Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Τα 6+1 νέα μαγαζιά που περιμένουμε σύντομα στην Κύπρο

Νέες εδιαφέρουσες αφίξεις κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους στην Κύπρο.

Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2019

Πρόκειται να ανοίξουν τις επόμενες ημέρες τις πόρτες τους για να υποδεχτούν αυτούς που αναζητούν καινούργια στέκια φαγητού.

Ο λόγος για τα νέα εστιατόρια και όχι μόνο του νησιού που ακριβώς στην αλλαγή της εποχής ήρθαν να πλουτίσουν τον γαστρονομικό χάρτη των πόλεων μας.

Ρους 
Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, το ῥοῦς ανοίγει τις πόρτες του λοιπόν, με σκοπό να μας μυήσει στην ιστορία της Κύπρου, μέσω των πιάτων του. Πρόκειται για μια καινούρια γαστρονομική πρόταση βασισμένη στη γαστρονομική κληρονομιά της Κύπρου με διάφορες επιρροές από όλο τον κόσμο. Παραδοσιακές συνταγές αλλιώς δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά. Μια διαφορετική διαδρομή γεύσεων μέσα από ένα set menu. Συγκεκριμένα το νέο μαγαζί θα σερβίρει menu degustation, σε δύο επιλογές. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα στο Story και στο Full Story. Επιλέογντας το Story θα απολαύσεις 8 πιάτα (€50) που θα σε ταξιδέψουν στην ιστορία! Για να έχεις όμως μια πιο σφαιρκή εικόνα, θα πρέπει να παραγγείλεις το Full Story αποτελούμενο από 12 πιάτα (9 κυρίως και 3 amuse bouche, στα €70). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε τραπέζια με 3, 5 ή 8 άτομα όλοι πρέπει να ακολουθήσουν την ίδια επιλογή, ώστε να γίνεται σωστή ροή των πιάτων αλλά και σωστή εξυπηρέτηση. Το νέο εστιατόριο μπορεί να εξυπηρετήσει και τους vegetarian (12 πιάτα στα €60) αλλά και vegan (€70), με διαφορετικά μενού, με απαραίτητη προϋπόθεση την ενημέρωση του εστιατορίου τουλάχιστον 48 ώρες προηγουμένως.
(22760720/ rous.com.cy) Kυριάκου Μάτση 16, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-24.00.



Ivory All Day Concept
Ένα νέο εστιατόριο ανοίγει σύντομα τις πόρτες του στο κέντρο της Λευκωσίας, σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο, προκαλώντας ήδη συζητήσεις αφού τόσο ο σεφ όσο και η ομάδα που το έχει δημιουργήσει είναι πολλά υποσχόμενη. Πρόκειται για ένα υψηλών προδιαγραφών εστιατόριο με πιάτα που ακολουθούν τις γαστρονομικές τάσεις της εποχής! Η κουζίνα του έχει μεσογειακό προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στη Mέση Ανατολή, και σε αυτήν θα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις πρώτες ύλες (φρέσκα υλικά και κυρίως πολύ καλής ποιότητας ψάρια και κρεατικά). Ο κατάλογός του θα είναι πλούσιος, αφού θα περιλαμβάνει περίπου 25 πιάτα, με απόλυτα γευστικούς συνδυασμούς υλικών και καθαρές γεύσεις, χωρίς ωστόσο να λείπουν από αυτά η φαντασία και η δημιουργικότητα! Εξάλλου, πίσω από αυτά βρίσκεται ο βραβευμένος ως Σεφ της Χρονιάς 2017 Ανδρέας Ανδρέου, ο οποίος είμαστε σίγουροι ότι θα μας εντυπωσιάσει για ακόμα μια φορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εστιατόριο θα ανταποκρίνεται και στις vegan οσο και στις vegaterian προτιμήσεις. Το όνομά του είναι Ivory All Day Concept, εμπνευσμένο από το ελεφαντόδοντο (υλικό που αποκτάται από τους χαυλιόδοντες και τα δόντια του ελέφαντα), εξ ου και στο λογότυπό του απεικονίζεται ένας ελέφαντας. Αρχικά, είναι ένας all day προορισμός (όπως αποκαλύπτει και το όνομά του) κι έτσι η κουζίνα του θα ανοίγει από το πρωί προσφέροντας καφέδες, θα συνεχίζει το μεσημέρι με lunch menu και το βράδυ θα υποδέχεται το κοινό για δείπνο. Τα σαββατοκύριακα θα σερβίρει brunch, στην καλύτερή του βέβαια εκδοχή! Όσον αφορά στο χώρο του, αρκεί να σου αναφέρουμε ότι το μοναδικό interior design ανέλαβε ο γνωστός στην Αθήνα Γιώργος Παντελούκας (GJP Design & Construction), ο οποίος δημιούργησε ένα πολύ στυλάτο μαγαζί, με ωραία ατμόσφαιρα που διαθέτει μία ευρύχωρη σάλα με το κεντρικό μπαρ -όπου και σε αυτό θα μπορείς να φας-, και μία βεράντα με μετακινούμενη οροφή, σιντριβάνια και άνετες καρέκλες που όλα σε προδιαθέτουν για τη γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει... Εντυπωσιακή θα είναι και η κάβα κρασιών του, όπως και τα κοκτέιλ που θα σερβίρει. Το πολυαναμενόμενο Ivory θα βρίσκεται στην οδό Ιάσονος (πάροδο της Δημοσθένη Σεβέρη αλλά και της Γρίβα Διγενή) στη Λευκωσία και η άφιξή του υπολογίζεται γύρω στα μέσα Νοεμβρίου.

