Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

9 μαγαζιά με κρέπες που θα λατρέψεις

Γλυκές ή αλμυρές, το σίγουρο είναι ότι θα σε ξετρελάνουν

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2018

Οι κρέπες, το εθνικό έδεσμα της Γαλλίας, είναι και για μας μία από αγαπημένη συνήθεια, καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τους περισσότερους φανς έχουν οι γλυκές, ωστόσο ένα κοινό και μάλιστα μεγάλο έχουν οι αλμυρές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι είτε γλυκιά ή αλμυρή μάς βάζει σε πειρασμό για απόλαυση δίχως ενοχές.

Εμείς τη δοκιμάσαμε και στις δύο εκδοχές της και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο μας άρεσε περισσότερο.

Γι' αυτό και συγκεντρώσαμε, τις 8 αγαπημένες μας στο νησί, απέναντι στις οποίες η λέξη «όχι» μοιάζει πιο αδύναμη από ποτέ.

 

Hari's Creperie
Το Hari's Creperie μετά το Ρέθυμνο, όπου άνοιξε το πρώτο του μαγαζί, ταξίδεψε σε Ηράκλειο και Βελιγράδι ενώ τώρα έφτασε και στη Λευκωσία, για να μας μυήσει στον κόσμο της... λαχταριστής κρέπας! Συγκεκριμένα η Creperie "Haris" γεννήθηκε το 1998 στο Ρέθυμνο, φιλοδοξώντας να προσθέσει μια εναλλακτική πρόταση, φέρνοντας τη μεσογειακή κουζίνα στην κρέπα των Κρητικών, μαζί και μια ποικιλία πλούσιων γεύσεων και ποιοτικών απολαύσεων. Και κάπως έτσι η κρέπα και η βάφλα του Χάρη έχουν πάρει τον τίτλο της καλύτερης και όχι άδικα! Πλέον μπορούμε και στη Λευκωσία να το διαπιστώσουμε αυτό, όπου οι λαχταριστές κρέπες, "προσγειώθηκαν" πριν από μερικούς μήνες.
Στο Hari's Creperie που λειτούργησε στην οδό Στασίνου στην Έγκωμη, θα βρεις τις πιο νόστιμες κρέπες, βάφλες και πανκέικ, φτιαγμένα όλα με τα καλύτερα υλικά της αγοράς, πάντα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πέρα από τους αμέτρητους συνδυασμούς σε αλμυρές κρέπες, στο μενού θα βρεις και κρητικές κρέπες, κρέπες με θαλασσινά, κινέζικες, με μειωμένα λιπαρά, ιταλικές, κυπριακές, μεσογειακές, κρέπες φούρνου αλλά και γλυκές!
Επίλεξε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία υλικών και συνδυασμών, αλμυρών ή γλυκών γεύσεων, ή φτιάξε το δικό σου συνδυασμό και... απογειώσου!
(22422221) Στασίνου 21B, 2404 Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 10.00-23.00.

 

Bizzy Bee
Νόστιμα pancakes, λουκουμάδες κρέπες και βάφλες, συγκεντρώνουν από τα μέσα του περασμένου Αυγούστου, όλους τους πρωτευουσιάνους, σε ένα χώρο! Στη νέα άφιξη της πόλης, το Bizzy Bee, που βρήκε τη στέγη του στην οδό Σίμου Μενάνδρου. Εξάλλου, αποτελούν μερικά από τα αγαπημένα εδέσματα μικρών και μεγάλων. Εδώ λοιπόν τα pancakes βάζουν τα καλά τους, «ντύνονται» με σιρόπια, φρέσκα φρούτα και όποιο άλλο υλικό εξιτάρει τον ουρανίσκο σου, και σε περιμένουν να τα απολαύσεις. Όπως και οι βάφλες αλλά και οι κρέπες, τις οποίες θα βρεις στο πιο λαχταριστό μενού της πόλης. Όσον αφορά στις κρέπες, στο μενού θα βρεις 4 επιλογές, για να διαλέξεις τη δική σου αγαπημένη.
Πληρ. 96495000.

