Δημοσιεύτηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2020
Για ακόμη μια χρονιά διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία η ενημερωτική, για κύπριους γονείς και φοιτητές, εκδρομή, στην έδρα των εγνωσμένης αξίας ελβετικών σχολών φιλοξενίας και διοίκησης SEG (SWISS EDUCATION GROUP).

To ειδυλλιακό Montreux, στο ανατολικότερο άκρο της λίμνης της Γενεύης, αποτέλεσε κι εφέτος τον προορισμό των 35 και πλέον συμπατριωτών μας, οι οποίοι κατέφτασαν με γεμάτες τις ‘’αποσκευές’’ τους με όνειρα και υψηλές προσδοκίες εκπαίδευσης σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους σχολών και πανεπιστημίων του κόσμου. Ένας όμιλος που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της διεύθυνσης ξενοδοχειακών - εστιατορικών μονάδων αλλά και στον πολυπτυχή τομέα των επισιτιστικών τεχνών, ο οποίος μέσα από 25 εξειδικευμένα προγράμματα, 5 διαφορετικών σχολών, δίνει την ευκαιρία, αλλά και τα εχέγγυα σε 5500 φοιτητές ετησίως να καταστούν μήλο της έριδος για τους μεγαλύτερους οργανισμούς φιλοξενίας στον κόσμο.

Το πρόγραμμα περιήγησης των σχολών ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας στιγμή, με τον πολύπειρο στον ξενοδοχειακό τομέα, εκπρόσωπο του SEG σε Κύπρο, Ελλάδα και Μάλτα, Ευγένιο Σάββα, να ξεναγεί το ενθουσιασμένο από τις πρώτες κιόλας εικόνες, γκρουπ γονέων και φοιτητών στην κορυφαία σχολή Hotel Institute Montreux (HIM).

Μια σχολή σταθμός, που από το 1985 τροχοδρομεί σπουδές με άξονες τις πρωτοποριακές ιδέες σε προγράμματα Hospitality & Business, εμπλουτισμένα πάντοτε με τα ιδεώδη της Ελβετικής φιλοξενίας και τις πρακτικές της αμερικανικής διοίκησης. Οι υπεύθυνοι της σχολής αφού υποδέκτηκαν την κυπριακή αντιπροσωπεία, παρουσίασαν το πολυποίκιλο πρόγραμμα σπουδών μέσω έξυπνων, διαδραστικών και αλληλεπιδραστικών δραστηριοτήτων, αλλά και ξενάγησαν το γκρουπ στις εγκαταστάσεις της σχολής, αλλά και στους διάφορους τύπους δωματίων που παρέχονται για την διαμονή των φοιτητών.

Επόμενος σταθμός, μια από τις πιο πολυφωτογραφημένες σχολές του κόσμου, μα και το εντυπωσιακό από κάθε άποψη Swiss Hotel Management School (SHMS) που εδώ και 28 χρόνια χαίρει εξαιρετικής φήμης, εκπαιδεύοντας τους μελλοντικούς επαγγελματίες στους τομείς Operations Management, Οργάνωση εκδηλώσεων αλλά και Διεύθυνση σε Resorts and Spa. Τα κλικ των φωτογραφικών μηχανών και οι selfies με αφ’ υψηλού background, τη λίμνη της Γενεύης, τους αμπελώνες και τις χιονισμένες Άλπεις δεν έλεγαν να κοπάσουν. Με το κινητό στο χέρι και εντός της πλημμυρισμένης από αρχοντιά, σχολής, με τους Ελβετούς και όχι μόνο, πρυτάνεις και εκπαιδευτές να παρουσιάζουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μέσω από state of the art οπτικοακουστικούς, διαδραστικούς μηχανισμούς που πρώτη φορά έχουμε κι εμείς δοκιμάσει.

Γονείς και μαθητές, έγιναν για λίγο pastry chefs και με την καθοδήγηση ορισμένων από τους καλύτερους chef patissier της χώρας, δημιουργήσαν γλυκά, τα οποία κλήθηκαν να τα τοποθετήσουν στο πιάτο, με γνώμονα την αισθητική, τη δυνατότητα σερβιρίσματός τους χωρίς αυτά να αλλοιώνονται, και φυσικά με τη γευστική τους μοναδικότητα.
Η δεύτερη ημέρα ήταν καθ’ όλα συναρπαστική, με το λεωφορείο να μεταφέρει την κυπριακή αποστολή στο Le Bouveret, έδρα της παγκοσμίου εμβέλειας σχολής Culinary Arts Academy Switzerland και Cesar Ritz Colleges, οι οποίες εστιάζονται εδώ και 37 και πλέον χρόνια στους τομείς Tourism and Hospitality Management, αλλά και για μια ανωτάτου επιπέδου καριέρα στο κόσμο της γαστρονομίας. Η ξενάγηση στο παρά τη λίμνη campus από τους υπεύθυνους της σχολής, αλλά και τους Κύπριους πρωτοετείς και διδακτορικούς φοιτητές, έδωσε την ευκαιρία σε όλους να αντιληφθούν τα πραγματικά υψηλά επίπεδα εκπαίδευσης, με πρωταγωνιστές, εκπαιδευτές που έχουν θητεύσει στα διασημότερα ξενοδοχεία του πλανήτη, αλλά και από διακεκριμένους chefs, σε βραβευμένα με πολλά αστέρια Michelin, εστιατόρια.

