25 January 2018
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Η Σωτήρα προβάλλει την "Ιστορία της Πράσινης Γραμμής"

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας, με γυρίσματα σεΛευκωσία, Αλαμινό, Σωτήρα και Πιττοκόπο.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Ιανουαρίου 2018

Ο Δήμος Σωτήρας προβάλλει την κινηματογραφική ταινία "Η Ιστορία της Πράσινης Γραμμής" του Κύπριου Σκηνοθέτη, Πανίκου Χρυσάνθου, την Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου, στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας.

Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στην Σωτήρα.

Ο Κύπρος (Μιχάλης Σοφοκλέους), ένας Ελληνοκύπριος στρατιώτης, που στέλλεται να υπηρετήσει στην 'πράσινη γραμμή' της Λευκωσίας, ανακαλύπτει ότι ένας από τους απέναντι στρατιώτες, ο Μουράτ, μένει στο σπίτι του. Ο πόλεμος ανάγκασε και τους δυο να μετακινηθούν - τον Κύπρο από το βορρά στο νότο και τον Μουράτ από το νότο στο βορρά. Όταν ο Μουράτ πάει με άδεια στο χωριό, φέρνει στον Κύπρο ένα δώρο από το σπίτι του, μιαν οικογενειακή φωτογραφία, η οποία ξυπνά τα φαντάσματά του. Μέσα είναι ο σκοτωμένος του πατέρας και η γυναίκα που αγαπούσε. Όταν ο Μουράτ του προτείνει να κάμουν από ένα κρυφό ταξίδι ο καθένας στην "άλλη πλευρά", ο Κύπρος δέχεται χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες...

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή Κύπρου και Ελλάδας, που υποστηρίχτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το ευρωπαϊκό ταμείο Eurimages, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την ΕΡΤ, το ΡΙΚ και το πρόγραμμα Media. Η ταινία γυρίστηκε στην πράσινη γραμμή της Λευκωσίας, την Αλαμινό, τη Σωτήρα και τον Πιττοκόπο.

Στους κύριους ρόλους βρίσκουμε τους ηθοποιούς Μιχάλη Σοφοκλέους, Cihan Tariman, Matthias Lier, Μαρία Μουστάκα, Αντρέα Τσουρή, Θεόδωρο Μιχαηλίδη, Baris Refikoglu, Αχιλλέα Γραμματικόπουλο, Γιάννα Λευκάτη, Δημήτρη Ξύστρα, Erdogan Kavaz, Αντρέα Αργυρίδη, Σκεύο Πολυκάρπου και Σίμο Τσιάκκα.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου στο Δηματικό Θέατρο Σωτήρας, στις 19.30-21.30.

 

Ώρα: 19:30.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close