Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2020
Αξιωματούχοι του ΠΟΥ είπαν τη Δευτέρα πως εξακολουθούν να συστήνουν στους πολίτες να μη φορούν μάσκες προσώπου, εκτός και αν είναι άρρωστοι με Covid-19 ή φροντίζουν κάποιον που είναι άρρωστος.
«Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που να υποδεικνύουν πως το να φορά ο πληθυσμός μαζικά μάσκες έχει κάποια οφέλη. Για την ακρίβεια, υπάρχουν κάποια στοιχεία που υποδεικνύουν το αντίθετο, όσον αφορά στη λάθος χρήση μιας μάσκας ή στο να μη φοριέται σωστά» είπε, σύμφωνα με το CNN, ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης του οργανισμού, στη Γενεύη τη Δευτέρα.
«Υπάρχει επίσης το θέμα πως έχουμε μεγάλη έλλειψη παγκοσμίως» ανέφερε ο Ράιαν σχετικά με τις μάσκες και άλλα είδη ιατρικού υλικού. «Αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι που κινδυνεύουν από αυτόν τον ιό είναι οι υγειονομικοί στην πρώτη γραμμή, που εκτίθενται στον ιό κάθε δευτερόλεπτο της κάθε ημέρας. Η σκέψη πως δεν έχουν μάσκες είναι τρομακτική».
Η Μαρία βαν Κερχόφε, επιδημιολόγος μολυσματικών ασθενειών στον ΠΟΥ, είπε επίσης τη Δευτέρα πως είναι σημαντικό να τίθεται προτεραιότητα στη χρήση μασκών για αυτούς που τις χρειάζονται περισσότερο, που είναι οι εργαζόμενοι στην υγεία. «Στην κοινωνία δεν συστήνουμε το να φοριούνται μάσκες εκτός και αν νοσείτε και ως μέσο αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης από εσάς εάν είστε άρρωστοι» είπε η βαν Κερχόφε. «Οι μάσκες που συστήνουμε είναι για ανθρώπους που είναι στο σπίτι οι οποίοι είναι άρρωστοι και για αυτούς που φροντίζουν αυτούς που είναι στο σπίτι και άρρωστοι» όπως είπε.
Οι αξιωματούχοι του ΠΟΥ τόνισαν και την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη ιατρικών προμηθειών παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός για γιατρούς.
Σχετικά
10 ιδιαίτερες εκκλησίες της Κύπρου που αξίζει να επισκεφτείς
Όμορφες γνωστές και άγνωστες εκκλησίες του νησιού
18 άγνωστα εξωκλήσια της Κύπρου με σπάνια ονόματα
Ένα ταξίδι στο νησί με στάσεις σε μικρούς ναούς αφιερωμένους σε αγίους με παράξενα ονόματα
Ισχυρή τεχνολογία για την κουζίνα και το σπίτι: Η SILVERCREST και ο Andre Agassi εστιάζουν στην υψηλή τεχνολογία και την ανθρώπινη επαφή
Μαζί με το brand ειδών κουζίνας και σπιτιού SILVERCREST, ο Andre Agassi δείχνει πώς η ισχυρή τεχνολογία μπορεί να κάνει την καθημερινότητα ευκολότερη
Το έθιμο με την περιφορά και τη συνάντηση των Επιταφίων στη Λάρνακα
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν
Η νέα απαγόρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αλλάζει τα δωμάτια των ξενοδοχείων
Λέμε αντίο στα ξενοδοχεία όπως τα ξέρουμε! Οι νέοι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταργούν ένα πολύ κοινό προϊόν από τα δωμάτια
To σκηνικό του καιρού μέχρι και τη Μ. Παρασκευή
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο «μενού» του καιρού
Ύμνοι για ελληνικό νησί από τη Sun: «Παράδεισος με ομορφιά από άλλον πλανήτη» -Το συγκρίνει με τη Χαβάη
Το άρθρο εστιάζει στη μοναδικότητα του φυσικού τοπίου με τις εντυπωσιακές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά
Εδώ το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αυθεντικό και άκρως απολαυστικό
Η εμπειρία του Πάσχα στο Minthis είναι μία εμπειρία αυθεντικής φιλοξενίας
Πάσχα σε 3 νησιά κοντά στην Αθήνα: Κατάνυξη, παράδοση και θαλασσινή αύρα
Κοντινά νησιά για να ζήσετε γιορτινές ημέρες με αυθεντικότητα, ζεστή φιλοξενία και φυσική ομορφιά
6 γυναικεία μοναστήρια για κατανυκτικό Πάσχα στην Κύπρο
Οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για μία επίσκεψη στα μοναστήρια της Κύπρου για εκκλησίασμα, ηρεμία και προσευχή