Τερκενλής Κύπρου
Τα Ζαχαροπλαστεία "Τερκενλής", η διάσημη αλυσίδα ζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκη, ετοιμάζει την κάθοδό της στην Κύπρο κι αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πρόκειται για μια αλυσίδα που ιδρύθηκε το 1948 από τον Σταύρο Τερκενλή και από τότε η παρουσία τους στον χώρο της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είναι αδιάλειπτη. Ο ιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής της επιχείρησης σήμερα, Παύλος Τερκενλής, αντιπροσωπεύει τη δεύτερη γενιά της οικογένειας, η οποία ασχολείται με την αρτοζαχαροπλαστική από το 1925.Τα προϊόντα Τερκενλής, παραδοσιακές ελληνικές και διεθνείς δημιουργίες, διατίθενται από ένα δίκτυο 18 καταστημάτων και σημείων πώλησης στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο. Λαχταριστά τσουρέκια, σκέτα, με γέμιση και με επικάλυψη, χειροποίητες πίτες, τάρτες, κουλουράκια, Croissant, σοκολάτα / κεράσματα και άλλα, φτάνουν σύντομα στην Κύπρο, σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της πρωτεύουσας.
(22777797) 28ης Οκτωβρίου 20-22, Έγκωμη, Λευκωσία. 

ROKU Japanese Restaurant
Η Λεμεσός ετοιμάζεται να ζήσει ξανά τη ιαπωνική εμπειρία του Roku, ενός εστιατορίου που επιστρέφει μετά από χρόνια για να μας παρουσιάσει την ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερα της. Το Roku, που βρήκε τη νέα του έδρα σε έναν αρκετά μεγάλο χώρο στη Γερμασόγεια (κοντά στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία) φιλοδοξεί να κερδίσει εκ νέου τους λάτρεις του γκουρμέ φαγητού με καλοφτιαγμένα σούσι αλλά και πιάτα από την κινέζική κουζίνα. Το Roku στοχεύει να προσφέρει μια αξέχαστη γευστική εμπειρία της Ασίας. Η άφιξή του αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου. 
Προφήτη Ηλία, Γερμασόγεια, Λεμεσός.

