12 June 2019
Μουσική , Συναυλίες & Events

Sistema in Concert: Μια συναυλία αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων

Η ορχήστρα επιστρέφει με 75 παιδιά από Λευκωσία και Λάρνακα αλλά και το Windcraft Junior Band

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2019

Στον ρυθμό της ετοιμάζεται να μας παρασύρει για ακόμη μια φορά η ορχήστρα του Sistema Cyprus, που ετοιμάζεται να ανεβεί ξανά στη σκηνή με στόχο να χαρίσει στο κοινό μοναδικές μουσικές στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. 
Η ορχήστρα επιστρέφει με 75 παιδιά από Λευκωσία και Λάρνακα αλλά και το Windcraft Junior Band να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους σε μια συναυλία την Τετάρτη 12 Ιουνίου στις 18:30 στο Ανοικτό Θεατράκι του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου στη Φανερωμένη στη Λευκωσία. 

Η συναυλία πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων και θα τεθεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Με το σύνθημα « Ελάτε μαζί μας και κάντε ένα βήμα #WithRefugees», η συναυλία έχει ως στόχο να στείλει δυνατά μηνύματα σεβασμού, αποδοχής και ένταξης  των προσφύγων στην κοινωνία. Σε όλο τον κόσμο, φορείς και άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα κάνουν μικρά και μεγάλα βήματα αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων. Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων καλούμε τον καθ’ένα να κάνει ένα βήμα και να στηρίξει τους πρόσφυγες με όποιο τρόπο μπορεί.

Την μουσική διεύθυνση της συναυλίας θα αναλάβει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του προγράμματος Πέτρος Στυλιανού, σε ένα μουσικό ταξίδι με ρυθμούς και μελωδίες από τον κινηματογράφο μέχρι και την Λατινική Αμερική. 
Η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ κατά τη διάρκεια των παραστάσεων, το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να κάνει την δική του εισφορά, στο Sistema Cyprus, στηρίζοντας την προσπάθειά του για κοινωνική αλλαγή μέσω της μουσικής. 

Περισσότερα για το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο 
Η ΄Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α) ιδρύθηκε το 1950 προκειμένου να συνδράμει εκατομμύρια προσφύγων στον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σήμερα, η σημαντικότερη λειτουργία της Υ.Α. είναι η διεθνής προστασία: να διασφαλίσει ότι οι πρόσφυγες δεν θα σταλούν πίσω στη χώρα από την οποία διέφυγαν, και ότι τα βασικά τους δικαιώματα θα τύχουν σεβασμού. Απώτερος στόχος είναι να συμβάλουμε στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για τους πρόσφυγες, αιτητές ασύλου, εσωτερικά εκτοπισμένους και ανιθαγενείς, πολλοί από τους οποίους δεν έχουν κανένα στήριγμα.
 
Στην Κύπρο, η Ύ.Α. ιδρύθηκε το 1974 για να συντονίσει την διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Κύπριους εκτοπισμένους και στις δύο κοινότητες. Σήμερα, η πρωταρχική λειτουργία της ΄Υ.Α. είναι να στηρίξει την Κυβέρνηση στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση του νομοθετικού της πλαισίου, καθώς και των διαδικασιών και εξουσιών που θα διέπουν ένα σύστημα προστασίας προσφύγων, πλήρως εναρμονισμένο με τα διεθνή πρότυπα. Στόχος μας είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των προσφύγων και αιτητών ασύλου, ιδιαίτερα αναφορικά με την πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου, συνθήκες υποδοχής και ελευθερία διακίνησης. Προωθούμε καλές πρακτικές αναφορικά με την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην Κυπριακή κοινωνία. Υποστηρίζουμε επίσης την πρόσβαση της Κύπρου στις Συμβάσεις του ΟΗΕ για την ανιθαγένεια.

Περισσότερα για το Sistema Cyprus 
Το Sistema Cyprus αποτελεί ένα μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα, εμπνευσμένο από το El Sistema της Βενεζουέλας,  που έχει ως στόχο να προσφέρει δωρεάν μουσική παιδεία σε όλα τα παιδιά και νέους μέσα από τη δημιουργία Ορχηστρών και Χορωδιών. Ο δεύτερος του στόχος είναι η προώθηση του  σεβασμού και της αναγνώρισης ευάλωτων ομάδων από την κοινωνία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2018 στην αίθουσα Ειρήνη, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Λευκωσίας  και στη Λάρνακα σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους. To Sistema Cyprus, είναι μέλος του Sistema Europe, του Ευρωπαϊκού δικτύου το οποίο φιλοξενεί όλα τα προγράμματα Sistema που είναι εμπνευσμένα από το El Sistema της Βενεζουέλας. 

Περισσότερες πληροφορίες για τον οργανισμό Sistema Cyprus μπορείτε να βρείτε στο www.sistemacyprus.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram.  

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close