Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2019
Με το βραβευμένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Ντένις Κέλλυ "Τα Ορφανά" που παρουσιάζει το Θέατρο "Αντίλογος", ανοίγει την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, η αυλαία των Τρίμηνων Θεατρικών Παραστάσεων, που διοργανώνει για μία ακόμη χρονιά, τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο ο Δήμος Αγίας Νάπας και έχει καθιερωθεί πλέον θεσμός.
Στόχος του Δήμου είναι η προαγωγή της θεατρικής τέχνης και να προωθήσει τα θεατρικά έργα που παρουσιάζουν τα θέατρα του τόπου μας στην Αγία Νάπα καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Αμμοχώστου.
«Τα Ορφανά» είναι ένα επίκαιρο έργο που καταπιάνεται με τα όρια της ηθικής των ανθρώπων, με τα φαινόμενα του ρατσισμού, του εκφοβισμού, της φτώχειας και της ορφάνιας και συστήνεται για άτομα άνω των 15 ετών. Τη μετάφραση έχει κάνει η Κοραλία Σωτηριάδου ενώ τη σκηνοθεσία ο Νεοκλής Νεοκλέους, ο οποίος συμμετέχει στην παράσταση και ως ηθοποιός. Η Σκηνογραφία/Ενδυματολογία ανήκει στην Μαρίζα Παρτζίλη, η Μουσική Επιμέλεια στην Εύα Σταύρου και ο Σχεδιασμός Φωτισμού στον Σταύρο Τάρταρη. Πέρα του Νειοκλή Νεοκλέους λαμβάνουν επίσης μέρος οι ηθοποιοί Γιώργος Νικολάου και η Χριστίνα Χριστόφια.
Ακολουθούν επτά αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουν επαγγελματικά και ερασιτεχνικά θέατρα της χώρας μας, όπως: «Ο Γλάρος» από το Θέατρο Δέντρο (Παρασκευή 08/02), «Ιστορίες των Κόσμων» με τους Μαρίνα Κατσαρή και Βαγγέλη Γέττο (Κυριακή 10/02), «Το Θαυμαστό Ταξίδι» από το Θέατρο Μασκαρίνι (Σάββατο 16/02), «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» από το Θέατρο Δέντρο (Τρίτη 19/03), «Προχωρήστε στο Διάδρομο» Go Ahead από το Θέατρο Ανατροπές, (Παρασκευή 22/03), «Performance» από το Θέατρο Δέντρο (Τετάρτη 27/03) και «Τα Πιόνια του Βασιλιά» με τους Μαρίνα Κατσαρή και Roberto Braham (Tετάρτη 03/04).
Όλες οι παραστάσεις θα διεξάγονται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αγίας Νάπας η ώρα 8.00μ.μ εκτός από την παράσταση «Το Θαυμαστό Ταξίδι» από το Θέατρο Μασκαρίνι (Σάββατο 16/02) η οποία αρχίζει στις 5:00μμ.
Είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Σχετικά
«Η Φάλαινα»: Μόλις ανακοινώθηκε μία ακόμα επιπλέον παράσταση στη Λευκωσία
Η παράσταση, που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς, έρχεται Κύπρο
Τα αποτελέσματα των 37ων Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου
Με τη συμμετοχή 54 σχολείων από όλη την Κύπρο, οι Αγώνες έδωσαν στο κοινό θαυμάσιες παραστάσεις και στα παιδιά την ευκαιρία να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους
«Ματωμένα Στέφανα»: Ο Λόρκα στην κυπριακή διάλεκτο από την ΕΘΑΛ
Μεταφέρει τη δράση σε ένα μεικτό χωριό της Κύπρου των αρχών της δεκαετίας του 1960
H Θεατρική Ομάδα Garage ανεβάζει το κοινωνικό έργο «Κύκλος Ψυχοθεραπείας»
Βασισμένο στο έργο του Matias Del, σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου
"Απόψε ΧωρίΖΩ": Μία νέα κυπριακή κωμωδία της Μαρίνας Φραγκεσκίδου
Πρεμιέρα 26 Απριλίου στην Μουσική Σκηνή Κύκλος στη Λεμεσό
«Ορφανά» του Dennis Kelly στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει το έργο «Ορφανά» του Dennis Kelly σε σκηνοθεσία Νεοκλή Νεοκλέους.
EASTERMAN: Ψυχολογικό θρίλερ από τη θεατρική ομάδα w(in) the margins
Στο επίκεντρο της παράστασης βρίσκεται ένας συγγραφέας που επισκέπτεται ένα διαβόητο ψυχιατρικό άσυλο στην Αγγλία
"Η Κυριακή μεσημέρι μας": Μια παράσταση – κατάθεση ψυχής για όλα όσα βαραίνουν, για όλα όσα μας ενώνουν
Για τρεις μόνο παραστάσεις
Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου και «ο ελέφαντας στο δωμάτιο»
«Ενώ ορισμένες τεχνολογίες είναι πολύ χρήσιμες, το πρόβλημα να μην γνωρίζουμε ποιος βρίσκεται στην άλλη άκρη του κύκλου επικοινωνίας είναι βαθύ και συμβάλλει σε μια κρίση αλήθειας».
Η θρυλική Γαλλίδα ηθοποιός Φανί Αρντάν με το έργο "Κασσάνδρα" στην Κύπρο
Με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας.
Δωρεάν παραστάσεις από τον ΘΟΚ για δύο μέρες
Ο ΘΟΚ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δωρεάν εισιτήρια για το κοινό
«Mάλιστα κύριε Ζαμπέτα»: Η sold out επιτυχία της Αθήνας, έρχεται στην Κύπρο
Έρχεται για περιορισμένες παραστάσεις, η παράσταση με τους Βίκυ Σταυροπούλου, Κώστα Κόκλα, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρη Ελευθερίου, Αντώνη Κρόμπα, την Χριστίνα Τσάφου και τον Θοδωρή Αθερίδη