Zahoulis
Μία ακόμα αθηναϊκή αλυσίδα φαγητού έρχεται στην Κύπρο επεκτείνοντας τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ανοίγοντας το πρώτο της κατάστημα στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Θεμιστοκλή Δέρβη.  Πρόκειται για τα ψητοπωλεία Zahoulis τα οποία μετρούν ήδη 15 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά με δύο μεγάλα καταστήματα σε Αργυρούπολη και Γλυφάδα. Πρόκεται για ένα μοντέρνο ψητοπωλείο που σερβίρει το κλασικό ελληνικό σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο στην πίτα, τον αγαπημένο μας γύρο και άλλες παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις όπως το μπουγιουρντί που είναι μία από τις σπεσιλιτέ της αλυσίδας αλλά και σκοπελίτικη τυρόπιτα. Ανάμεσα σε άλλα στο μενού θα βρεις σαλάτες, μπέργκερ, ελληνικά ορεκτικά, κρύα και ζεστά, φαλάφελ, μερίδες όπως καλαμάκια κοτόπουλο και αρνί, κεμπάμπ, μπιφτέκια και πολλά άλλα νόστιμα ελληνικά πιάτα. Η νέα άφιξη στη Θεμοστοκλή Δέρβη στεγάζεται στον χώρο του πρώην Souvlaki Bar και αναμένεται να ανοίξει στις 15 Νοεμβρίου και με υπηρεσίες take away και delivery. 
(www.zahoulis.gr) Θεμιστοκλή Δέρβη 24Α, Λευκωσία.

Black Rabbit
Η ολοκαίνουρια Πλατεία Συντάγματος στη Λεμεσό άλλαξε, ανανεώθηκε και ετοιμάζεται μάλιστα να υποδεχθεί ένα νέο και πολύ στυλάτο εστιατόριο. Εκεί λοιπόν, όπου στεγαζόταν το γνωστό εστιατόριο Λαδάς, έρχεται πλέον να πάρει τη θέση του το Black Rabbit. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το νέο εστιατόριο της πόλης θα σερβίρει μεσογειακή κουζίνα, με έμφαση στην ελληνική και κυπριακή. Το μαγαζί πάντως φαίνεται υπέροχο, με εκλεπτυσμένη διακόσμηση, μπαρ, ψηλά τραπέζια, αλλά και χαμηλά τα οποία, όπως όλα δείχνουν, προορίζονται για να τοποθετηθούν στον εξωτερικό χώρο, μπροστά στην πλατεία. Σίγουρα ανυπομονούμε. 
Πλατεία Συντάγματος, Λεμεσός. 



Μάθε κι αυτό...
Κάτι πολύ καλό "ψήνεται" σε μία από τις πιο διάσημες ταβέρνες της Λευκωσίας

Το φημισμένο Αιγαίον για 30 συνεχή χρόνια λειτουργούσε στο παλιό αρχοντικό σπίτι της οδού Έκτορος στην Παλιά Λευκωσία προσφέροντας αξέχαστες στιγμές, διασκέδαση και νόστιμο φαγητό σε Λευκωσιάτες και μη. Εδώ και μερικούς μήνες το ιστορικό πλέον εστιατόριο της πρωτεύουσας επαναλειτούργησε ανανεώνοντας το μενού και τον χώρο διατηρώντας όμως τόσο το όνομα όσο και τον χαρακτήρα του. Με νέα εμφάνιση, η οποία εντυπωσιάζει, με χρώματα και αρώματα Μεσογείου, εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις φτιαγμένες με ολόφρεσκα υλικά και άψογη εξυπηρέτηση. Ωστόσο, οι εκπλήξεις από τους νέους ιδιοκτήτες δεν σταματούν εδώ! Πρόσφατα ανακοίνωσαν μέσω της σελίδας τους στο Facebook ότι ετοιμάζουν κάτι καινούριο, με προσανατολισμό αυτή τη φορά στο ψάρι! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας, το fish bar θα λειτουργήσει σε 15 περίπου ημέρες στο πάνω διάζωμα της ταβέρνας, προσφέροντας θησαυρούς της θάλασσινά. Το fish bar θα λειτουργεί από τις 17.00 και μετά. 

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close