Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουνίου 2019
Ένα εξαιρετικό, σύγχρονο έργο, αστείο και συγχρόνως «σκοτεινό», είναι το «Δείπνο με φίλους» του αμερικανού πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Μάργκιουλις, που θα ανέβει σε όλη την Κύπρο από τις 2 μέχρι τις 9 Ιουλίου σε σκηνοθεσία του σημαντικού και σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαλτινού, με ένα λαμπερό και δημοφιλές καστ.
Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης οι: Εβελίνα Παπούλια, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους , Λευτέρης Ζαμπετάκης.
Δυο γυναίκες, δύο άντρες, δυο ζευγάρια, τέσσερις φίλοι. Τέσσερις άνθρωποι προστατευμένοι μέσα στο κέλυφος της οικογενειακής ζωής, ζουν την κοινή τους καθημερινότητα ως ερωτευμένοι, ως αντίπαλοι, ως εχθροί και σύντροφοι. Ο ένας αποφασίζει να σπάσει τον σύνδεσμο. Οι συνέπειες αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα.
Το «Δείπνο με φίλους» το οποίο ο Γρηγόρης Βαλτινός πρωτοπαρουσίασε στο ελληνικό κοινό με τεράστια επιτυχία το 2000 και το 2013, έχει τιμηθεί με βραβείο Πούλιτζερ (2000), με το Βραβείο της Ένωσης Αμερικάνων Κριτικών, το Βραβείο Lucile Lortel και Outer Critics Circle, καθώς και το Βραβείο Dramatists Guild Hull-Warriner.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος έχει κάνει και την απόδοση μαζί με τη Μαριλένα Παναγιωτοπούλου. Η σκηνογραφική επιμέλεια και τα κοστούμια είναι του βραβευμένου Λάκη Γενεθλή και οι φωτισμοί του Aleksandar Jotovic.
Βοηθός σκηνοθέτη η Ελένη Τσιμπρικίδου.
Για τo έργο
Ο Ντόναλντ Μάργκιουλις, που για το «Δείπνο με φίλους» τιμήθηκε με το Βραβείο Πούλιτζερ, καταγράφει με έναν ευφυή τρόπο τις ανθρώπινες σχέσεις. Μιλάει για την εμπιστοσύνη, την προδοσία, τη φθορά που φέρνει ο χρόνος στον γάμο, τον έρωτα, τη φιλία. Το έργο θα μπορούσε να έχει τίτλο «Η ιστορία δυο γάμων». Μια, εκ πρώτης όψεως, απλή ιστορία σχετικά με το πώς ο χωρισμός δυο ανθρώπων, επηρεάζει τους καλύτερούς τους φίλους και βάζει στο μικροσκόπιο την ίδια τη φύση της φιλίας και θέτει ερωτήματα: Μπορούμε να εμπιστευόμαστε τους φίλους; Βλέπουμε στ΄ αλήθεια το πραγματικό τους πρόσωπο, ή μήπως τους τοποθετούμε κάτω από το πρίσμα των δικών μας προσδοκιών.
Όποιος έχει εμπλακεί στην περιπέτεια της φιλίας, όποιος έχει προδοθεί και απογοητευτεί, θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι για δείπνο με τους τέσσερις ήρωες.
Για τους παντρεμένους, αλλά και γι΄ αυτούς που έχουν περάσει την τραυματική εμπειρία του διαζυγίου, το «Δείπνο με Φίλους» έχει να πει πολλά περισσότερα και σοβαρότερα πράγματα κάτω από τις πραγματικά αστείες ατάκες του.
Παραστάσεις:
Τρ 2 Ιουλ, Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, Λευκωσία / Τετ 2 Ιουλ, Αρχαίο Ωδείο Πάφου / Πέμ 4 Ιουλ, Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας / Παρ 5 Ιουλ, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού / Σ 6 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου / Κ 7 Ιουλ, Αμφιθέατρο Δερύνειας / Δ 8 Ιουλ, Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμειας / Τρ 9 Ιουλ, Αμφθιθέατρο Ιδαλίου, 21.00.
Προπώληση εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy & ACS Couriers.
