Δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2019
Εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό, με κέντρο στην Ιταλία, κινείται ανατολικά και θα επηρεάζει την Κύπρο μέχρι την Κυριακή.
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται βροχές κατά διαστήματα, στις περισσότερες περιοχές, και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα αναμένεται, τοπικά, να είναι παρατεταμένα ή και έντονα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο.
Από αργά το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ, ενώ σε καταιγίδα μέχρι πολύ ισχυροί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα βόρεια και τα ανατολικά, λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 18 στα παράλια και γύρω στους 7 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο το βράδυ, περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά ταραγμένη.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται, κατά διαστήματα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
Σχετικά
Ντύθηκε ξανά στα λευκά το Τρόοδος - Πιθανή νέα χιονόπτωση και σήμερα (εικόνα)
Χειμωνιάτικο το σκηνικό ξανά στα ορεινά
Κι όμως, τις πινακίδες αυτές θα τις δεις σε πολυσύχναστη λεωφόρο της Κύπρου
Τοποθέτηση φωτεινής πινακίδας ένδειξης ταχύτητας στη Λεωφόρο Νησί από τον Δήμο Αγίας Νάπας
Η Wizz Air UK λαμβάνει ιστορική έγκριση για πτήσεις Ηνωμένο Βασίλειο–ΗΠΑ
Οι αιτήσεις για ναυλωμένες πτήσεις το καλοκαίρι έχουν ήδη ανοίξει.
Σκόπελος: Το νησί της Ευρώπης που διατηρεί ακόμη την ταυτότητα του
Η Σκόπελος ξεχωρίζει για τα λευκά, παραδοσιακά σπίτια με τις κεραμοσκεπές, τα στενά καλντερίμια και τις ανθισμένες αυλές
Ο δημιουργός του Heated Rivalry φτιάχνει για το Netflix μια ξεκάθαρα gay σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο
Ο δημιουργός του Heated Rivalry ετοιμάζει για το Netflix μια νέα σειρά για τον Μέγα Αλέξανδρο, δίνοντας queer τόνο σε μια μορφή που στην Ελλάδα εξακολουθεί να προκαλεί αμηχανία όταν βγαίνει έξω από τον εθνικό μύθο.
Τα πιο εμβληματικά σιδηροδρομικά ταξίδια στον κόσμο
Πώς είναι να διασχίζεις τις πιο θρυλικές σιδηροδρομικές διαδρομές του κόσμου -από τα Highlands της Σκωτίας μέχρι τις Άνδεις του Περού.
Οι πιο ηλιόλουστες πόλεις του κόσμου, σύμφωνα με το Condé Nast Traveller
Από το Λος Άντζελες και το Ορλάντο, μέχρι τη Μαδρίτη, την Αθήνα και το Δελχί
Ο Πρωταράς ετοιμάζεται για το (κυπριακό) καλοκαίρι!
Ο Δήμος Παραλιμνίου - Δερύνειας προετοιμάζεται για τη νέα τουριστική περίοδο
Συννεφιά με ενδεχόμενο βροχών και καταιγίδας – Έρχεται πτώση θερμοκρασίας
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού
Το «The Bear» ολοκληρώνεται με την 5η σεζόν στο FX
Η σειρά «The Bear» του FX θα ολοκληρωθεί με την πέμπτη σεζόν, τα γυρίσματα της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη στο Σικάγο