 

Bob-a-lou Creperie Café
Σε κεντρική τοποθεσία, στην πιο πολυσύχναστη λεωφόρο της πόλης, η ανακαινισμένη κρεπερί, αποτελεί ένα από τα καλύτερα στέκια της πόλης για ποιοτική και πεντανόστιμη κρέπα, βάφλα, αλλά και για καφέ. Ένας χώρος φιλικός για κάθε ηλικία, και εξοπλισμένος με μεγάλες τηλεοράσεις για τις νύχτες ποδοσφαίρου. Από το πρωί σερβίρει πρόγευμα και το βράδυ προσφέρεται για καφέ και τέλειες γλυκές συνταγές, σε κρέπες και βάφλες. Όσον αφορά στις κρέπες, στο μενού θα βρεις πολλούς συνδυασμούς τόσο σε αλμυρές όσο και γλυκές, ενώ μπορείς επιλέγοντας τα δικά σου αγαπημένα υλικά, να φτιάξεις τη δική σου.
Λεωφ. Μακαρίου 182Α, Λεμεσός. Πληρ. 70007069.

 

Γλυκοπωλείο
Ένα καφέ, με αυθεντικό χαρακτήρα που στηρίζει τη νοοτροπία της κυπριακής κουζίνας. Το Γλυκοπωλείο ξέρει να παντρεύει την παράδοση με το σήμερα προσφέροντας, πέρα από λαχταρισοτούς λουκουμάδες, βάφλες και γλυκά, και κρέπες με αυθεντική συνταγή από τη Nutella, σε λαχταριστές εκδοχές, με σοκολάτα πραλίνα, σοκολάτα λευκή, με αμύγδαλο, ινδοκάρυδο, μπισκότο, καρύδια και ό,τι άλλο τραβά η όρεξή σου.
Νικοδήμου Μυλωνά 1, Λεμεσός. Πληρ. 25 250011.

 

Creperie Agkiras
Σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές στο κέντρο της Λεμεσού, και συγκεκριμένα πίσω από το Mεσαιωνικό Κάστρο, θα βρεις ένα μικρό μαγαζάκι με πολλές λιχουδιές, που απευθύνεται σε όλους! Στο λιγούρι, στον πεινασμένο περαστικό, σον ξενύχτη, στον vegan, στον γυμνασμένο! Ο λόγος για την Creperie Agkiras στην οδό Αγκύρας, όπου σου δίνεται η ευκαιρία να απολαύσεις μία από τις καλύτερες κρέπες της πόλης.
Το μυστικό της επιτυχίας είναι ο τελειομανής σεφ της κρεπερί (ο οποίος μια τρελά την έχει για να λέμε και την αλήθεια) που δημιούργησε την αποκλειστική συνταγή και επιμελήθηκε τους γαστρονομικούς συνδυασμούς κρέπας που πραγματικά σου προκαλούν εθισμό με μια και μόνο δοκιμή.
Εκτός από ποιότητα και ασύγκριτη γεύση, η Creperie Agkiras καινοτομεί και προσφέρει την επιλογή της Vegan κρέπας (στη γλυκιά αλλά και στην αλμυρή της εκδοχή), ιδανική για τις περιόδους νηστείας, αλλά και όλους όσοι ακολουθούν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής!
Οδός Αγκύρας, Λεμεσός. Πληροφορίες: 95161316.

 

Bonbon Crepes
Σε κεντρική τοποθεσία στο Παραλίμνι και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία του δήμου, το Bonbon Crepes αποτελεί ένα από τα καλύτερα στέκια της περιοχής για ποιοτική και πεντανόστιμη κρέπα, πλούσια και χορταστικά σάντουιτς αλλά και burgers. Ένα μικρό μαγαζί που δουλεύει κυρίως με take away και delivery παραγγελίες. Ως εδώ καλά!
Αυτό που κάνει τις κρέπες του Bonbon να ξεχωρίζουν (εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το 1995) είναι τόσο το μέγεθος (που ομολογουμένως είναι διπλό και εντυπωσιακό) όσο και οι αμέτρητοι συνδυασμοί υλικών που απογειώνουν τη γεύση.
Επίλεξε ανάμεσα σε Καφέ Σοκολάτα, Άσπρη σοκολάτα, bueno, καραμέλα, μέλι, φυστικοβούτυρο, φαρίν λακτέ, λεμόνι, μπανάνα, χαλεπιανό, oreo μπισκότο, ινδοκάρυδο, τρούφες, caprice, φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια, τρούφα, φρέσκες φράουλες, φρέσκες μπανάνες, ρόδι, διάφορες σοκολάτες και απογείωσε τη γεύση. Σημείωσε και τα τυρί, χαμούμι, ρόστο, μπέικον για την αλμυρή. Μοναδικές, γλυκές, super απολαύσεις, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!
Πληρ. 99729888.

