Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2018
Με θέα τη θάλασσα και το αρχαίο κάστρο της Πάφου θα παρακολουθήσουμε τέσσερεις ηθοποιούς και έναν κιθαρίστα να μας παρουσιάζουν τον μύθο του Ιππόλυτου του Ευριπίδη, με μια σημερινή θεατρική συμπεριφορά και μια σύγχρονη επικοινωνιακή εικόνα.

Ο Ιππόλυτος (γιος της Αμαζόνας Ιππολύτης) είναι αθλητής και ταγμένος στην αγνότητα του σώματος και του πνεύματος, και ενάντια στον έρωτα και την πράξη του έρωτα. Η νεαρή και όμορφη γυναίκα του πατέρα του, Φαίδρα, είναι ερωτευμένη μαζί του. Για το απαγορευμένο του πόθου της, αλλά και την αντίδραση του Ιππόλυτου στο άκουσμα της «φήμης», αυτοκτονεί. Θα κατηγορήσει όμως, ψευδώς, τον νεαρό. Οργισμένος ο πατέρας του Ιππόλυτου και βασιλιάς της Αθήνας, Θησέας, επιθυμεί την εξορία, ακόμα και το θάνατο του γιου του. Οι δύο άντρες λογομαχούν, ο καθένας με τη δική του ηθική και πεποίθηση, δύναμη ή αδυναμία, λογική ή παραλογισμό, γνώση ή άγνοια. Η θεά του Έρωτα, Αφροδίτη, θα ξεκινήσει όλη αυτή την πλεκτάνη ενώ η θεά των βουνών και των δασών, Άρτεμις, θα δώσει τη λύση μεταξύ πατέρα και γιού, χωρίς βέβαια την αποφυγή των τραγικών συνεπειών.

Σε αυτή την διακριτικά λιτή διασκευή του Ανδρέα Αραούζου, η Στέλα Φυρογένη υποδύεται την Φαίδρα, ο Φώτης Αποστολίδης τον Θησέα και ο Δημήτρης Χειμώνας τον ομώνυμο τραγικό ήρωα. Το θεϊκό στοιχείο του μύθου ενσαρκώνει ο Φώτης Καράλης ενώ την πρωτότυπη σύνθεση υπογράφει, και προσφέρει ζωντανά με ηλεκτρική κιθάρα, ο Σταύρος Μακρής. Κίνηση και χορογραφία σχεδιάζει ο Φώτης Νικολάου και φωτισμούς ο Κώστας Χαραλάμπους.
Στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί μία μόνο παράσταση, την Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2018, στις 8:00 μ.μ. Στο roof-bar OURANOS, 3ος όροφος, ξενοδοχείο Annabelle.
Εισιτήρια: €15 και €12. Κρατήσεις στο 26885000.
-
Annabelle
11 Ιουλίου 2018
Σχετικά
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία
17 θεατρικά ραντεβού στην Κύπρο αυτόν τον Οκτώβριο
Πρεμιέρες, αγαπημένες επαναλήψεις, κωμωδίες, μυστήριο και διεθνείς παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου αυτόν τον μήνα.
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το έργο «Ένα ψέμα του μυαλού» του Σαμ Σιέπαρντ
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα