Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου 2019
Χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαθύ βαροµετρικό αναµένεται την Τρίτη.
Σήµερα, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος, αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά αναµένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ για να καταστούν σύντοµα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και αργότερα µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 16 στα υπόλοιπα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα επικρατεί παγετός.
Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και στα ψηλότερα ορεινά χιονόπτωση. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά στα προσήνεµα µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης, αλλά στα ανατολικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 7 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.
Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες, καθώς και πολύ ισχυροί µέχρι σφοδροί άνεµοι. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ τη νύκτα αναµένεται χιονόπτωση και στα ηµιορεινά. Η θερµοκρασία κατά τη διάρκεια της µέρας θα κυµανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα µε τη ∆ευτέρα, που είναι και κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ωστόσο από το βράδυ αναµένεται να σηµειώσει αισθητή πτώση.
Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας. Στα ορεινά και τα ηµιορεινά αναµένεται να πέσει και χιόνι. Σταδιακά µετά το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος µε την θερµοκρασία να σηµειώνει άνοδο για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Το ύψος του χιονιού στην πλατεία του Τροόδους, την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 47 εκατοστά.
Σχετικά
Kαιρός: Έρχεται σκόνη και άνοδος της θερμοκρασίας - Πότε επιστρέφουν οι βροχές
Αναλυτικά η πρόγνωση
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Παπαδάκης ύστερα από έμφραγμα
Ο δημοσιογράφος είχε μεταφερθεί στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου έγιναν προσπάθειες ανάνηψης
Σοβαρά προβλήματα στα ελληνικά αεροδρόμια - Σταμάτησαν οι πτήσεις
Δεν πραγματοποιούνται απογειώσεις και προσγειώσεις - Κανονικά εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που είναι στον αέρα
Νέες χρεώσεις για τους τουρίστες στην Ευρώπη το 2026
Τι πρέπει να γνωρίζετε, εισιτήριο μέχρι και σε δωρεάν αξιοθέατα
Αυτή η κυπριακή πόλη ανακηρύχθηκε Καλύτερος Πολιτιστικός Προορισμός της Ευρώπης για το 2026
Μία νέα, εξαιρετικά σημαντική διεθνή διάκριση
Αυτό θα είναι το σκηνικό του καιρού το σαββατοκύριακο
Αύξηση θερμοκρασίας με αυξημένες τοπικές νεφώσεις τις επόμενες μέρες
Έρχονται οδικά έργα παγκύπρια – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Οδικά έργα σε εξέλιξη σε αυτοκινητόδρομους και κύριες οδικές αρτηρίες παγκύπρια
Η πρώτη ολική έκλειψη Ηλίου στην Ευρώπη έπειτα από 27 χρόνια και άλλα αστρονομικά γεγονότα για το 2026
Το 2026 μας επιφυλάσσει επίσης τρεις υπερπανσελήνους
Αυτός είναι ο κορυφαίος παραθαλάσσιος προορισμός στον κόσμο για το 2026
Η Καραϊβική στην κορυφή του κόσμου, με αυξανόμενο τουρισμό και παραλίες παγκόσμιας κλάσης
Αυτή είναι η πιο πολυτελής πόλη στον κόσμο για να ζήσει κανείς
Η Πόλη του Φωτός κατακτά την κορυφή ως ο πιο εκλεκτός τόπος διαμονής στον κόσμο