Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιανουαρίου 2020
Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Comscore, είναι η πρώτη φορά από το 1999 που ένα και μόνο στούντιο παρουσιάζει τόσο υψηλά έσοδα στο box office σε ΗΠΑ και Καναδά.
Ο επικεφαλής των στούντιο της Disney, Άλαν Χορν δήλωσε ως ήταν αναμενόμενο «πολύ περήφανος» προσθέτοντας ότι «ήταν μία χρονιά χωρίς προηγούμενο».
Όπως δείχνουν οι αριθμοί, όντως πρόκειται για μία χρονιά χωρίς προηγούμενο, καθώς οι περισσότερες ταινίες που ο πολυεθνικός κολοσσός «έριξε» στην παγκόσμια αγορά το 2019 ξεπερνούσαν η μία μετά την άλλη το «όριο» του ενός δισ. δολαρίων: το «Captain Marvel» παραγωγή των Marvel Studios (θυγατρική της Disney από το 2015) έκανε 1,13 δισ., οι «Avengers: Endgame» 2,8 δισ), ο «Αλαντίν» 1,05 δισ., το «The Lion King» 1,66 δισ., το «Toy Story 4» της Pixar (που ξεκίνησε το 1984 από την ομάδα ειδικών εφέ του σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας και από το 1991 είναι σταθερός συνεργάτης της Disney), 1,07 δισ. και το «Frozen II» της Walt Disney Animation 1,26 δισ.
Σε αυτά τα νούμερα προστίθενται οι εισπράξεις των 815,7 εκατ. δολαρίων που έκανε παγκοσμίως, αλλά και οι εισπράξεις από την ταινία «Star Wars: The Rise of Skywalker» της Lucasfilm που σύντομα θα αποτελεί εταιρεία του ομίλου.
Η κυριαρχία της Disney θεωρείται δεδομένη και μόνο από το γεγονός ότι έξι από τις ταινίες της το 2019 ήταν στην κορυφή του εγχώριου box office.
Σύμφωνα με το Variety όχι μόνο δεν υπάρχει προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία του Χόλιγουντ, αλλά επιπλέον, κανένα άλλο στούντιο δεν απειλεί την πρωτοκαθεδρία της.
Τα κέρδη της Disney υπολογίζονται σε 3,76 δισ. δολάρια από την εγχώρια αγορά -ΗΠΑ και Καναδά- (ρεκόρ όλων των εποχών) και 7,35 δισ. σε διεθνές επίπεδο (ρεκόρ όλων των εποχών), συνολικά 11,12 δισ. (πάλι ρεκόρ όλων των εποχών).
Στην κατακόρυφη άνοδο της συνετέλεσε και η ψηφιακή πλατφόρμα Disney +, που άνοιξε τον Νοέμβριο του 2019.
Η κυριαρχία της δεν δείχνει να είναι αποτέλεσμα συγκυρίας. Σύμφωνα με το πλάνο που έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα, τα επόμενα τέσσερα χρόνια η Disney θα «ρίχνει» στην αγορά τουλάχιστον μία ταινία τον μήνα. Ποιός ανταγωνιστής μπορεί να ακολουθήσει αυτόν τον καταιγιστικό ρυθμό;
Πηγή: Huffpost.gr
Σχετικά

Απαγορεύτηκε η «Χιονάτη» στον Λίβανο με πρωταγωνίστρια την Γκαλ Γκαντόν
Η live action ταινία της Disney

Eddington: Δείτε το trailer για τη νέα ταινία με τους Χοακίν Φίνιξ, Πέντρο Πασκάλ, Έμμα Στόουν
Η ταινία λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19

Πρώτη επίσημη προβολή του ντοκιμαντέρ “Η Ιστορία του Χαλκού στην Κύπρο”
Σε σκηνοθεσία Σταύρου Παπαγεωργίου

Πότε θα κυκλοφορήσει η νέα ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Το σενάριο αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο, με τον Άντι Σέρκις να επιστρέφει ως Gollum

23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025: Οι βραβεύσεις
Τελευταίο καρέ με δυνατές ιστορίες και ξεχωριστές βραβεύσεις

Η ταινία «Σκαθαροζούμης 3» πήρε το πράσινο φως από την Warner
Η Warner δεν αφήνει το πνεύμα του Σκαθαροζούμη να αναπαυθεί εν ειρήνη και φωνάζει το όνομά του άλλες τρεις φορές για μια ακόμα τρίτη ταινία

«One to One: John & Yoko»: Ένα ντοκιμαντέρ για το ζευγάρι μετά τους Beatles
«Υποτίθεται ότι είμαι το πρόσωπο που διέλυσε τους Beatles, το ξέρετε;», λέει η Γιόκο Όνο για όσα βίωσε μετά τη διάλυση του θρυλικού συγκροτήματος.



Το Mission Impossible 8 κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες
Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για τρίτη φορά στο κόκκινο χαλί του φεστιβάλ.

Cyprus Film Days 2025: Ημέρες γεμάτες εικόνες, με το βλέμμα στραμμένο στη μεγάλη οθόνη
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2025, με το κοινό να ανταποκρίνεται θερμά στην ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει η φετινή διοργάνωση.

Οι Κάννες τιμούν τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο
Με Τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για το σύνολο της καριέρας του