Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020
Η Αθήνα είναι μία από τις 19 πόλεις που διεκδικεί τον τίτλο, ανάμεσα σε άλλες, όπως η Μαδρίτη, το Παρίσι, η Ρώμη, η Ριέκα. Ο διαγωνισμός, που θα διαρκέσει έως τις 5 Φεβρουαρίου, διοργανώνεται από τον Οργανισμό European Best Destination, σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ταξιδιωτικά γραφεία, προωθώντας τον πολιτισμό και τον τουρισμό στην Ευρώπη.
Η «πρωταθλήτρια» πόλη θα κερδίσει και κάποια σημαντικά οφέλη: την προβολή της σε αξιόλογα διεθνή Μέσα, καθώς και την ενίσχυση της τουριστικής της εικόνας στην Ευρώπη. Στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού που διεξάγεται η ψηφοφορία, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια από εσάς ψηφίζετε ηλεκτρονικά για να βραβεύσετε με τον τίτλο του Καλύτερου Ευρωπαϊκού Προορισμού πόλεις όπως η Λισαβόνα, το Μπορντό, η Βουδαπέστη και το Πόρτο», και καλεί τους ταξιδιώτες να χαρίσουν την ψήφο τους.
Στην ιστοσελίδα του European Best Destination η Αθήνα αποθεώνεται. «Ο τόπος γέννησης της φιλοσοφίας, της δημοκρατίας και του δράματος, η πόλη των Αθηνών δεν είναι μόνο υπαίθριο μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονη μητρόπολη με αστική προσωπικότητα. Ονομάστηκε από την πιο καλοπροαίρετη ελληνική θεά, την Αθηνά, τη θεά της σοφίας και της έμπνευσης, η Αθήνα ήταν πάντα στο πολιτιστικό προσκήνιο», σημειώνει.
«Η Αθήνα συγχωνεύει το παρελθόν με το παρόν με τον πιο λεπτό τρόπο! Μια πόλη παραδόξων και μεγάλων αντιθέσεων, στη χώρα που εφευρέθηκε για πρώτη φορά η ευγένεια και η γενναιοδωρία προς τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ μακριά από το σπίτι τους, τη φιλοξενία (xenia)», προσθέτει μεταξύ άλλων και υποστηρίζει: «Ενας πνευματικός φάρος του αρχαίου κόσμου με θεαματικά μεσογειακά τοπία που λούζονται στο φημισμένο φως, η Αθήνα είναι ένας εκλεπτυσμένος κοσμοπολίτικος κόμβος με νόστιμες γαστρονομικές απολαύσεις, ηλεκτρισμένη νυχτερινή ζωή, δημιουργικό αέρα και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή».
Πηγή: iefimerida.gr
Σχετικά
Τρέιλερ «Half Man»: Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει μετά το «Baby Reindeer»
Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του πολυσυζητημένου «Baby Reindeer», της μίνι σειράς του Netflix που είδαν κυριολεκτικά όλοι, επιστρέφει με ένα νέο πόνημα, το «Half Man», όπου συμπρωταγωνιστεί με τον Τζέιμι Μπελ
Netflix: 6 ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου που μπορείς να δεις τη Μεγάλη Εβδομάδα
6 ταινίες θρησκευτικού περιεχομένου, για να παρακολουθήσεις στο Netflix στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.
10 μοναδικές εκκλησίες-μνημεία της UNESCO στο Τρόοδος, για να επισκεφθείς
Το Γεωπάρκο Τροόδους είναι το σπίτι των Βυζαντινών Μνημείων της UNESCO
Τι αλλάζει στα ταξίδια από και προς την ΕΕ από τις 10 Απριλίου
Το νέο σύστημα EES εφαρμόζεται πλήρως από τις 10 Απριλίου
Η Lidl Food Academy πλημμύρισε πασχαλινές γεύσεις και χαμόγελα
Το Πάσχα ζωντάνεψε στον φιλόξενο χώρο της Lidl Κύπρου, σε ακόμα ένα, άκρως επιτυχημένο, Easter Open Day
45 εκδρομικοί χώροι για να ψήσεις τη σούβλα του Πάσχα
Πασχαλινή εξόρμηση σε πανέμορφους εκδρομικούς χώρους σε όλη την Κύπρο και φαγητό κάτω από πανύψηλα πεύκα
10 ιδιαίτερες εκκλησίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς
Όμορφες γνωστές και άγνωστες εκκλησίες του νησιού
18 άγνωστα εξωκλήσια της Κύπρου με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα
Ισχυρή τεχνολογία για την κουζίνα και το σπίτι: Η SILVERCREST και ο Andre Agassi εστιάζουν στην υψηλή τεχνολογία και την ανθρώπινη επαφή
Μαζί με το brand ειδών κουζίνας και σπιτιού SILVERCREST, ο Andre Agassi δείχνει πώς η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη
Το έθιμο με την περιφορά και τη συνάντηση των Επιταφίων στη Λάρνακα
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν
Η νέα απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αλλάζει τα δωμάτια των ξενοδοχείων
Λέμε αντίο στα ξενοδοχεία όπως τα ξέρουμε! Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργούν ένα πολύ κοινό προϊόν από τα δωμάτια