Εκδρομές να πας , Guide

8 πολύ καλοί λόγοι για να πας στον Φαρμακά αυτό το σαββατοκύριακο

Μία μίνι εκδρομή μέχρι τον πανέμορφο Φαρμακά της επαρχίας Λευκωσίας αυτό το σαββατοκύριακο

Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2019

Ο Φαρμακάς είναι ένα ειδυλλιακό χωριό της Κύπρου και βρίσκεται στην οροσειρά του Τρόοδους. Φθάνοντας εκεί μετά από ταξίδι 40 περίπου χιλιομέτρων από τη Λευκωσία, θα βρεθείς «αντιμέτωπος» με έναν τεράστιο χώρο στάθμευσης και δίπλα είναι η εκκλησία του χωριού, το κοινοτικό συμβούλιο και τα δύο καφενεία του Φαρμακά.

1. Επισκέψου την κύρια Εκκλησία του χωριού που είναι αφιερωμένη στην Αγ. Ειρήνη. Βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δίπλα στο καφενείο. Είναι κτισμένη με πέτρα και σε σχήμα τρίκλιτης Βασιλικής με τρούλο, αποτελώντας ένα από τα λίγα κτίσματα του είδους αυτού που υπάρχουν στην Κύπρο.

2. Δοκίμασε τις ζουμερές ντομάτες του και τα φρούτα του. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι το χωριό φημίζεται για τα φρούτα και πιο πολύ για τις ντομάτες του (για τις οποίες μάλιστα κάθε Οκτώβριο διοργανώνει και φεστιβάλ). Φημίζεται όμως και για το νερό εξαιρετικής ποιότητας που παρέχει, αλλά και για το κρασί που φτιάχνει.

3. Επισκέψου το νέο οινοποιείο Santa Irene, ένα σύγχρονο οινοποιείο που διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα οινοποίησης και εμφιάλωσης. Στόχος του οινοποιείου εξ αρχής ήταν η ανάδειξη της αμπελουργικής αλλά και οινικής παράδοσης της περιοχής του Φαρμακά ειδικότερα, αλλά και γενικότερα της ορεινής Πιτσιλιάς αλλά και της Κύπρου. Καθώς η παραγωγή του οινοποιείου προσανατολίζεται αυστηρά στην παραγωγή ποιοτικών, αυθεντικών και ιδιοσυγκρασιακών οίνων με σαφή τον κυπριακό χαρακτήρα.

4. Ιδιαίτερο μνείας είναι και το εστιατόριο Ιεράμπελος που συστεγάζεται με το οινοποιείο και όπου δημιουργούνται γεύσεις οι οποίες συνοδεύουν άριστα τα κρασιά της μονάδας. Το Ιεράμπελος, ένα πραγματικό στολίδι, με κυπριακή και ελληνική δημιουργική κουζίνα. Κάθε Κυριακή υπάρχει μεσημεριανό μπουφέ με μια ποικιλία με απολαυστικά εδέσματα για όλους! Κρατήσεις 22515515.

Έχεις όμως κι άλλες επιλογές στο Φαρμακά για φαγητό. Μπορείς να χαλαρώσεις στον χώρο του καφεστιατορίου «Φαρμακάς» (99403069), αφήνοντας τα παιδιά να παίζουν ανέμελα στον όμορφο παιδότοπο, ενώ εσύ θα απολαμβάνεις τους μυρωδάτους καφέδες, τα ολόφρεσκα σνακ καθώς και την εκλεκτή ποικιλία φαγητών όπως στιφάδο, σούβλα, κλέφτικο αλλά και φαγητά από άλλες, ξένες κουζίνες. Έχεις όμως και επιλογή για διαμονή.

5. Πολύ κοντά στον Φαρμακά, θα βρεις το χωριουδάκι Καμπί όπου υπάρχει μία ιδιαίτερη ταβερνούλα που κάθε Κυριακή σερβίρει πλούσιο κυπριακό πρόγευμα, σούβλα και μεζέδες το μεσημέρι. Μπορείς να βρεθείς εκεί από το πρωί για πρόγευμα και μετά για μεζέδες. Πληροφορίες: 22643315.  

6. Σπιτικά γλυκά Ελένης: Η Ελένη Αντωνίου Βασιλείου στις 21 Οκτωβρίου 2009, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας με το πρώτο βραβείο, σε παγκύπριο διαγωνισμό που έγινε κατά τη διάρκεια της Γεωργικής Έκθεσης. Η κ. Ελένη φτιάχνει τα γνωστά μας γλυκά όπως καρυδάκι, κεράσι, καρπούζι, κιτρόμηλο, αχλάδι, περγαμόντο και πορτοκάλι και πιο ιδιαίτερες γεύσεις, όπως κολοκάσι, κρεμμύδι, σκόρδο και μανιτάρι.

7. Μπορείς να διανυκτερεύσεις στον ξενώνα του χωριού το FARMAKAS LIVING. Στο χωριό έχουν αναπαλαιωθεί κάποια σπίτια και διαμορφώθηκαν σε πολυτελή σουίτες για ενοικίαση, όπου προσφέρεται και πρόγευμα. Τα διαμερίσματα βρίσκονται στο κέντρο του χωριού και έχουν παραδοσιακή διακόσμηση με μία μοντέρνα πινελιά. Το Farmakas Living έχει να σου προτείνει πέντε υπέροχα καταλύματα για να ζήσεις μία αξέχαστη εμπειρία διαμονής.
 

DON'T MISS
Στο Φαρμακά την Κυριακή 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Φεστιβάλ Τοπικών Παραδοσιακών Εδεσμάτων & Προϊόντων "Κοπιάστε" (10.00-17.00). Μια καλή αφορμή για να επισκεφθείς το χωριό, να απολαύσεις παραδοσιακά εδέσματα του τόπου και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close