Εκδρομές να πας , Guide

Ανακαλύπτουμε 6 πανέμορφα ορεινά χωριά της Λευκωσίας

Ανηφορίζουμε στις κοινότητες ανάμεσα σε Μαχαιρά και Μαδαρή για φαγητό και διαμονή

Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2017

Φεύγοντας από την πόλη ανηφορίζεις για τα χωριά της Πιτσιλιάς (ανάμεσα στον Μαχαιρά και στη Μαδαρή) κι ακολουθείς τη διαδρομή Φαρμακάς, Παλαιχώρι, Ασκάς, Φτερικούδι, Φικάρδου με κατάληξη τον Λαζανιά.

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ
Στο Παλαιχώρι, την εκκλησία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, που από το 2000 περι λαμβάνεται, μαζί με εννέα άλλες τοιχογραφημένες βυζαντινές εκκλησίες του Τροόδους, στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Για να δεις την εκκλησία και για μια εξαιρετική ξενάγηση επικοινώνησε από πριν με τον κ. Κυριάκο Λαγό στο 99793362. Μετά ανέβα και στον λόφο του χωριού, για να απολαύσεις πανοραμική θέα. Από εδώ θα καταλήξεις στον κεντρικό δρόμο, από όπου μπορείς να προχωρήσεις προς την Κοιλάδα της Μαρούλενας.


Χωριό Ασκάς

Επίσης, σ' αυτό το σημείο φυσικής ομορφιάς μπορείς να περπατήσεις το μονοπάτι 3 χλμ., που καταλήγει στο Απλίκι. Στον Ασκά, τον παλιό ελιόμυλο που βρίσκεται δίπλα στην όμορφη εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, στο κάτω μέρος του χωριού. Εάν βρεθείς στο πάνω μέρος, αξίζει να ακολουθήσεις ένα μονοπάτι της φύσης, που θα σε πάρει στον ελιόμυλο, αλλά και σε μια μικρή πλατειούλα του χωριού.

ΠΟΥ NΑ ΦΑΣ
Ιεράμπελος, Φαρμακάς

Το εστιατόριο του οινοποιείου Santa Irene είναι ένας χώρος, όπου κυριαρχεί το ξύλο, με industrial πινελιές και τραπέζια σε μίνιμαλ μοναστηριακό σχεδιασμό. Η κουζίνα του σερβίρει πλούσιο μπουφέ τις Κυριακές, και ένα a la carte μενού για Πέμπτη-Σάββατο. Η εξωτερική πανοραμική βεράντα με θέα τα βουνά και το φράγμα του χωριού θα σε μαγέψει. (22515505)

Ταβέρνα Γιαννακός, Φικάρδου
Σε ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της Κύπρου, το Φικάρδου, η ταβέρνα αυτή σερβίρει καθημερινά αυθεντικούς κυπριακούς μεζέδες (€15 το άτομο) και φαγητά σχάρας. Το μαγαζί είναι πετρόκτιστο, διώροφο, με ένα ζεστό εσωτερικό χώρο, τζάκι και έντονο το κυπριακό στοιχείο. (22633311, 99689497)

ΠΟΥ NΑ ΜΕΙΝΕΙΣ
Isminis Petroktisto, Παλαιχώρι

Ένα πετρόκτιστο σπίτι χτισμένο πριν από περίπου 100 χρόνια και πρόσφατα ανακαινισμένο με βάση την παραδοσιακή, τοπική αρχιτεκτονική κληρονομιά και πολιτισμό, μετατράπηκε σε παραδοσιακά διαμερίσματα με υπέροχη θέα. Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα διαμερίσματα, το καθένα με δικό του μπάνιο και εξοπλισμένη κουζίνα. Στην κορυφή υπάρχει μια ευρύχωρη εσωτερική αυλή με εκπληκτική θέα στο χωριό. Η διανυκτέρευση κοστίζει μόνο €39 το διαμέρισμα. (99438681)

Λύχνος, Ασκάς
Το 200 ετών κτίσμα στον όμορφο Ασκά, που οι τωρινοί ιδιοκτήτες του με σεβασμό και αγάπη αναπαλαίωσαν και μεταμόρφωσαν σε έναν ξενώνα για όλες τις εποχές, υπόσχεται μια ζεστή και ξεχωριστή, παραδοσιακή φιλοξενία. Διαθέτει τέσσερις σουίτες (Μπακάλι-κο, Σανιδωτό, Ξυλουργείο, Δίχωρο), με ζεστασιά, αισθητική και ιδιαίτερο χαρακτήρα η καθεμία και με τις απαραίτητες ανέσεις, ώστε να μη σου λείψει τίποτα. Οι τιμές του αρχίζουν από €85-€135 το βράδυ (για δύο άτομα), συμπεριλαμβανομένου προγεύματος στην ταβέρνα τους. (22642641)

Το Σπίτι της Ευγενίας, Ασκάς
Το 'Σπίτι της Ευγενίας' βρίσκεται στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού Ασκάς. Το ανακαινισμένο κτίριο αποτελείται από τέσσερα άνετα στούντιο. Από τα όμορφά του μπαλκόνια μπορείς να απολαύσεις τη θέα των απότομων λόφων του χωριού. Το σπίτι είναι ένα ορμητήριο για τη γύρω περιοχή της Πιτσιλιάς, που με τα ωραία τοπία και τη λαϊκή αρχιτεκτονική, σίγουρα αξίζει να επισκεφτείς. Η τιμή για διαμονή δύο ατόμων είναι €55. (22642344)

Farmakas Living, Φαρμακάς
Το κατάλυμα αυτό προτείνει πέντε υπέροχα διαμερίσματα, που συνδυάζουν την παράδοση με την πολυτέλεια, για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής! Προσφέρουν μονάδες ιδανικές για οικογένειες, ζευγάρια, αλλά και μόνους ταξιδιώτες! Υπάρχει η πιθανότητα να απολαύσεις το πρόγευμά σου στο εστιατόριο Ιεράμπελος και οι τιμές του αρχίζουν από €60-€90 το βράδυ. (22498150)

Διόνυσος, Σαράντι
Κατευθύνσου νότια της Μαδαρής όπου βρίσκεται το πανέμορφο χωριό Σαράντι το οποίο διαθέτει τον παραδοσιακό ξενώνα Διόνυσος (99882901 & 99903170) με δέκα στούντιο και θέα το βουνό και το πράσινο. Οι τιμές για διαμονή αρχίζουν από €50 (το βράδυ) για δύο άτομα. Στο χωριό υπάρχουν και δύο εξαιρετικές ταβέρνες (Η Φουντουκιά και Η Καστανιά) για παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα.

Για διαμονή στο χωριό μπες στο www.agrotourism.com.cy
Sponsored content Κυπριακη Εταιρεία Αγροτουρισμού

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close