 

Crepaland
Η Crepaland ξεκίνησε από την Κεφαλλονιά για να κατακτήσει Ελλάδα και Κύπρο με τη δική της ανεπανάληπτη συνταγή για λεπτές και τραγανές κρέπες σε ευφάνταστες γευστικές εκδοχές. Ο λαχταριστός κόσμος της Crepaland, που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους, εξαπλώνεται και μεγαλώνει. Σε ένα από τα συνολικά πέντε καταστήματα Crepaland στην Κύπρο, θα βρεις τον αγαπημένο σου συνδυασμό ανάμεσα σε πολλές επιλογές. Σημείωσε ότι οι επιλογές είναι πολλές και περιλαμβάνουν από κρέπες διαίτης και κρέπες με αλεύρι ολικής αλέσεως με συνδυασμούς υλικών όπως μοτσαρέλα, ντομάτα, πέστο βασιλικούή μαύρη ζάχαρη, σταφίδες, φράουλες, κονιάκ και σαντιγί και κρέπες για παιδιά.
Λεωφόρος Θεμιστοκλή Δέρβη 25, Λευκωσία, τηλ. 22 261050.
Αρχ. Μκαρίου Γ΄ 314, Λακατάμια, τηλ. 22380555.
28ης Οκτωβρίου 4Γ, Έγκωμη, τηλ. 22261000.
Κυρηνείας 96, Αγλαντζιά, τηλ. 22333535.
Kings Avenue Mall, Τάφοι των Βασιλέων, Κάτω Πάφος, τηλ. 26952200.

 

Αλμυρό Γλυκό
Στα τρία καταστήματα τους στη Λευκωσία, θα βρεις αμέτρητους συνδυασμούς υλικών, για να φτιάξεις το δικό σου γλυκό πειρασμό. Επίλεξε ανάμεσα σε Σοκολάτα, Άσπρη σοκολάτα, σοκολάτα bueno, m&m's, καραμέλα, μέλι, μπισκότο, μπισκότο oreo, καβουρδισμένα φουντούκια, καρύδια, τρούφα, αναρή, ινδοκάρυδο, φρέσκες φράουλες, φρέσκες μπανάνες, μήλα σε ρούμι και απογείωσε τη γεύση.
Ομήρου 3Γ, Πλατεία Ελευθερίας, Λευκωσία, τηλ. 22680002.
Mall Of Cyprus, Βεργίνας 3, Στρόβολος, τηλ. 22570201.
Ηλία Παπακυριακού 22, Έγκωμη-Μακεδονίτισσα, τηλ. 22252211.

 

Crepa Crepa
Η αλυσίδα Crepa Crepa, το απόλυτα ποιοτικό brand στη δημιουργία κρέπας, που εμπιστεύονται χιλιάδες καταναλωτές στην Ελλάδα, το Κατάρ και την Τυνησία, ήρθε και στην Κύπρο πριν από λίγους μήνες και υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε γευστική σας απαίτηση. Το νέο μαγαζί για κρέπες ήρθε για να μας γλυκάνει με τις δημιουργίες του. Το Crepa Crepa έχει επιλέξει παραδοσιακά και αυθεντικά υλικά τα οποία χρησιμοποιεί με ξεχωριστό τρόπο για να δημιουργήσει μοναδικές προτάσεις. Oι λαχταριστές κρέπες με επιρροές απ΄ όλο τον κόσμο, τα παιχνιδιάρικα crepa bites για όλη την παρέα, το ξεχωριστό crepa dog, το ανατρεπτικό crepa cone που δίνει καινούριο νόημα στο παραδοσιακό χωνάκι παγωτό και φυσικά τα απόλυτα pancakes, θα τρελάνουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Αν είστε λάτρης του καφέ, η ιδιαίτερη ποικιλία της Crepa Crepa και ο μοναδικός τρόπος ψησίματος σε ξυλόφουρνο θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε όσα γνωρίζετε μέχρι τώρα για τον καλό καφέ.
Crepa Crepa Λεμεσός, Κανάρη 15 & Σαριπόλου. Τηλ. Επικοινωνίας: 25 771710/ Facebook: Crepa Crepa Cyprus

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close