1η Οκτωβρίου
Πού θα βρεις νόστιμη σούβλα το μεσημέρι της επόμενης Πέμπτης, 1 Οκτωβρίου
11 φανταστικά εστιατόρια που «κρύβονται» στα ξενοδοχεία της Λεμεσού
Μια λίστα με εστιατόρια που ξεχώρισαν και είναι ανάμεσα στα υποψήφια των 22ων Cyprus Eating Awards
Από την 1η Οκτωβρίου, το Black Brick μάς συστήνει τις νέες, λαχταριστές προσθήκες στο μενού του brunch και lunch
Ο σεφ Γιάννης Πρατικάκης υπογράφει τις νέες προτάσεις: γλυκά και αλμυρά croissants, βάφλες, quesadillas, Dipping Burgers για τη μέση και χορταστικά Open Submarines με μια δόση νοσταλγίας.
Μάθε πότε θα απολαύσεις το τελευταίο οφτό της σεζόν στου Θεοδόση
Το τελευταίο οφτό της σεζόν ψήνεται στην Πάνω Δευτερά