Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Δοκιμάσαμε τα νέα υπέροχα πιάτα του Παντοπωλείου

Στη Μετοχίου φύσηξε αέρας γευστικής ανανέωσης!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2019

Το πολυβραβευμένο και αγαπημένο εστιατόριο της πρωτεύουσας Παντοπωλείο Καλή Όρεξη έχει ανανεώσει το μενού του φαγητού του και εμείς σπεύσαμε να το δοκιμάσουμε!

Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη, είναι από τα εστιατόρια που έχουν γράψει ιστορία ταξιδεύοντάς μας γευστικά στην ψαγμένη ελληνική κουζίνα, αγγιγμένη με άφθονες νότες από Κύπρο. Μετρά πολλά βραβεία και τελευταία πρόσθεσε στη συλλογή του ακόμη ένα στην κατηγορία Καλύτερη Μεσογειακή κουζίνα από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων / Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques.

Το ολοκαίνουριο μαγαζί του δε, είναι ένας μοντέρνος, οικείος και πεντακάθαρος χώρος, με υποδειγματική εξυπηρέτηση και (πλέον) άψογη ηχητική, όπου μπορείς να βρεθείς με την παρέα (και όχι μόνο) και να απολαύσειςευχάριστα το φαγητό σου.

Από τη στιγμή που μετακόμισε στη Μετοχίου, άρχισε μια διαδικασία μετρημένης ανανέωσης, κάτι που το βλέπεις και στα καινούρια πιάτα, τα οποία σερβίρει. Άλλωστε, οι ιδέες του ταλαντούχου σεφ Ηλία Λέκα συνεχίζουν να είναι δημιουργικές με ιδιαίτερες πινελιές και παρουσιάζονται τόσο στα πιάτα ημέρας του, που βασίζονται στην εποχικότητα, όσο και στα υπόλοιπα πιάτα του μενού, από τα ορεκτικά μέχρι τα κυρίως.

Όπως το πολύ καλό καλαμάρι στη σχάρα με βάση του το νοστιμότατο σπανακόρυζο, το οποίο θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου, αλλά και οι απολαυστικοί τραχανοκεφτέδες.

Γευστική ανανέωση
Ό,τι βγαίνει από την κουζίνα δεν μοιάζει μόνο αλλά είναι απολαυστικό, από τις κλασικές επιλογές που ξέρεις κι αγαπάς μέχρι τα νέα πιάτα με χειμερινό χαρακτήρα, που προστέθηκαν στο μενού στις αρχές του χρόνου. Ανάμεσάτους μια σαλάτα με το γνωστό super food κινόα που συνδυάστηκε με καπνιστό σολομό και μ’ ένα μαλακό κρητικό τυρί, το αμαρίνο.

Στα ορεκτικά ‘εισέβαλε’ μια τριλογία λουκάνικων, που τα συνοδεύει μια ενδιαφέρουσα σος μουστάρδας. Ένα κρασάτο κυπριακό, ένα αρωματικό πρασάτο και ένα πικάντικο βοδινό λουκάνικο.

Πολύ ξεχωριστή είναι και η τάρτα με γραβιέρα Κρήτης, γλυκοπατάτα και καπνιστό χοιρομέρι σε χειροποίητη σφολιάτα. Περνώντας στα κυρίως πιάτα, οι αλλαγές που θα βρεις θα σε ιντριγκάρουν ακόμα περισσότερο. Κι αυτό γιατί μπορείς να απολαύσεις το δημοφιλές λαβράκι του Παντοπωλείου με μια καινούρια γαρνιτούρα, το οποίο σερβίρεται με άγρια χόρτα και μαραθόριζα ελαφρά αρωματισμένα με ούζο και συνοδεύεται με πουρέ από παντζάρι.

Επιπλέον προστέθηκε και ένα φρέσκο φιλέτο σολομού που συνοδεύεται με σάλτσα λεμονιού και ρύζι με λαχανικά. Τέλος, ενδιαφέρουσα είναι η ιδέα του φρέσκου φιλέτου κοτόπουλου, που είναι γεμιστό με σπανάκι και κρεμώδες τυρί και σερβίρεται με άγριο ρύζι αρωματισμένο με κόκκινα πιπέρια. Αξίζει ν’ αφήσεις λίγο χώρο και για ένα λαχταριστό γλυκό.

(99075151) Μετοχίου 38, Λευκωσία. Δ-Σ 12.30-16.00 & 19.30-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close