Cyprus Eating Awards , Οι βραβευμένοι

Cyprus Eating Awards 2019: Αυτός είναι ο Σεφ της Χρονιάς

15 χρόνια βραβεύουμε τους άριστους της γεύσης

Δημοσιεύτηκε στις 26 Νοεμβρίου 2019

CHEF ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019
David Goodridge
Anassa Hotel

Δημιουργικός, ονειροπόλος, ανατρεπτικός καλλιτέχνης γεύσεων, αλλά και παθιασμένος λάτρης της παραδοσιακής γαστρονομίας, ο Βρετανός chef David Goodridge συνθέτει εδώδιμα, γαστρονομικά έργα τέχνης, μα και αποδομεί τις κλασικές συνταγές επαναδομώντας avant garde πιάτα και πρωτόγνωρους, σαγηνευτικούς συνδυασμούς.

Με εμπειρία 20 χρόνων σε εστιατόρια στεφανωμένα με ένα μέχρι τρία αστέρια Michelin σε Γαλλία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Μεγάλη Βρετανία, πλάι σε κορυφαίους chef στον κόσμο, όπως Pierre Gagnaire, Michel Troisgros, Bernard Loiseau, Raymond Blanc και όχι μόνο, κρατά σταθερά την τελευταία επταετία, τα γαστρονομικά ηνία του υπερπολυτελούς ξενοδοχείου Anassa.

Με την αφρόκρεμα των πρώτων υλών, οι οποίες επιλέγονται με βάση τα αυστηρότερα κριτήρια ποιότητας, αλλά και χρησιμοποιώντας σύγχρονες μεθόδους προπαρασκευής και ψησίματος στις state of the art κουζίνες του, ‘παντρεύει’ γευστικά το foie gras με ποικίλες υφές από rhubarb και μαύρη τρούφα, επαναδιαπραγματεύεται την bouillabaisse εμπλουτίζοντάς τη με φρέσκια ψαριά από τον Κόλπο Χρυσοχούς αλλά και νότες από αχινό και πλούσιο σε αρώματα σαφράν. Ο βασιλικός του κάβουρας διανθίζεται με μαριναρισμένο κυπριακό πεπόνι και τραγανό daikon με όλη τη δημιουργία να μοσχοβολά κίτρα από calamansi lime, ενώ το αρνάκι γάλακτος ‘παντρεύεται’ με άγρια μανιτάρια μορχέλες, αρώματα γλυκού σκόρδου και μέντα.

Η αριστεία του στον χώρο της υψηλής ζαχαροπλαστικής είναι ευδιάκριτη σε κάθε ένα εστιατόριο του ξενοδοχείου με τις δημιουργίες ευφάνταστων πιάτων, όπως την 100% απαλλαγμένη από γλουτένη, λακτόζη και ζάχαρη, Health by Chocolate, με καραμελωμένες μπανάνες και καρύδα και το συγκλονιστικό Green Tea με matcha tea, σοκολάτα Valrhona και almond joconde.

Ο δεύτερος γαστρονομικός του πυλώνας αφορά τον μεγάλο του έρωτα, την κυπριακή παραδοσιακή κουζίνα, τα τοπικά υλικά και προϊόντα του νησιού, τα αρωματικά βότανα και μπαχάρια που αρωματίζουν τα αυθεντικά κυπριακά του φαγητά, αρτοποιήματα και γλυκά. Με όραμά του τη διατήρηση, αλλά και μετάδοση της κυπριακής κουζίνας, τόσο στις επόμενες γενιές όσο και στους ξένους επισκέπτες στο νησί, δημιούργησε εντός του ξενοδοχείου ένα μικρό τυροκομείο, το οποίο τροφοδοτείται καθημερινά με απαστερίωτο πρόβειο γάλα από τις φάρμες της περιοχής, φτιάχνοντας εκεί για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής μονάδας, γαλακτοκομικά προϊόντα που θα ζήλευαν ακόμη και τα καλύτερα τυροκομεία. Σπιτικό χαλλούμι με φρέσκο δυόσμο, φρέσκια και ξηρή αναρή, το αναβιωμένο από τα παλιά χρόνια χαλίτζι, αλλά και τυρί για φλαούνες ή χειροποίητο γιαούρτι αρωματισμένο με βότανα από τους κήπους του Anassa είναι μόνο κάποια από τα προϊόντα που παρελαύνουν καθημερινά στον ατελείωτο μπουφέ προγεύματος του ξενοδοχείου και όχι μόνο. Στο 24ωρης, σχεδόν, λειτουργίας πρότυπο αρτοποιείο ο chef και η ομάδα του δημιουργούν με έντονο το άρωμα της Κύπρου ‘παντρεύοντας’ εκεί το χοιρομέρι με τη ρίγανη, το παντζάρι με τις μαύρες ελιές και τη φέτα.

Παράλληλα, φροντίζει σε καθημερινή βάση να προσφέρει στους γαστρονόμους επισκέπτες γεύσεις από τον τόπο μας με τον ίδιο και τους εδώ και πολλά έτη συνεργάτες του να φτιάχνουν παραδοσιακό σουτζούκο, παλουζέ, συκόπιτα, παστελάκι με χαρουπόμελο, φλαούνες και άνευ ζάχαρης μαρμελάδες από όλα τα φρούτα της περιοχής με μέλι που αρωματίζει ο ίδιος με βότανα της περιοχής.

Με γνώμονα τη συνολική γαστρονομική πορεία του chef David Goodridge στην εκλεπτυσμένη δημιουργική κουζίνα, την αγάπη και την ενεργή προσφορά του στην κυπριακή κουζίνα, επάξια βραβεύεται φέτος με το βραβείο του Chef της Χρονιάς 2019.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close