Cyprus Eating Awards , Οι βραβευμένοι

Σ' αυτό το εστιατόριο θα φας το καλύτερο ψάρι της Κύπρου

Αυτό είναι το εστιατόριο που αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Ψάρι στα φετινά Eating Awards

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2018

Κατηγορία: Ψάρι
Βραβευμένο: Καλαμιές, Πρωταράς

Βραβευμένο εστιατόριο για δεύτερη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του, που χαροποιεί από το 1975 τους λάτρεις των φρέσκων ψαριών, της δημιουργικής κουζίνας και των παραδοσιακών πιάτων του νησιού. Με πυλώνες τη χρήση μόνο της φρέσκιας ψαριάς της ημέρας -αλιευμένη από τη θάλασσα της περιοχής- και την οικογενειακή, φιλική ταυτότητα και εξυπηρέτηση, η οικογένεια των ιδιοκτητών, συνεχίζει ακάθεκτη να μαγνητίζει στο πανέμορφο by the sea σκηνικό του κόλπου Καλαμιών στον Πρωταρά.

Πρώτο μέλημά σου είναι να ακολουθήσεις τον Αντώνη στις περίοπτες γυάλες και ενυδρεία στρειδιών και αστακών, μα και στα ψυγεία-συντηρητές, που είναι φορτωμένα με ποικίλα θαλασσινά. Αφού επιλέξετε μαζί τα επιθυμητά ψαρικά και τον τρόπο ψησίματός τους, αυτά θα οδηγηθούν στις state of the art κουζίνες του εστιατορίου.

Από εκεί και πέρα, η ψυχή της κουζίνας, η Μαρία, θα αναλάβει να τα μετουσιώσει σε γαστρονομικούς πειρασμούς που σίγουρα θα μιλάς με θαυμασμό για κάθε έναν από αυτούς και την επομένη. Υποδέξου τη σαλάτα με κουσκούς, χαλλούμι σχάρας και παστά σύκα ή εκείνη με πικάντικη ρόκα, παρμεζάνα, γαρίδες και σολομό, πλάι σε απείρως δημιουργική τριλογία από έγχρωμο χούμους, λευκό ταραμά, φρεσκοφτιαγμένη τυροκαυτερή και μελιτζανοσαλάτα.

Ετοιμάσου για τις γαρίδες ψημένες με μαστίχα και καρύδα, τα αχνιστά μύδια και για τα αριστοτεχνικά τηγανισμένα μπαρμπούνια, τις γόπες και τις κουρκούνες συνοδευμένα με κοκκινοχωριάτικες πατάτες. Κι αν είσαι της σχάρας, να εύχεσαι οι ψαράδες της περιοχής να έχουν πετύχει καμιά μεγάλη σκορπίνα, έναν στρουμπουλό ορφό ή μια συναγρίδα, για να τα απολαύσεις ορθότατα ψημένα μαζί με al dente λαχανικά και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, πίνοντας ακόμη ένα ποτηράκι κρασί από τη εξαιρετική λίστα οίνων του εστιατορίου.

Όσο για την πορτοκαλόπιτα της Μαρίας, που δροσίζεται με παγωτό βανίλια και τη θρυλική της καρυδόπιτα, τα λόγια είναι περιττά. 

Ιδιοκτήτες: Μαρία Ζαχαριάδου Μουστάκα & Ξένιος Ζαχαριάδης
chef: Μαρία Ζαχαριάδου Μουστάκα


INFO: (23831145) Περνέρα , Πρωταράς , Ελ. επ. Αμμοχώστου. Δ-Κ 11.00-23.00.

 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close