-
Αμφιθέατρο Αρχ. Μακάριου Γ (Σχολή Τυφλών)
02 Ιουλίου 2019
-
Αρχαίο Ωδείο Πάφου
03 Ιουλίου 2019
-
Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας
07 Ιουλίου 2019
-
Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας
04 Ιουλίου 2019
-
Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού "Μάριος Τόκας"
05 Ιουλίου 2019
-
Δημοτικό Αμφιθέατρο Παραλιμνίου
06 Ιουλίου 2019
-
Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας
08 Ιουλίου 2019
-
Αμφιθέατρο Δήμου Ιδαλίου
09 Ιουλίου 2019
Σχετικά
Η Φάλαινα: Μόλις άνοιξαν νέες καλές θέσεις για να παρακολουθήσετε τη συγκλονιστική παράσταση στο Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού
Είναι η παράσταση που εδώ και δυο χρόνια είναι sold out στην Αθήνα.
Συνεχίζονται οι παραστάσεις στη Λευκωσία της παραγωγής της Κεντρικής Σκηνής του ΘΟΚ Μεταφράσεις
Η παραγωγή θα περιοδεύσει σε Πάφο, Λάρνακα και Λεμεσό
Τιμοκύπρο: Μια παράσταση γεμάτη από Κύπρο ζωντανεύει επί σκηνής
Η εμβληματική παράσταση που συγκίνησε χιλιάδες θεατές, έρχεται επιτέλους στη Λάρνακα
«Κόντρα στον Άνεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα» των Hippo Theatre Group έρχεται Κύπρο
Η επιτυχημένη παιδική παράσταση αποτελεί μια σουρεαλιστική περιπέτεια μυστηρίου για παιδιά, με κωμικά αλλά και λυρικά στοιχεία
"Μια Νύκτα στον παράδεισο": Η νέα θεατρική παραγωγή του Λώρη Λοϊζίδη
Μια σύγχρονη, ανατρεπτική και βαθιά ανθρώπινη κωμωδία, με τους Λώρη Λοϊζίδη, Σοφοκλή Κασκαούνια, Μιχάλη Σοφοκλέους, Μαρία Παπακώστα, Λουκία Πρωτόπαπα, Ελένη Αναστασίου και την Pan Dragomir
Ο ΘΟΚ τιμά τον αγώνα της ΕΟΚΑ με την παράσταση αναλογίου "Τόπος Μνήμης"
Μια παράσταση αναλογίου βασισμένη στα εμβληματικά κείμενα «Κλειστές πόρτες» του Κώστα Μόντη και «Κυπριακή συμφωνία» του Θοδόση Πιερίδη
“Κατάδικος μου” με τους Χαλκιά, Κοντογεώργη, Αγαθοκλέους, Ζαμπετάκη, Ιατρόπουλο στην Κύπρο
H σπαρταριστή κωμωδία της Ελένης Ράντου, της Σάρας Γανωτή και του Νίκου Σταυρακούδη “Κατάδικος μου” αυτό το καλοκαίρι στην Κύπρο
«Μα πού πάνε τα μπαλόνια;»: Μια διαδραστική οικολογική παράσταση για παιδιά στο Flea Theatre
Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι της Κατρίνας Τσάνταλη και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω, καθώς και σε όλη την οικογένεια.
5 μεγάλες θεατρικές παραστάσεις από την Ελλάδα που έρχονται στην Κύπρο
Δυνατές ιστορίες, σπουδαίοι ηθοποιοί και παραστάσεις που υπόσχονται να καθηλώσουν το κοινό
Νέος κύκλος παραστάσεων για το έργο Easterman από τη θεατρική ομάδα (w)in the margins
Ένα ψυχολογικό θρίλερ, γεμάτο ανατροπές που θα σας αφήσει σίγουρα… με περισσότερα ερωτήματα
Το Τρίμηνο Θεατρικών Παραστάσεων του Δήμου Αγίας Νάπας παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Η επιστροφή των παραμυθιών»
Η παράσταση συνδυάζει θέατρο, μουσική, χορό και χιούμορ, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία
Η Open Arts παρουσιάζει το έργο της Κάριλ Τσέρτσιλ «Glass. Kill. Bluebeard. Imp.»
Σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κάσιου