Style Stories , Shopping

Ο fashion designer Jacob Yiakoumi... μας συστήνεται

Μάθε για τον designer, τις δημιουργίες του και τα μυστικά του

Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιουλίου 2019

Πώς ξεκίνησε η σχέση σου με τη μόδα;
Από μικρή ηλικία. Μεγαλώνοντας με τη δίδυμη αδερφή μου, πιστεύω επηρέασε την επιλογή μου να ασχοληθώ με τη μόδα. Θυμάμαι να οργανώνει διάφορα event για τις κούκλες της και να μου ζητά να τις ντύσω για την περίσταση. Τότε φυσικά οι δημιουργίες ήταν από χαρτί και κολλητική ταινία. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά.

Πόσα χρόνια βρίσκεσαι στον χώρο της μόδας;
Άνοιξα το δικό μου ατελιέ πριν από τρία χρόνια, αλλά η πρώτη επαφή με τον χώρο ήταν στα 14 μου, όταν με βοήθησε η μητέρα μου να μάθω να χρησιμοποιώ ραπτομηχανή. Έναν χρόνο αργότερα, ξεκίνησα ως μαθητευόμενος σε έναν ράφτη στη πόλη, όπου περνούσα τα απογεύματά μου μαθαίνοντας το αντρικό κοστούμι και στη συνέχεια σε μοδίστρα σε οίκο νυφικών μέχρι τα 20 μου. Ακολούθησαν οι σπουδές στο Frederick University. Μέσα από την πρακτική αποκτάς εμπειρία, αλλά στο πανεπιστήμιο αναπτύχθηκε το καλλιτεχνικό κομμάτι της δημιουργίας. Εκεί έμαθα τη διαδικασία του πώς να αντλώ έμπνευση από το περιβάλλον και να την αποτυπώνω στο ρούχο.

Ασχολείσαι περισσότερο με tailormade κομμάτια, σωστά;
Ξεκίνησα στον χώρο με ‘ένα βελόνι στο χέρι’ μαθαίνοντας ότι το κάθε κομμάτι πρέπει να είναι ποιοτικό ως προς το σχέδιο, αλλά και την κατασκευή του. Για μένα μόδα δεν είναι κάτι που φοράς μια φορά και μετά το πετάς, πρέπει να διαρκεί. Η μόδα
μεταβάλλεται, αλλά επαναλαμβάνεται επίσης και κάτι ποιoτικά φτιαγμένο δεν φθείρεται εύκολα.

Η τελευταία σου συλλογή είχε μια θεατρικότητα. Τι σε εμπνέει;
Η φύση και η μουσική. Από μικρός είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τη φύση, κάτι που ισχύει και σήμερα. Φέτος, με εμπνέουν τα σύννεφα, η έντονη βροχόπτωση και γενικότερα η θεατρικότητα της φύσης. Επίσης, η κλασική μουσική και οι επισκέψεις σε διάφορα ξωκκλήσια την περίοδο που σχεδίαζα αυτήν τη συλλογή αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες μου.

Ποια είναι τα αγαπημένα σου υφάσματα;
Πάντοτε χρησιμοποιώ φυσικές ίνες, όπως μετάξι, βαμβάκι, λινό και μαλλί. Είναι οικολογικά σε αντίθεση με τα συνθετικά, τα οποία χρησιμοποιώ σπάνια. Έχοντας ως γνώμονα το ζεστό κλίμα της Κύπρου, προτιμώ πάντα ρούχα και υφάσματα, που προσφέρουν άνεση.Ποιον οίκο/σχεδιαστή του εξωτερικού θαυμάζεις;
Σε θέμα design διαφορετικούς κάθε χρόνο, αλλά ο Christian Dior παραμένει διαχρονικά ο αγαπημένος μου οίκος.

INFO: (99942113, Instagram: Jacob_yiakoumi) Γλάδστωνος 113, Λεμεσός.

*Φώτο Falak Photography

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close