Την πλήρη τους ικανοποίηση για τη ενημερωτική περιήγηση, μοιράστηκαν μαζί μας γονείς και φοιτητές, με όλους να εκφράζονται με διθυραμβικά σχόλια για τα υψηλά, πέραν των προσδοκιών τους, επίπεδα εκπαίδευσης στις ιδρυθείσες από το 1986, σχολές SEG, για τις ανετότατες εγκαταστάσεις διαμονής και διασκέδασης των φοιτητών, αλλά και για τις καθημερινές ευκαιρίες που έχουν για να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα και για όλα τα γούστα masterclasses. Τα 4 έως 6 μηνών, internships των σπουδαστών σε ξενοδοχειακούς, εστιατορικούς και λοιπούς επαγγελματικούς κολοσσούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης (αμοιβή φοιτητών μέχρι και 2200 ελβετικά φράγκα μηνιαίως), τα μηδενικά έξοδα που καλείται να πληρώσει κάποιος μετά την καταβολή των διδάκτρων (καλύπτεται με αυτά η φοίτηση και η διατροφή με τρία γεύματα ημερησίως), αλλά και η πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αποτελούν μόνο ορισμένους από τους κρυμμένους άσσους των σχολών SEG.

Ο μεγαλύτερος άσος εξ αυτών, η σιγουριά της άμεσης εργοδότησης, με το 70% των τελειόφοιτων να υπογράφουν με την αποφοίτησή τους, συμβόλαιο εργοδότησης σε πρωτοκαλασάτες επιχείρησεις, ξενοδοχεία και εστιατόρια, με τις κλίμακες μισθοδοσίας να κρίνονται ως ιδιαίτερα ελκυστικές.
Για πληροφορίες:
Εκπρόσωπος Κύπρου, Ελλάδας και Μάλτας
Ευγένιος Σάββα
Τηλ 99336158
E mail info@swisseducation.com.cy
www.swisseducation.com
Σχετικά
Tο «Σπίτι με τις Καμάρες» υποδέχεται για ακόμα μια φορά τους φίλους του κρασιού
Terra Verde: Το κρασί εμπνέεται από την Άνοιξη
Επιστρέφει ένα από τα πιο διάσημα σουβλάκια στον Πρωταρά
Πάμε ξανά στον διάσημο Σουκρή για το θρυλικό του σουβλάκι, τη μοναδική του πανσέτα και άλλες νοστιμιές
Η Tarantula που έγινε viral πριν καν ανοίξει τις πόρτες της
Το νέο μαγαζί έχει χρώμα, urban vibes, μυθικό τηγανητό κοτόπουλο και burgers που δεν φοβούνται να λερωθούν
5 μέρη για πολύ καλό (μεσημεριανό) φαγητό στη Λευκωσία
Αυτά τα μαγαζιά είναι ό,τι πρέπει για ένα μεσημεριανό διάλειμμα στην πρωτεύουσα
Amaracus: Η γαστρονομική υπογραφή του Minthis
Μια εμπειρία που μοιράζεται και μένει στη μνήμη.
Αυτός είναι ο ολοκαίνουριος προορισμός για brunch, καφέ και street food, στο νησί
Εμπειρία street food στο The Roost του Limassol Greens
Το Taste Atlas μίλησε: Η ελληνική ποικιλία τομάτας που τρέλανε για τη γεύση της τον πλανήτη
Τις 10 πιο αναγνωρισμένες ποικιλίες ντομάτας παγκοσμίως παρουσίασε ο διεθνής γαστρονομικός οδηγός TasteAtlas.
5 στυλάτα μαγαζιά για ένα ποιοτικό και απολαυστικό lunch break στη Λεμεσό
Πέντε αξιόλογα εστιατόρια κεντρικά της Λεμεσού, για γευστικό time out από δουλειές και βόλτες
Τα Starbucks κερνούν καφέ (μόνο για σήμερα)
Η τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις -ή να ξαναδοκιμάσεις- την αγαπημένη, αρωματική γεύση
Ένα masterclass αφιερωμένο στο Γιαννούδι!
Με τίτλο «Γιαννούδι Uncorked” και υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Θ. Μασούρα DipWSET
Το μοντέρνο καφενείο, που σερβίρει μαχαλεπί δίπλα στη θάλασσα, ανακοίνωσε την επιστροφή του
Μάθαμε πότε ανοίγει το διάσημο Καφενείον του Πρωταρά
Αυτός είναι ο νέος οινικός προορισμός του νησιού
Mε ευρύχωρες αίθουσες και κάβες κρασιών, ειδική αίθουσα πούρων, μεγάλη βιτρίνα τσαγιού, εκτεταμένη επιλογή οινοπνευματωδών ποτών και προϊόντων γαστρονομίας, καθώς και υπηρεσίες